Politica de confidențialitate (ed. 2023)

Întreprinderea Federală Unitară de Stat „Agenția Internațională de Informații „Rossiya Segodnya” (denumită în continuare – Agenția, noi, nostru, noastră), înregistrată la: 119021, Rusia, Moscova, Zubovsky bulvar 4, cl. 1,2,3, acordă o mare importanță protecției vieții dvs. private și securității datelor dvs. personale.
Politica de confidențialitate este elaborată în conformitate cu cerințele reglementărilor Federației Ruse în domeniul protecției datelor cu caracter personal și cu normele de drept internațional, inclusiv, dar fără a se limita la: Legea federală din 27.07.2006 nr. 152-FZ „Cu privire la datele cu caracter personal” a Federației Ruse, reglementările GDPR - Regulamentul N 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și abrogarea Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).
Luăm măsuri în timp util pentru a vă proteja datele cu caracter personal în conformitate cu această Politică de confidențialitate (denumită în continuare – „Politica”) și cu legislația aplicabilă și ne asigurăm că prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal respectă standarde internaționale înalte.
Vă rugăm să citiți cu atenție această Politică pentru a înțelege scopurile în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal și modul în care vă puteți exercita drepturile privind datele dvs. cu caracter personal pe care Agenția le prelucrează.
Am încercat să facem ca această Politică să fie cât mai ușor de înțeles.
Această Politică este aprobată în limba rusă și, dacă este necesar, tradusă în limbi străine.
Dacă aveți întrebări cu privire la prelucrarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal și la protecția acestora, dacă aveți sugestii privind îmbunătățirea formulării acestei Politici sau dacă doriți să solicitați o versiune aprobată, ne puteți contacta în modul descris în secțiunea 13 Contacte.
1. Domeniul de aplicare
Prezenta Politică are scopul de a vă informa cu privire la practicile noastre privind colectarea și prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal atunci când utilizați resursa noastră de informații (site-ul web, aplicație mobilă), precum și atunci când desfășurăm activități care nu au legătură cu utilizarea resursei de informații.
Procesele cărora li se aplică această Politică sunt enumerate în secțiunea 5 Notificare privind confidențialitatea.
Vă rugăm să rețineți că resursa noastră de informații (site-ul web, aplicația mobilă) poate conține linkuri către resurse de la alți furnizori de servicii pe care nu le controlăm și care nu sunt acoperite de această Politică.
Solicităm partenerilor noștri să trateze datele utilizatorilor cu atenție și să lucreze numai cu companii cu o reputație dovedită.
2. Categorii de date cu caracter personal prelucrate
Nu prelucrăm date cu caracter personal referitoare la rasa, naționalitatea, opiniile politice, convingerile religioase sau filozofice, sănătatea, viața privată sau caracteristicile biologice care ar putea să vă identifice.
Nu colectăm în mod intenționat datele dvs. personale din surse publice disponibile, cu excepția cazului în care legislația aplicabilă privind mass-media prevede altfel.
3. Categorii de persoane vizate
Subiecții datelor cu caracter personal sunt angajații Agenției și ai reprezentanțelor, sucursalelor, birourilor corespondente ale acesteia, utilizatorii site-urilor web, aplicațiilor și serviciilor mobile ale Agenției, partenerii Agenției, clienții, contractanții și reprezentanții acestora, jurnaliștii, bloggerii (persoane fizice care dezvoltă un site web personal, o pagină de socializare, o platformă de publicare), reprezentanții mass-media, participanții la evenimentele desfășurate de Agenție, alți subiecți ai datelor cu caracter personal pentru a asigura obiectivele prelucrării datelor cu caracter personal și alți subiecți ai prelucrării datelor cu caracter personal.
Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal sunt enumerate în secțiunea 5 Notificare privind confidențialitatea.
Agenția prelucrează datele cu caracter personal ale persoanelor care au împlinit vârsta majoratului.
4. Colectarea de date cu caracter personal ale minorilor
Resursa noastră de informații (site web, aplicație mobilă) nu este destinată prelucrării datelor cu caracter personal ale minorilor, cu excepția cazurilor prevăzute de legislația aplicabilă sau cu acordul părinților sau al persoanelor care le înlocuiesc.
