Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bruxelles pierde teren - e lovit în plin în bătălia cu Ungaria!

© Photo : Facebook / Élet és IrodalomViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
O nouă țară trece de partea statelor ”rebele” - Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia – acesta e anunțul serii: ”Grupul de la Visegrád se EXTINDE și ia INIȚIATIVA”.
BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik. Ocupați cu alegerile din Moldova și cu problemele stupide din politica internă, majoritatea analiștilor români NU dau atenție unui fapt extrem de important petrecut pe scena Uniunii Europene.
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Republica Moldova
Sandu vrea ca Moldova să meargă pe calea Ucrainei? - Mai rău decât furtul miliardului
Raliate acum în jurul Ungariei și a rezistenței la tirania ”progresistă”, prin impunerea renunțării la morala și tradiția națională, țările Visegrád primesc un ajutor extrem de important de la Slovenia – stat care a preluat, de la 1 iulie a.c. președinția Consiliului Uniunii Europene.
Poziția luată de Slovenia este extrem de importantă acum – iar Ungaria lui Orban a trecut deja la contraatac, puternic susținută de Polonia – dar și de o mare parte a opiniei publice din întreaga UE, sătulă de tupeul și pretențiile exagerate ale grupărilor ce vor să șteargă orice legătură cu spiritul național și tradițiile.
Varga Judit - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
Ungaria îi dă peste nas Occidentului și ironizează dur Olanda și pe Soros
Un excelent comentariu în acest sens face avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD – și singurul care a semnat DECLARAȚIA COMUNĂ DESPRE VIITORUL EUROPEI, inițiativă a Marinei Le Pen și semnată de 16 lideri de partide europarlamentare, printre care Matteo Salvini, Orban Viktor sau Jaroslaw Kaczynski.
Pavelescu scrie un comentariu – sau chiar un anunț: ”VEȘTI RELE PENTRU UE - GRUPUL DE LA VIȘEGRAD SE EXTINDE ȘI IA INIȚIATIVA”.
Reputatul avocat pune de la început punctul pe ”i” în privința contextului: ”Puterea birocrației UE, de dizolvare pur și simplu a statelor membre și uzurparea suveranității lor, NU a stat în tratatele constitutive, ci în practicarea minciunii, manipulării, șantajului și propagandei de intimidare”.
În acest sens Pavelescu denunță cele două ”surse” ale acestei puteri a UE: ”interesele corporațiilor și cele ale Germaniei și Franței cu sateliții lor - beneficiarele canibalizării statelor slabe, cu deosebire cele venite din comunism, foarte vulnerabile”.
Localitățile fantomă ale Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Republica Moldova
Când satele din Moldova vor începe să moară în masă
Ei, bine, acum însă s-a produs o mare breșă: ”când Ungaria și Polonia au spus nu, s-a creat o mare problemă”. De ce asta? Aurelian Pavelescu explică:
”UE n-a avut cum să invoce tratatele, constituite pe drepturile suverane ale statelor membre, ci a inventat povestea ”statului de drept” - pe care chiar marii specialiști în drept l-au denunțat ca ”ideologie”, ”cult” și ”mitologie” - și pe care refuză să-l definească prin criterii obiective. Una-două, cine-și exercită un drept legitim, prevăzut de tratate, este ”corupt” și nu respectă ”statul de drept””.
Cum face asta? De exemplu prin politicieni fără putere în țările lor, dar gata să execute orice la comanda puterilor din spatele Bruxellesului. Un exemplu clasic este olandezul Timmermans, dar avem și noi pe „la nostru”: Cioloș! ”E plină gura unor analfabeți funcționali ca Dacian Cioloș - specialist în coada vacii, agricultor de la Bivolaru și mai nou în fătat copii - de ”statul de drept”...”, scrie Pavelescu.
Liviu Pleșoianu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Pleșoianu: ”Lumea e condusă de pseudo-lideri care folosesc banii noștri pentru armament!”
Președintele partidului istoric român atrage însă atenția că opoziția la aceste practici s-a consolidat în centrul Europei – ”Cehia și Slovacia au susținut Ungaria și Polonia permanent, cele patru state fiind membre ale Grupului de la Visegrád din 1991, dar mai mult tacit, sub presiunea UE”, dar și momentul, când ”au trecut la susținerea deschisă a lui Viktor Orban și Jaroslaw Kaczynski în conflictul cu UE”.
Ei bine, acum însă vine lovitura din partea Sloveniei, fosta țară iugoslavă ”trecută și ea de partea Visegrádului”, ceea ce, consideră Pavelescu, este ”cel mai mare coșmar pentru UE!”.
De ce asta? Pentru că ”tehnica birocraților totalitari„ care a constat și în ”izolarea și marginalizarea statelor opozante”, a dat acum greș.
” Când mai multe state se solidarizează, sfârșitul e aproape”, scrie Pavelescu.
Omul politic român aduce ca argument și episodul ”amenințările cu art. 7 din tratat la adresa Ungariei„.
Ei bine, ”odată cu susținerea venită din Polonia, n-a mai fost posibil, fiind necesară unanimitatea votului”, amintește Pavelescu.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
”Dar când cinci state stau împreună? Pe principiul art. 5 din NATO, așa de cunoscut: dai într-unul, se apără toți. În fața unei astfel de formule, totalitarii nu mai au ce face”, subliniază președintele PNȚCD.
Ori, în acest context, preluarea Președinției Consiliului UE de către Slovenia, este ”un alt coșmar” deoarece premierul Janez Jansa ”tocmai a stabilit o altă Agendă decât cea dorită de globaliști privind temele sensibile, printre care educația LGBT în școli”.
Se mai ridică o singură întrebare – ce face România, în contextul întăririi Visegrádului?
Președintele partidului istoric răspunde fără îndoieli: ”România NU are nicio șansă să adere la Visegrád, pentru că NU are cine și nici NU poate fi primită o clasă politică ”prostocratică””.
”Ne rămâne speranța ca Visegrádul să ne apere și pe noi, indirect, ca stat membru și... suveran”, scrie Pavelescu în final, subliniind ironia atributului „suveran” - ”Nu așa zice și Constituția la art. 1?”.
Concluzia avocatului și omului politic este greu de combătut: ”Rău am ajuns!”. Iar prin asta… din păcate se pot înțelege foarte multe aspecte!
***
Reamintim că PNȚCD, prin europarlamentarul său, preotul Cristian Terheș, a fost cel mai curajos opozant împotriva ideilor care ne calcă în picioare credința, tradițiile și moralitatea națională. Un partid mic (la ora actuală) se menține mare prin atitudine și fapte, în timp de partidele mari acum – sunt extrem de mici atunci când vine vorba de curaj în fața abuzurilor Bruxellesului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0