Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cele mai grave accidente din acest an: Retrospectiva tragediilor de pe șosea

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Viteză excesivă, alcoolul la volan şi ignorarea regulilor rutiere au ucis și au provocat mii de accidente în acest an.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Viteză excesivă, alcoolul la volan şi ignorarea regulilor rutiere au provocat peste două mii de accidente în acest an (2287 până în data de 30.11.2021 ). În urma accidentelor rutiere care au avut loc pe drumurile din țara noastră au decedat peste 200 de persoane, iar aproape 2600 de oameni s-au ales cu diferite răni. Sunt datele care ne-au fost oferite de ofițerul de presă de la Inspectoratul Național de Securitate Publică, Natalia Golovco.
Totodată oamenii legii au identificat cele mai frecvente cauze ale acestor accidente.
Viteză neadecvată vizibilității, condițiilor meteo, situației rutiere - 827 de accidente;
Neacordarea priorității pietonilor - 368 de accidente;
Neacordarea priorității altor autovehicole - 255 de accidente;
Nerespectarea distanței între vehicole - 155 de accidente;
Neasigurarea la schimbarea benzii sau direcție de mers - 144 de accidente;
Stare de ebrietate la volan, adormire la volan - 115 accidente;
Traversarea neregulamentară a drumului de către pietoni - 90 de accidente;