Un minor este o persoană cu vârsta sub 18 ani, cu excepția cazului în care legea aplicabilă prevede altfel.
În cazul în care aveți motive să credeți că copilul dvs. ne-a furnizat informații cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați folosind metoda specificată în secțiunea 13 Contacte.
5. Notificare privind confidențialitatea
5.1 Prelucrarea datelor cu caracter personal cu identificarea identității dvs.
Resursa de informații a Agenției (site-ul web, aplicație mobilă) prelucrează date cu caracter personal pentru a vă identifica ca persoană fizică în următoarele scopuri:
5.1.1 Furnizarea funcționalității contului dvs. personal pe site-ul de știri.
Site-ul de știri trebuie înțeles ca fiind ediția online a Agenției specializată în colectarea și difuzarea de știri sau de materiale informative.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Oferirea posibilității de a participa la discuții despre știri, comentând știri.
Date cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Pentru a vă înregistra, va trebui să furnizați: numele sau pseudonimul dvs. și adresa de e-mail.
După crearea contului dvs., puteți introduce informații suplimentare în cabinetul personal: fotografie, informații despre vârstă; sex; data nașterii; țară; Google ID, Apple ID, ID de cont de rețea socială. Informațiile suplimentare nu sunt obligatorii.
Dacă indicați un Google ID, Apple ID, ID de cont de rețea socială, site-ul web va prelucra următoarele informații din contul dvs. de rețea socială: nume, prenume, fotografie, data nașterii, sex, adresă de e-mail, abonamente.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
Consimțământul dvs.
Durata de stocare a datelor cu caracter personal.
Până când vă ștergeți singur contul sau până când solicitați retragerea consimțământului dvs. (ștergerea datelor).
Procedura de retragere a consimțământului este prevăzută la punctul 8.7. Dreptul de a retrage consimțământul.
Transferul de date cu caracter personal către terți.
În cazul în care ați specificat ID-ul Google, ID-ul Apple, ID-ul contului de rețea socială în setările contului dvs. personal, atunci datele personale sunt transferate către terți, și anume: Google LLC (Firebase, Google Analytics); Twitter Inc (Twitter); OOO Vkontakte (Vkontakte), Apple Inc.
Transferul către terți nu se efectuează dacă nu aveți informații despre rețelele sociale în setările contului personal de utilizator.
Transferul datelor cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Dacă aveți informații despre rețeaua socială în setările contului dvs. personal, prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează în Federația Rusă, Statele Unite și în alte țări de prezență a furnizorului de rețele sociale.
Dacă nu aveți informații despre rețelele sociale în setările contului dvs. personal, prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai în Federația Rusă.
5.1.2. Furnizarea funcționalității contului dvs. personal pe site-ul Media.
Site-ul Media ar trebui înțeles ca o resursă de informații a Agenției care postează produse informaționale în format digital (fotografii, video, audio etc.) create de Agenție în scopul utilizării și distribuirii lor ulterioare.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Acordarea unei licențe de utilizare a materialelor fotografice, grafice, infografice, audiovizuale.
Datele cu caracter personal prelucrate în scopul menționat mai sus.
Numele, prenumele, adresa de e-mail, numele de utilizator, numele companiei, sectorul de activitate al companiei, orașul, țara, locul de muncă, poziția ocupată, codul poștal, adresa, numărul de telefon de contact.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
Contract (acord de licență).
Perioada de stocare a datelor cu caracter personal.
Până la rezilierea contractului (acord de licență).
La rezilierea contractului, contractul este transferat pentru arhivare internă. Perioada de păstrare a contractului este determinată de nomenclatorul intern de cazuri în conformitate cu cerințele legislației aplicabile.
Transferul de date cu caracter personal către terți.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
5.1.3. Furnizarea organizației cu funcționalitatea unui cont personal pe o resursă de informații comercială.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Furnizarea de servicii comerciale.
Datele cu caracter personal care sunt prelucrate în scopul specificat.
E-mail; organizație; login; detalii privind fluxurile de știri utilizate.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
Contract (acord de licență).
Perioada de păstrare a datelor cu caracter personal.
Până la rezilierea contractului (acordului de licență).
La rezilierea contractului, acesta este transferat pentru arhivare internă. Perioada de păstrare a contractului este determinată de nomenclatorul intern de cazuri în conformitate cu cerințele legislației aplicabile.
