Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medici de top avertizează: Numărul cazurilor de cancer va crește din cauza COVID-19

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaОперация по удалению опухоли головного мозга в НИИ онкологии имени П.А. Герцена
Операция по удалению опухоли головного мозга в НИИ онкологии имени П.А. Герцена - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Un cunoscut medic rus a admis că numărul bolnavilor oncologici va crește din cauza COVID-19.
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Cel care afirmă că restricțiile impuse împotriva pandemiei de COVID-19 va duce la creșterea numărului de bolnavi de cancer este academicianul Andrei Kaprin.
Suspendarea examinărilor medicale programate și a screening-ului cancer din cauza COVID-19, în viitor, pot duce la creșterea numărului de boli oncologice avansate, afirmă Andrei Kaprin, director general al Centrului Național de Cercetare pentru Radiologie din cadrul Ministerul Sănătății al Federației Ruse, într-un interviu pentru RBK.

„Cu cât boala este depistată mai devreme, cu atât este mai mare succesul tratamentului. În 2021, acest indicator important a început să crească spre valorile care erau până la COVID, dar este evident că ne așteaptă o situație în care va crește numărul cazurilor avansate și de cazuri letale din cauza tumorilor maligne care nu au fost diagnosticate în cursul anului 2020”, a spus medicul, fiind citat de RIA Novosti.

Numărul cazurilor de cancer va crește și din cauză că cei care au suferit de CPVID sunt predispuși de a face cancer.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Analize și opinii
Prețurile astronomice la benzină – marea escrocherie a guvernanților PAS

Measnikov: Există riscul dezvoltării cancerului la cei care au suferit de COVID-19

Cunoscutul doctor rus Alexandr Measnikov afirmă că fibroza pulmonară difuză crește riscul de cancer de până la 14 ori. El a explicat în ce cazuri sindromul post-COVID poate duce la cancer pulmonar.
Medicul a amintit că infecția cu coronavirus are manifestări clinice diferite, iar 25-30% dintre persoanele cu teste COVID pozitive nu prezintă simptome. Însă în cazuri rare, după o formă severă a bolii, apare fibroza pulmonară - procesul de formare a țesutului cicatricial în plămâni. La astfel de pacienți, riscul de cancer crește de la opt până la paisprezece ori.
„Trebuie să renunțăm categoric la fumat, să slăbim și să luăm vitamine cu prudență. […] Apropo, fibroza pulmonară este departe de a fi doar un semn de pneumonie severă post-covid. Orice inflamație severă a plămânilor poate forma o cicatrice. Este vorba și de pneumococ, și de tuberculoză și și de pneumonie gripală severă”, a scris Measnikov pe canalul său Telegram, fiind citat de RIA Novosti.
Pneumoniile severe sunt observate mai ales la persoanele în vârstă cu boli cronice, care sunt deja expuse riscului, a adăugat medicul.
Александр Леонидович Мясников - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Measnikov: luăm sau nu tablete pentru a suplini deficitul de vitamina D
Fluxul de știri
0