Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce aproape jumătate dintre ruși vor să se mute în Siberia

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент России Владимир Путин и министр обороны России Сергей Шойгу во время прогулки по тайге
Президент России Владимир Путин и министр обороны России Сергей Шойгу во время прогулки по тайге - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Cercetare sociologică: Aproape jumătate dintre ruși sunt gata să se mute în orașe noi din Siberia.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Cercetarea „Otkrîtie” (Открытия - în rusă) a arătat că 41% dintre ruși sunt gata să se mute în orașe noi din Siberia.
Aproape jumătate dintre ruși sunt gata să se mute în noile orașe din Siberia, pe care ministrul Apărării al Federației Ruse, Sergei Șoigu, le-a propus să le construiască. Ruși spun că și-ar dori să se stabilească acolo cu traiul din următoarele motive: un loc de muncă garantat și un salariu mare. Aceste informații au fost făcute publice de RIA Novosti, care a citat rezultatele unei cercetări sociologice efectuate de banca Otkrîtie.
Șapte la sută dintre participanții la sondaj din toată Rusia sunt gata să-și schimbe locul de trai „în mod necondiționat” și de și 16 la sută din locuitorii Siberiei. Alți 41% sunt gata să se mute acolo în anumite condiții, au constatat analiștii.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Rusia
Rusia va construi un nou oraș în Orientul Apropiat: Ce nume va avea
În același timp, 51% dintre cei chestionați au spus că nu vor să locuiască în aceste orașe; în regiunea Moscova, Sankt Petersburg și regiunea Leningrad, 60 la sută au răspuns în acest fel, iar din Siberia - doar 32 la sută.
În cele mai dese cazuri, rușii sunt gata să se mute în noile orașe siberiene dacă li se garantează locuri de muncă și salarii de două până la trei ori mai mari decât cele pe care le au acum (29 la sută).
Aproximativ 12% dintre participanții la sondaj sunt atrași de subvențiile de peste un milion de ruble, 11% sunt interesați de condiții de viață confortabile și de o infrastructură urbană dezvoltată.
Pereții Kremlinului, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Rusia
Moscova - va rămâne sau nu capitala Rusiei
Printre motivele pentru care oamenii nu acceptă să se mute în orașele siberiene noi, predomină un climat nefavorabil, vremea prea rece - 44%, locație geografică incomodă, prea îndepărtată - 31%, precum și reticența categorică a oamenilor de a-și schimba locul de reședință actual - 28 la sută.
Fiecare al cincilea (20 la sută) nu crede că va fi posibil să câștigi acolo mai mulți bani decât primesc acum.
În general, 40% dintre cei chestionați au a atitudine pozitivă cu privire la ideea de a construi orașe noi în Siberia, deoarece acest lucru va ajuta țara să rezolve problema demografică.
Fiecare al patrulea (27%) a reacționat negativ la un astfel de proiect, crezând că ar fi o risipă enormă de bani. Aproximativ 23% dintre ruși nu au auzit de această idee, zece la sută dintre cei chestionați nu au nicio opinie și nu-i interesează acest proiect.
Banca a efectuat sondajul în perioada 22-24 septembrie, asupra unui eșantion reprezentativ de 1015 ruși, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din orașe cu o populație de peste 100 de mii de locuitori.
În luna august, Șoigu, la o întâlnire cu comunitatea științifică din Academia Novosibirsk, și-a exprimat opinia că în această parte a țării ar trebui construite trei și, de preferință, cinci orașe mari cu o populație de trei sute de mii până la un milion.
În același timp, crede ministrul, acestea trebuie specializate într-un anumit domeniu de activitate: de exemplu, în domeniul energiei electrice, prelucrării lemnului sau petrochimiei.
La o întâlnire cu reprezentanții partidului Rusia Unită, președintele rus Vladimir Putin a cerut să pregătească și să formalizeze propuneri pentru dezvoltarea Siberiei, care au fost anunțate de șeful departamentului militar rus, Serghei Șoigu.
Президент РФ В. Путин посетил главный храм Вооружённых Сил - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2020
Societate
Șoigu a dezvăluit care este marele său vis
Fluxul de știri
0