Transferul de date cu caracter personal către terți.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
5.1.4. Desfășurarea de concursuri sau alte evenimente.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Desfășurarea de concursuri și campanii de marketing.
Date cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
ID-ul conturilor în rețelele sociale, numele, prenumele, patronimicul, vârsta, țara, informații despre contactele din mesageriile de internet și rețelele sociale, numerele de telefon de contact, adresa de e-mail, fotografii, videoclipuri.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Regulile de participare la un concurs sau la un alt eveniment.
Perioada de stocare a datelor cu caracter personal.
Până la finalul evenimentului desfășurat.
Datele cu caracter personal ale câștigătorilor sunt prelucrate până la decernarea premiilor.
Transferul datelor cu caracter personal către terți.
Dacă terții (parteneri, platforme terțe) sunt implicați în organizarea concursului sau în acordarea premiilor (servicii poștale, servicii de curierat sau acordarea de premii de către terți), datele cu caracter personal vor fi transferate către terți.
Agenția nu transferă date cu caracter personal către terți în cazul organizării tuturor etapelor concursului, inclusiv în cazul acordării premiilor câștigătorilor.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Atunci când terții sunt implicați în organizarea de evenimente (parteneri, platforme terțe) sau în distribuirea premiilor (servicii poștale, servicii de curierat sau parteneri), datele cu caracter personal vor fi prelucrate în Federația Rusă și în țara în care se află aceste părți terțe.
În cazul în care nu sunt implicate părți terțe, datele cu caracter personal sunt prelucrate numai în Federația Rusă.
5.1.5 Trimiterea de buletine informative și notificări prin e-mail.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Trimiterea de buletine informative.
Datele cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Numele, prenumele; adresa de e-mail; adresa locației; detalii despre clientul poștal.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Consimțământul dvs.
Perioada de stocare a datelor cu caracter personal.
Până la retragerea consimțământului dvs.
Procedura de retragere a consimțământului este prevăzută la punctul 8.7. Dreptul de a retrage consimțământul.
Transferul de date cu caracter personal către terți.
The Rocket Science Group (Mailchimp); SendPulse Inc. (Sendpulse)
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează în Federația Rusă, SUA, Germania și Republica Lituania.
5.1.6 Furnizarea unei oportunități de feedback.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Prelucrarea unui apel (plângerii, propunerii) din partea unei persoane fizice sau a reprezentantului unei organizații.
Date cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Numele, prenumele; locul de muncă și funcția; adresa; țara; numerele de telefon de contact; adresa de e-mail.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Furnizarea de feedback pentru a vă rezolva problema dvs.
Durata de stocare a datelor cu caracter personal.
Până la rezolvarea solicitării dvs.
Comunicarea datelor cu caracter personal către terțe părți.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul datelor cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
5.2 Prelucrarea datelor cu caracter personal fără identificarea dvs.
Site-ul nostru web colectează automat date fără a vă identifica ca persoană fizică în următoarele scopuri:
5.2.1 Analiza comportamentului utilizatorilor resursei de informații (site-uri web și aplicații mobile) prin intermediul sistemelor interne de analiză.
5.2.5. Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Îmbunătățirea performanței site-ului web/aplicației mobile, furnizarea de conținut, afișarea celor mai relevante știri, afișarea de publicitate direcționată pe site-ul web/aplicația mobilă a Agenției și în rețelele de publicitate.
Datele cu caracter personal care sunt prelucrate în scopul specificat.
Cookie, adresa IP, informații privind locația, tipul și versiunea sistemului de operare, tipul și versiunea browserului, tipul de dispozitiv și rezoluția ecranului, sursa, de unde a ajuns utilizatorul pe site, de pe ce site sau prin intermediul cărei reclame, sistemul de operare și limba browserului, activitatea utilizatorului pe internet.
Baza legitimă pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Interes legitim.
Colectăm datele dvs. în temeiul intereselor noastre legitime, deoarece nu există alte motive aplicabile în acest caz. Activitatea noastră depinde de interesul dvs. pentru conținutul furnizat și de utilitatea acestuia.
