Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoigu a dezvăluit care este marele său vis

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил главный храм Вооружённых Сил
Президент РФ В. Путин посетил главный храм Вооружённых Сил - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a povestit într-un interviu oferit presei ruse care este marele său vis.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Serghei Șoigu a dezvăluit care este marele său vis, în calitate de om și de președinte al Societății Geografice Ruse.

Нанесение авиаударов Ту-95МС крылатыми ракетами ХА-101 по объектам террористов в Сирии - Sputnik Moldova
Rusia
Șoigu: Rusia și-a consolidat triada nucleară

Îmi doresc foarte mult să construiesc un oraș mare, frumos și confortabil în Siberia. Acolo se extrage mai mult de o jumătate din cuprul țării, 75 la sută din nichel, aproximativ 90 la sută din platină. Însă cel mai mare producător de motoare electrice cu fire de cupru este China. Sau aluminiu, îl trimitem acolo sub formă de lingouri. Am putea face din aluminiu ceea ce fac din aceste lingouri acolo. Oare e atât de complicat să punem la punct un proces de producție a foliei de cupru, sârme de cupru, motoarelor electrice, acumulatoare și altele?, a declarat ministrul într-un interviu oferit RIA Novosti și publicației “Komsomolskaia Pravda”.

În opinia lui, în viitorul apropiat petrolul nu va mai fi atât de solicitat, iar primele locuri în topul preferințelor vor fi ocupate de alte resurse minerale.

“Spre exemplu, automobilul electric Tesla: acumulatoarele nu sunt ale noastre, însă avem materie primă pentru aceste acumulatoare până în cer. Înțelegem foarte bine că mâine-poimâine transportul va trecere la electricitate, iar benzina noastră, gazul, motorina vor pleca pe planul secund. Prin urmare, trebuie să reunim cei mai buni savanți, antreprenori, producători, care vor vinde acest nichel și cupru, nu în lingouri, ci vom produce noi baterii, fie pentru ceasuri, fie pentru submarine. Care vor mișca marea știință, care vor crea linii de transmisie a energie electrice cu curent continuu, nu alternativ”, a menționat Șoigu.

Același lucru privește și pădurile, cărbunele și multe altele, cu în ce este bogată Siberia, a adăugat el.

“Anume un astfel de centru trebuie să construim. Poate nu are nimic cu geografia, însă are tangență cu viitorul țării noastre. Un oraș al inovațiilor, al științei și tehnologiilor avansate. Există și un loc minunat – bazinul Minusinsk. Despre asta a vorbit anul trecut și președintele nostrum la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg”, a conchis Șoigu

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0