Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania: Restricţiile anti-covid, eliminate curând – vaccinul va fi însă obligatoriu?

© AP Photo / Michael SohnOameni pe străzile din Germania
Oameni pe străzile din Germania - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Abonare
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că, începând din această dată, majoritatea restricțiilor anti-covid ar trebui ridicate, conform voinței landurilor federale.
BUCUREŞTI, 17 feb – Sputnik, Doina Crainic. Începând din 20 martie, conform voinței landurilor federale, majoritatea restricțiilor anti-covid ar trebui ridicate, a declarat miercuri la Berlin cancelarul german Olaf Scholz (SPD). Totuşi, vor fi menținute măsuri de protecție precum purtarea măștilor și păstrarea distanței.
„Putem privi înainte cu mai multă încredere decât cum a fost în ultimele săptămâni”, a declarat Scholz, citat de Sputnik Germania. Acesta a vorbit despre o „zi specială” în pandemie, Germania traversând valul omicron „mai bine” decât țările vecine. Apogeul valului a fost atins.
Potrivit acestuia, datorită măsurilor luate de guvernele federale, sănătatea și viața au fost protejate și un lockdown a putut fi prevenit. Dar pandemia nu s-a încheiat încă, a mai spus cancelarul. În ciuda optimismului, germanii nu trebuie să manifeste neglijenţă.
Potrivit primarului Berlinului, Franziska Giffey (SPD), se încheie restricțiile 2G și controalele pentru accesul la cumpărături.
Virus - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Coronavirus
Prin ce este periculos coronavirusul – ce trebuie să facem peste 2-3 luni de la boală

Scholz susţine în continuare planul vaccinării generale

Scholz susţine însă în continuare obiectivul vaccinării obligatorii anti-covid. În ciuda relaxării planificate pentru primăvară, nu trebuie să uităm că vor urma toamna și iarna, a avertizat Scholz. Prin urmare, rămâne un lucru corect să pregătim legislația pentru impunerea generală a vaccinării. „Va fi necesară exact atunci când vremea se va răci din nou”, a spus cancelarul. Procesul legislativ s-a blocat recent în Bundestag.
Certificat digital COVID în România - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Coronavirus
Fără certificate COVID-19: Unde și în ce condiții

Landurile cer protecție de bază împotriva covid chiar și după 20 martie

Statele federale cer, de asemenea, o bază legală pentru a fi valabile măsuri de protecție de bază împotriva coronavirusului, după expirarea restricţiilor generale corona pe 20 martie. „Trebuie să combinăm deschiderile cu prudenţa”, a declarat prim-ministrul Renaniei de Nord-Westfalia, Hendrik Wüst (CDU).
Țara se află într-o nouă fază a pandemiei, a spus Wüst, care este în prezent președintele Conferinței Prim-miniștrilor (MPK). „Dacă Bundestagul nu acționează activ, atunci toate măsurile de protecție vor expira pe 20 martie”. Cu toate acestea, pandemia nu ţine cont de calendar. Prin urmare, nu toate măsurile ar trebui eliminate. „Aşadar, toate landurile sunt de acord că avem nevoie de [măsuri de] protecție de bază pentru ca deschiderile să aibă loc în siguranţă”. Aceste măsuri includ obligația de a purta măști, păstrarea igienei, teste și reguli de distanță.
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Podcasturi
Popularitatea Guvernului PAS scade vertiginos – analistul economic spune de ce

Scholz: „Pandemia nu s-a încheiat încă”

Şi cancelarul Olaf Scholz a declarat că există și alte modalități de a limita răspândirea virusului corona după 20 martie. „Avem nevoie de protecție de bază chiar și după data de 20”, a spus acesta. Împreună cu guvernul federal, Scholz va lucra pentru a se asigura că vor fi luate măsurile adecvate în procesul legislativ. Este vorba de purtarea măştilor, distanță și alte măsuri.
Ar trebui menţinută capacitatea de a acționa, a subliniat cancelarul. Este necesar să fim pregătiți pentru „orice ni se poate întâmpla”. „Pandemia nu s-a încheiat încă și, prin urmare, următoarea variantă poate să apară și ne poate pune în faţa unor provocări complet noi, iar apoi trebuie să putem face faţă”, a adăugat Scholz.
Операция по удалению опухоли головного мозга в НИИ онкологии имени П.А. Герцена - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Coronavirus
Medici de top avertizează: Numărul cazurilor de cancer va crește din cauza COVID-19
Fluxul de știri
0