Analiza comportamentului utilizatorilor pe site-ul nostru este o practică standard pentru activitățile media și, prin urmare, contăm pe faptul că sunteți conștient de acest lucru. Confirmăm că analiza datelor dvs. efectuată în vederea atingerii scopului nostru declarat nu afectează în mod substanțial drepturile și libertățile dvs.
Perioada de păstrare a datelor cu caracter personal.
Perioada de păstrare depinde de tipul de cookie.
O descriere a tipurilor de cookie-uri este disponibilă în tabelul privind cookie-urile.
Transferul de date cu caracter personal către o terță parte.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul datelor cu caracter personal către țări terțe sau organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
5.2.2. Analiza comportamentului utilizatorului de resurse de informare (site-uri web și aplicații mobile) care utilizează resurse terțe.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Îmbunătățirea performanței site-ului web/aplicației mobile, furnizarea de conținut, afișarea celor mai relevante știri, afișarea de publicitate direcționată.
Date cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Cookie, adresa IP, informații despre locație, tipul și versiunea sistemului de operare, tipul și versiunea browserului, tipul de dispozitiv și rezoluția ecranului, sursa, de unde a ajuns utilizatorul pe site-ul web, de pe ce site web sau din ce reclamă, sistemul de operare și limba browserului, activitatea utilizatorului pe internet.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. personale.
Consimțământul dvs.
Perioada de păstrare a datelor cu caracter personal.
1) Până la data de expirare a cookie-ului, în funcție de tipul de cookie. Puteți afla perioada de păstrare în funcție de tipul de cookie în tabelul de cookie-uri.
2) Până la retragerea consimțământului (refuzul de prelucrare). Procedura de retragere a consimțământului este prevăzută la punctul 8.7. Dreptul de a retrage consimțământul.
Acordarea accesului la datele cu caracter personal unor terțe părți.
Pentru a atinge acest scop, se utilizează conectarea la resursele de informații ale serviciilor unor terțe părți.
Aceste servicii pot colecta datele dvs. cu caracter personal în scopuri analitice. În acest caz, prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este reglementată de o Politică de confidențialitate a serviciilor terțe.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează pe teritoriul Federației Ruse, SUA, Egipt și alte țări în care funcționează servicii terțe.
5.3. Prelucrarea datelor în cadrul activităților Agenției fără utilizarea resurselor de informații.
Efectuăm prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal fără utilizarea resurselor de informații în următoarele scopuri:
5.3.1 Acreditarea unui reprezentant media, blogger la un eveniment propriu al Agenției sau la un eveniment organizat de Agenție.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Acreditarea unui reprezentant media, blogger la evenimentul propriu al Agenției sau la un eveniment organizat de Agenție.
Datele cu caracter personal prelucrate în scopul declarat.
Numele, prenumele, patronimicul; sexul; cetățenia; detalii ale documentului de identitate; fotografie; copii ale paginilor de pașaport; locul de muncă și funcția; categoria și numărul de viză; adresa de e-mail; numerele de telefon de contact; scopul intrării.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Consimțământul dvs.
Durata de stocare a datelor cu caracter personal.
În timpul perioadei de acreditare și timp de un an după încheierea perioadei de acreditare.
Transferul datelor cu caracter personal către terți.
Transferul de date cu caracter personal către terți dacă aceștia sunt implicați în activitățile Agenției.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează în Federația Rusă și în țara în care se desfășoară evenimentele.
5.3.2. Invitația la evenimentul Agenției.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Organizarea unui eveniment al Agenției.
Datele cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Nume, prenume, patronimic; fotografie; locul de muncă și funcția; adresa de e-mail; numere de telefon de contact; informații privind gradele academice; informații biografice; informații privind contactele în mesageri online și rețelele sociale.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Consimțământul dvs.
Perioada de stocare a datelor cu caracter personal.
Până la sfârșitul evenimentului.
Transferul datelor cu caracter personal către terți.
Transferul de date cu caracter personal către terți dacă aceștia sunt implicați într-un eveniment al Agenției.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează pe teritoriul Federației Ruse și al țării în care are loc evenimentul.
5.3.3. Prelucrarea datelor cu caracter personal ale reprezentanților partenerilor, contrapărților și clienților Agenției.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Încheierea, executarea și rezilierea unui contract civil; negocierea unui acord cu o contraparte.