Cele mai grave accidente din acest an

În data de 1 februarie un tânăr de 18 ani a murit după ce mașina pe care o conducea s-a izbit violent de o cisternă. Potrivit poliției, în timp ce o cisternă care era încărcată cu gaz încerca să efectueze manevra de virare la stânga pentru a intra în stația de alimentare, un automobil a lovit-o lateral. Lovitura a fost atât de puternică încât cisterna s-a răsturnat, iar automobilul s-a transformat într-un morman de fiare. Șoferul automobilului a decedat pe loc, iar pasagerul acestuia și șoferul autocisternei au fost transportați de urgență la spitalul raional pentru a primi îngrijiri medicale
În data de 14 iunie o mașină s-a izbit violent de un autocamion. Accidentul a avut loc în apropiere de satul Suruceni, raionul Ialoveni. Impactul a fost atât de puternic încât din mașină a rămas doar bucăți, iar șoferul a rămas blocat printre fiare. Acesta a avut nevoie de ajutorul salvatorilor. El a fost preluat de medicii de la ambulanță, iar apoi a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Potrivit IGSU, ulterior, salvatorii au spălat asfaltul de combustibilul revărsat.
Un șofer a fost descarcerat de salvatori în urma unui accident rutier - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Societate
Un Citroen s-a izbit de un Kamaz: Ce a rămas din mașina avariată - Foto
În luna iulie un șofer care a urcat băut la volan a lovit mortal trei pietoni. În teribilul accident și-a pierdut viața primarul comunei Piatra, Maria Țugui, iar fiul ei a fost dus în stare gravă la spital. În urma investigațiilor s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, în stare de ebrietate, șofa pe strada centrală a satului, în direcția orașului Orhei. Pentru a depăși o mașină care circula în fața sa, șoferul automobilului a intrat pe trotuar și a lovit trei pietoni care mergeau pe partea opusă a drumului.
În urma accidentului, doi pietoni au murit pe loc – două femei în vârstă de 60 și 49 de ani. O tânără de 21 de și un adolescent de 14 ani au fost transportați în stare gravă la spital. Peste aproximativ două ore fata a murit la Reanimare.
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2020
Accidente
Accidentul îngrozitor în care a murit primarul comunei Piatra: Poliția a dezvăluit detalii
În luna august un alt accident rutier de rezonanță s-a produs în raionul Soroca. Un șofer a ars de viu, iar alții doi s-au ales cu diferite răni. Potrivit poliției, un șofer în vârstă de 32 de ani se deplasa din Chișinău spre Soroca, iar la intersecție cu satul Racovăț nu s-a asigurat și a făcut o depășire unui alt camion, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, din orașul Bender. În timp ce făcea depășirea, pe contrasens, regulamentar se deplasa cel de-al treilea camion cu remorcă, condus de un bărbat de 58 de ani, locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sângerei. Ca urmare un camion a lovit frontal pe cel de-al doilea şi a deteriorat rezervorul de combustibil. În urma impactului, ambele camioane au luat foc, iar al treilea a fost aruncat în afara carosabilului.
Грузовик сгорел после аварии в Сорокском районе - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2020
Accidente
Teribil! Trei camioane s-au ciocnit la Soroca, iar unul a luat foc - un șofer a ars de viu
Un șofer a ars de viu în camion, iar ceilalți au scăpat ca prin minune doar cu câteva răni. Un șofer a ieșit singur din camion, însă unul a fost scos din mașina avariată de un echipaj al poliției de frontieră. Dacă cei cei doi ofițeri întârziau câteva minute finalul putea să fie tragic.
Pe 3 noiembrie, o mașină care aparține Guvernului, a fost implicată într-un teribil accident. Impactul a avut loc dimineața, în jurul orei 6:30, la intersecția străzilor Nicolae Costin și Onisifor Ghibu din Capitală. În automobil se aflau patru bărbați, toți erau angajați în calitate de șoferi la Guvern.
Poliția a precizat atunci că automobilul, condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, a intrat cu viteză într-un stâlp de electricitate. În urma impactului, șoferul a murit în drum spre spital, iar un pasager de 55 de ani a decedat în Secția Reanimare. Alți doi pasageri pasageri au suferit diverse răni și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Peste câteva zile încă o persoană a murit la spital.
Accident violent în sectorul Buiucani: Sunt victime - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Accidente
Ultima oră: Încă o persoană implicată în accidentul cu mașina Guvernului a murit
Tot în noiembrie un accident înfiorător a avut loc la ieșirea din orașul Strășeni. Un băiat de 12 ani a murit în urma impactului violent. În accident au fost implicate două mașini, care s-au ciocnit frontal. Băiețelul a decedat la fața locului. Celelalte persoane implicate în accident au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Accident înfiorător la ieșirea din Strășeni - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Accidente
Accident înfiorător la ieșirea din Strășeni: Un copil a murit în urma impactului - Video
La sfârșitul lunii noiembrie un accident de groază a avut loc în apropiere de satul Popeasca din raionul Ștefan Vodă. Șase persoane au murit după ce automobilul în care se aflau a fost lovit frontal de un camion. Șoferul camionului, un bărbat de 39 de ani, a ieșit la depășirea unui tractor pe contrasens, fără a se asigura, și a intrat în plin într-un automobil, înmatriculat în România. Din nefericire, conducătorul automobilului și cei cinci pasageri au decedat pe loc, până la sosirea ambulanței. Victimele aveau vârstele cuprinse între 28 și 34 de ani.
Accident de groază la Ștefan Vodă: Șase persoane au murit - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Accidente
Accident de groază la Ștefan Vodă: Șase persoane au murit - Foto
Pe 8 decembrie într-un accident din Capitală au fost implicate 15 mașini și un autobuz. În urma impactului puternic au avut de suferit trei persoane care se aflau în preajmă. Pompierii au acordat primul ajutor victimelor, care ulterior au fost predate medicilor pentru îngrijiri medicale.
© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMЦепная авария в Кишиневе: автобус протаранил несколько машин
Цепная авария в Кишиневе: автобус протаранил несколько машин - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Цепная авария в Кишиневе: автобус протаранил несколько машин
A doua zi un autobuz cu 10 pasageri la bord a fost implicat într-un accident rutier. Acesta a avut loc la intrare în orașul Cupcini din raionul Edineț. În urma impactului nicio persoane nu a avut de suferit. Însă zeci de colete care urmau să ajungă peste hotare au fost distruse și împrăștiate pe drum.
© Photo : IP EdinețAutobuz cu 10 pasageri, implicat într-un accident la Edineț
Autobuz cu 10 pasageri, implicat într-un accident la Edineț - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Autobuz cu 10 pasageri, implicat într-un accident la Edineț
În data de 12 decebrie un tragic accident rutier, care a avut loc în raionul Fălești a luat viața cunoscutul toboșar Serghei Boboc. Medicii de la ambulanță au ajuns prea târziu ca să îl poată salva. În urma impactului puternic mașina instrumentistului a fost făcută zob. În automobilul cu ghinion era și toba lui Sergiu. În imaginile publicate de Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență se vede cum instrumentul muzical a fost distrus și zace lângă mașina făcut bucăți.
© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMAccident grav lângă localitatea Pîrlița, Fălești
Accident grav lângă localitatea Pîrlița, Fălești - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Accident grav lângă localitatea Pîrlița, Fălești
Salvatorii din nordul țării au încercat să salveze toboșarul, care a rămas blocat printre fiare în urma accidentului de la Fălești. Imaginile de la misiunea de descarcerare au fost făcute publice de salvatori.
Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.
Fluxul de știri
0