Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va construi un nou oraș în Orientul Apropiat: Ce nume va avea

© Sputnik / Ильдус Гилязутдинов / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia va construi un nou oraș în Orientul Îndepărtat care va fi denumit Sputnik.
BUCUREȘTI, 3 sept – Sputnik. La 30 de kilometri de Vladivostok, urmează să apară un nou oraș rusesc – Sputnik, cu o populație de peste 300 de mii de locuitori. Un acord care prevede realizarea acestui proiect a fost semnat în cadrul Forumului Economic Estic.
„Înființarea noului oraș Sputnik se planifică pe teritoriul dezvoltării socio-economice avansate “Nadejdinskaia”. Suprafața destinată clădirilor va constitui 925 de hectare. În cadrul proiectului se planifică construcția a 2,8 milioane de metri pătrați de spațiu locativ”, se menționează în comunicatul Ministerului Dezvoltării Orientului, făcut public în cadrul Forumului.
Împreună cu orașele Vladivostok și Artiom, populația aglomerației urbane ar putea ajunge la un milion de locuitori. Potrivit viceministrului Dezvoltării Orientului, Gadjimagomed Guseinov, locația orașului va fi una atrăgătoare pentru companiile constructoare.
“Zece minute până la aeroport, 40 până în centru capitalei ținutului Primorie, 15 minute până la Artiom. În prima etapă se ia în calcul o populație de până la 50 de mii”, a declarat acesta.
Acordul a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Orientului, Corporației pentru Dezvoltarea Extremului Orient și al Arcticii (KRDV), guvernul ținutului Primorie, VEB.RF și compania “ProGorod”.
În cadrul elaborării planului general al orașului Sputnik, compania ProGorod (grupul VEB.RF) va avea rolul de dezvoltator, având sarcina să realizeze complexul de măsuri pentru dezvoltarea proiectului. VEB.RF, la rândul său, va participa la elaborarea schemelor de organizare a finanțării.
Pentru asigurarea unui mediu urban confortabil, Ministerul Dezvoltării Orientului, KRDV și VEB.RF vor examina oportunitățile utilizării diverselor măsuri și mecanisme de susținere din partea statului, precum “Cartierul din Orientul Îndepărtat”, “Concesiunea pentru Orientul Îndepărtat”, “Ipoteca pentru Orientul Îndepărtat”, programele preferențiale de finanțare din partea VEB.RF și altele.
Blocul central al Universității de Stat din Moscova M. B. Lomonosov - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Rusia
Rusia deschide granițele pentru toți studenții străini
Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, propusese idea construirii în Siberia a unor noi orașe. În opinia lui, e nevoie de 3-5 localități urbane mari, care ar putea deveni centre economice pentru anumite ramuri - electrotehnică, prelucrarea lemnului sau petrochimie. Președintele Vladimir Putin declarase ulterior că aceste propuneri trebuie pregătite și formalizate.

Forumul Economic Estic se desfășoară în perioada 2-4 septembrie, în campusul Universității Federale a Orientului Îndepărtat din Vladivostok. Subiectul central al evenimentului din acest an sunt noile oportunități ale Orientului Îndepărtat într-o lume aflată în schimbare.
Fluxul de știri
0