Date cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Numele, prenumele, patronimicul; locul de muncă și funcția; adresa de e-mail; numărul de telefon de contact.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Acțiuni care vizează încheierea unui contract, precum și executarea contractului (orice tip de contract).
Durata de stocare a datelor cu caracter personal.
Înainte de încheierea contractului, până la rezilierea contractului.
După expirare, contractul este transferat pentru stocarea arhivistică internă. Perioada de păstrare a contractului este determinată de nomenclatorul intern de cazuri în conformitate cu cerințele legislației aplicabile.
Transferul de date cu caracter personal către terți.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
5.3.4. Producția de materiale în cadrul desfășurării activității de presă.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Desfășurarea activității mass-media.
Datele cu caracter personal prelucrate în scopul declarat.
Nume, prenume, patronimic; locul de muncă și funcția deținută; fotografie; înregistrare audio a interviului; înregistrare video a interviului sau a discursului; biografie; adresă de e-mail; număr de telefon de contact; detalii privind contactele în mesageriile de internet și în rețelele sociale.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
Interes legitim.
Colectăm datele dvs. în conformitate cu un interes legitim, deoarece alte motive nu sunt aplicabile în acest caz. Activitatea noastră se bazează pe reacția rapidă la evenimentele sociale și pe prezentarea acestora sub formă de materiale de știri. Datele cu caracter personal pot fi prelucrate în cadrul activității mass-media, iar aceste date cu caracter personal sunt puse la dispoziția publicului dacă nu încalcă drepturile și libertățile unei persoane fizice, și contăm pe conștientizarea dvs. în acest sens.
Durata de stocare a datelor cu caracter personal.
Pe termen nelimitat, ca parte a activităților jurnalistice ale mass-media.
Transferul datelor cu caracter personal către terți.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
5.3.5. Comunicarea prin poștă a reprezentanților mass-media.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal.
Implementarea buletinelor informative.
Date cu caracter personal prelucrate în scopul specificat.
Numele, prenumele, patronimicul; locul de muncă; numărul de telefon de contact; adresa de e-mail; țara.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
Consimțământul dvs.
Perioada de timp pentru care sunt stocate datele cu caracter personal.
Până la retragerea consimțământului dvs.
Procedura de retragere a consimțământului este prevăzută la punctul 8.7. Dreptul de a retrage consimțământul.
Transferul de date cu caracter personal către terți.
Transferul datelor cu caracter personal către terți nu se efectuează.
Transferul de date cu caracter personal către țări terțe și organizații internaționale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează numai pe teritoriul Federației Ruse.
6. Procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri
Pentru a ne atinge scopurile în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, nu luăm decizii individuale automatizate, inclusiv crearea de profiluri.
7. Distrugerea datelor cu caracter personal
Ștergerea datelor cu caracter personal se efectuează la atingerea obiectivului de prelucrare, la expirarea perioadei de păstrare a datelor, la retragerea consimțământului persoanei vizate sau la rezilierea contractului, cu excepția cazului în care legea aplicabilă prevede altfel. De asemenea, datele cu caracter personal trebuie distruse în cazul în care se detectează o prelucrare necorespunzătoare.
8. Drepturile dvs.
8.1 Dreptul de a accesa informațiile referitoare la dvs.
Aveți dreptul de a primi informații de la noi cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal: scopurile prelucrării, categoriile, destinatarii sau categoriile de destinatari, inclusiv din alte țări sau organizații internaționale, perioada de stocare, condițiile de încetare a prelucrării, sursa de primire a datelor cu caracter personal.
Aveți dreptul de a obține de la noi o copie electronică, într-un format utilizat în mod obișnuit, a datelor dvs. care sunt prelucrate electronic de noi, cu condiția ca acest drept să fie definit în mod expres de legislația aplicabilă.
8.2 Dreptul de a vă corecta datele cu caracter personal.
În cazul în care datele dvs. cu caracter personal sunt inexacte, incomplete sau neactualizate, aveți dreptul de a ne solicita corectarea lor fără întârziere din partea noastră sau, dacă este cazul, de a le corecta dvs. înșivă, de exemplu în setările contului dvs. personal.
După ce am corectat datele dvs. cu caracter personal, vă vom notifica.
8.3 Dreptul de a vă șterge datele cu caracter personal.
Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal fără întârziere sau, dacă este cazul, să le ștergeți dvs. înșivă, de exemplu, în setările din contul dvs. personal online.
În cazul în care nu putem șterge datele dvs. personale, le vom anonimiza, astfel încât proprietarul lor să nu poată fi identificat.
Vă vom notifica după ștergerea sau anonimizarea datelor dvs. cu caracter personal.
8.4 Dreptul de a restricționa (bloca) prelucrarea.
Aveți dreptul de a ne solicita să restricționăm (blocăm) prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. Vă puteți exercita acest drept numai în următoarele cazuri:
1) exactitatea datelor cu caracter personal este contestată de dvs. pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea datelor respective;
2) prelucrarea este ilegală și vă opuneți ștergerii datelor dvs. cu caracter personal și ne solicitați să limităm utilizarea acestora;
3) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar dvs. aveți nevoie de acestea pentru a stabili, exercita sau apăra pretenții legale;
4) vă opuneți prelucrării până la verificarea depășirii temeiurilor noastre legale.
În cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este supusă unei restricții (blocare), prelucrarea de către noi va înceta până la eliminarea blocării, dar vom păstra datele dvs. cu caracter personal.
Puteți elimina restricția (blocarea) privind prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în orice moment prin depunerea unei cereri în modul stabilit în secțiunea 13 Contacte.
8.5. Dreptul la portabilitatea datelor.
Aveți dreptul de a primi datele dvs. cu caracter personal într-un format structurat și ușor de citit automat și dreptul de a transfera aceste date către o altă organizație.
Vă puteți exercita acest drept atunci când datele dvs. sunt prelucrate electronic pe baza consimțământului dvs. sau a unui contract semnat în care sunteți parte, iar acest drept este specificat în mod expres în legislația aplicabilă și este fezabil din punct de vedere tehnic.
8.6. Dreptul de opoziție.
Aveți dreptul de a vă opune în orice moment, pe baza unei obiecții motivate, la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal atunci când:
1) îndeplinirea unor sarcini de interes public sau exercitarea unor atribuții oficiale care ne-au fost încredințate;
2) interesele legitime urmărite de noi sau de o terță parte, cu excepția cazului în care aceste interese sunt necesare pentru a vă proteja drepturile și libertățile.
Nu vom prelucra datele dvs. cu caracter personal decât dacă putem demonstra motive legitime și convingătoare pentru prelucrarea acestora.
De asemenea, vă puteți opune în orice moment prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing, inclusiv crearea de profiluri, în cazul în care o astfel de opunere este definită în mod expres de legislația aplicabilă.
8.7. Dreptul de a retrage consimțământul
În cazul în care datele dvs. sunt prelucrate pe baza consimțământului dvs. aveți dreptul de a-l retrage. Implementăm o funcționalitate simplă de retragere a consimțământului:
1) retragerea consimțământului pentru buletinele de știri prin e-mail.
Vă puteți retrage consimțământul în mai multe moduri
a) făcând clic pe linkul „dezabonare” inclus în fiecare buletin informativ;
b) adresându-vă retragerea din distribuție sub forma unei scrisori de răspuns;
c) prin dezactivarea buletinului informativ, dacă este cazul, în setările de confidențialitate.
2) prin retragerea consimțământului dvs. pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în contul dvs. personal de pe site-ul web.
Vă puteți retrage consimțământul în mai multe moduri:
a) prin ștergerea contului dvs. în setările contului dvs. personal de pe site-ul web (link „șterge contul” în secțiunea „setări”);
b) contactându-ne, așa cum este prevăzut în secțiunea 13 Contacte.
3) retrăgându-vă consimțământul pentru prelucrarea cookie-urilor (refuzul de prelucrarea cookie-urilor).
Vă puteți retrage consimțământul (renunțarea la prelucrare) prin dezactivarea categoriilor de prelucrare a datelor cu caracter personal prin intermediul setărilor de urmărire de pe site-ul web sau urmând instrucțiunile prevăzute în Politica privind cookie-urile și înregistrarea automată. În funcție de tipul de cookie, este posibil ca acesta să fie șters automat atunci când închideți browserul de pe dispozitivul dvs. În cazul în care nu este prevăzută ștergerea automată, prelucrarea va înceta atunci când vă retrageți consimțământul.
4) Retragerea consimțământului pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în alte scopuri decât utilizarea resurselor de informare.
Vă puteți retrage consimțământul contactându-ne, în modul stabilit în secțiunea 13 Contacte.
8.8. Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere.
Aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă din țara dvs. dacă aveți îndoieli cu privire la modul în care vă prelucrăm datele și vă protejăm și aplicăm drepturile.
Dacă sunteți cetățean al Federației Ruse sau dacă vă aflați în Federația Rusă, puteți găsi datele de contact ale autorității de supraveghere pe site-ul web Roskomnadzor.
Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene sau vă aflați în Uniunea Europeană, puteți găsi datele de contact ale autorității de supraveghere pe site-ul web al Comitetului european pentru protecția datelor.
Dacă sunteți cetățean al unui stat care nu se află pe lista statelor membre ale Uniunii Europene sau dacă vă aflați pe teritoriul acelui stat, datele de contact ale autorității de supraveghere pot fi găsite pe site-ul oficial al autorității din statul respectiv.
8.9 Solicitarea de informații suplimentare pentru identificarea persoanei vizate.
În cazul în care informațiile pe care le-ați furnizat nu sunt suficiente pentru a vă exercita drepturile, vă putem solicita informații suplimentare pentru a vă valida identitatea. Ne străduim să solicităm cantitatea minimă de informații suplimentare necesare. Dacă nu furnizați aceste informații suplimentare, nu vom putea să vă exercităm drepturile. În cazul în care considerați că vă încălcăm drepturile prin solicitarea informațiilor suplimentare, puteți depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă.
8.10. Condiții pentru furnizarea de informații privind drepturile dvs.
Informațiile referitoare la exercitarea drepturilor dvs. vor fi furnizate gratuit. În cazul în care cererea dvs. este în mod evident nerezonabilă sau excesivă, în special din cauza caracterului său repetitiv, putem refuza să vă răspundem sau putem percepe o taxă pentru informațiile solicitate.
8.11. Cum vă puteți exercita drepturile.
Există o serie de modalități prin care vă putem exercita drepturile:
1) puteți utiliza formularul de contact de pe site-ul web pentru a ne trimite feedback referitor la protecția datelor dvs. personale;
2) după caz, vă puteți exercita dvs. înșivă drepturile prin intermediul contului personal;
3) pentru întrebări mai serioase, îl puteți contacta direct pe responsabilul cu protecția datelor, în modul stabilit în secțiunea 13 Contacte.
8.12. Când nu vă putem exercita drepturile.
Putem limita domeniul de aplicare a obligațiilor noastre și a drepturilor dvs. atunci când aceasta este impusă de legislația aplicabilă.
Aceste limitări se pot aplica în cazul în care datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate:
1) în scopuri de securitate națională;
2) pentru protecție;
3) pentru securitate publică;
4) pentru efectuarea de verificări preliminare, anchete, identificări sau urmăriri penale pentru infracțiuni sau pentru aplicarea de sancțiuni penale, inclusiv pentru protecția și prevenirea amenințărilor la adresa siguranței publice;
5) în alte scopuri importante de interes public legitim pentru statul în care vă aflați, în special interese economice sau financiare importante, inclusiv chestiuni monetare, bugetare și fiscale, sănătate și securitate socială;
6) pentru a proteja independența instanțelor și a procedurilor judiciare;
7) pentru a preveni, a investiga, a detecta și a urmări în justiție încălcările eticii pentru profesiile reglementate;
8) pentru a exercita o funcție de monitorizare, inspecție sau reglementare în legătură cu exercitarea competențelor oficiale;
9) pentru a vă proteja pe dvs. sau drepturile și libertățile altora;
10) pentru a exercita dreptul de a intenta acțiuni civile și de a executa hotărâri judecătorești.
Există, de asemenea, condiții speciale pentru exercitarea anumitor drepturi fără care dreptul nu poate fi exercitat, și anume:
Excepții ale dreptului de ștergere:
1) pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și de informare;
2) pentru a îndeplini o obligație legală care impune prelucrarea în temeiul legislației aplicabile sau pentru a îndeplini o sarcină îndeplinită în interes public sau în cadrul exercitării competențelor oficiale care ne sunt conferite de legislația aplicabilă;
3) din motive de interes public în domeniul sănătății publice;
4) în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică sau în scopuri statistice;
5) pentru inițierea, exercitarea sau apărarea unei acțiuni în justiție.
Excepții de la dreptul de a restricționa (bloca) prelucrarea:
1) cu consimțământul dvs. pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;
2) pentru a proteja drepturile unei alte persoane fizice sau juridice;
3) pentru a urmări interese publice legitime importante ale statului.
În cazul în care nu ne putem exercita dreptul dvs. la cererea dvs., vă vom scrie un refuz motivat.
9. Cookie-uri și înregistrarea automată
Pentru a atinge scopurile enumerate în punctul 5.2 al Politicii, utilizăm tehnologia cookie și înregistrarea automată a datelor.
Un cookie este un mic fișier text care este stocat pe un dispozitiv (computer, tabletă, smartphone etc.).
Înregistrarea automată a datelor este sub forma unui fișier jurnal și este utilizată de serverele noastre web și de sistemele noastre de securitate.
Prelucrarea acestor date este destinată exclusiv utilizării în siguranță a site-ului nostru web și îmbunătățirii performanței acestuia.
Nu folosim datele pentru a vă identifica personal și nu fuzionăm aceste date cu alte date, nu le transferăm și nu creăm profiluri personale de utilizator.
Puteți afla mai multe informații despre utilizarea acestor tehnologii de către noi în Politica privind cookie-urile și înregistrarea automată.
10. Informații despre măsurile de protecție pentru transferul de date cu caracter personal către țări terțe
Atunci când tratăm cu contrapărți ale căror țări de operare nu sunt considerate a oferi un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, folosim clauze contractuale standard recomandate de Comisia Europeană, Roskomnadzor și legislația națională. Am implementat măsuri de securitate pentru a vă proteja datele cu caracter personal în conformitate cu cele mai bune practici de securitate și confidențialitate. Folosim măsuri de precauție pentru a vă proteja informațiile.
11. Securitatea datelor
Datele cu caracter personal pe care le colectăm și le stocăm sunt considerate informații confidențiale. Acestea sunt protejate împotriva pierderii, modificării sau accesului neautorizat. În acest scop, folosim mijloace tehnice și măsuri organizatorice. Ne îmbunătățim permanent sistemele de protecție a datelor.
Efectuăm o procedură de evaluare a impactului asupra protecției datelor pentru a identifica riscurile pentru dvs. în timpul prelucrării noastre. Minimizăm riscurile identificate prin utilizarea de măsuri tehnice și organizatorice de protecție.
Sunteți responsabil pentru păstrarea parolei contului dvs. de pe site-ul nostru web, pe care vi-l furnizăm. Trebuie să păstrați această parolă confidențial și să nu o împărtășiți cu nimeni.
12. Modificarea politicii
Ne rezervăm dreptul de a modifica prezenta Politică.
Vă vom informa cu privire la modificările aduse acestei Politici prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție (prin intermediul adresei de e-mail pe care o furnizați atunci când vă înregistrați; prin intermediul site-ului nostru web atunci când ne vizitați).
Vă rugăm să revizuiți regular această Politică pentru orice actualizare.
13. Contactele
Dacă doriți să ne contactați în legătură cu aspecte legate de protecția datelor, puteți utiliza formularul nostru de feedback.
Pentru cele mai importante întrebări legate de protecția datelor, puteți contacta direct prin e-mail responsabilul nostru cu protecția datelor:
Numele: Dmitriy
Prenumele: Naimushin
Adresa de e-mail: privacy@sputniknews.com
Vă rugăm să rețineți că aceste contacte sunt folosite doar pentru a comunica cu privire la prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal. Solicitările care nu au legătură cu protecția datelor cu caracter personal nu vor fi luate în considerare.
Vă rugăm să utilizați adresa din lista de contacte a Agenției pentru solicitări care nu au legătură cu protecția datelor cu caracter personal.
Atenție! Vă rugăm să selectați departamentul potrivit în funcție de subiectul solicitării dvs. Dacă alegeți departamentul greșit, solicitarea dvs. poate rămâne fără răspuns, deoarece departamentele răspund numai în limitele competențelor lor.
23.01.2023
Fluxul de știri
0