Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările

© Photo : Președinția Republicii Moldova Comitetul Consultativ Independent Anticorupție
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Maia Sandu a constituit prin decret prezidențial Comitetul Consultativ Independent Anticorupție. În cadrul ceremoniei de prezentare a membrilor acestuia, ea a făcut o declarație prin care a punctat ce este cu această structură și care este scopul ei.
Este de reținut două lucruri.
Primul. Maia Sandu a creat o structură paralelă instituțiilor de stat care trebuie să lupte cu corupția, care vine să le controleze, să le dirijeze și poate chiar, pe viitor, să le dezlocuiască pe cele de stat. Acest lucru l-a recunoscut chiar Maia Sandu în scurta intervenție din conferința de presă de prezentare a componenței Comitetului.
Corupție, mită, anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Politică
Comitetul consultativ independent anticorupție a fost lansat
"Acest grup va cerceta cazurile de corupție mare din Republica Moldova și ne va prezenta nouă, populației, informații despre aceste cazuri de corupție mare. Sperăm că această informație va fi utilă organelor de drept din Republica Moldova care au ca sarcină să investigheze cazurile de corupție mare. Din păcate, instituțiile statului care trebuie să prevină și să combată corupția se mișcă foarte încet. Mult mai încet decât grupările corupte care fură această țară", a declarat Sandu.
Al doilea lucru pe care trebuie să-l înțelegem este că din componența acestuia fac parte agenți străini, occidentali, comisari ai Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii și Fondului Monetar Internațional (poate și ai altor structuri care nu au fost developate). Cei doi sau trei moldoveni din componența lui sunt doar o pierdea de fum care are menirea să acopere caracterul total străin al Comitetului.
Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Politică
Scopul ascuns din care Sandu își subordonează Justiția
Chiar șeful acestui Comitet, James Wasserstrom, este fost angajat al ambasadei SUA în Afganistan. El a spus că acum 20 de ani a început "să lupte împotriva corupției" în Kosovo, în cadrul misiunii ONU. A lucrat pentru Guvernul Statele Unite în calitate de consilier superior pentru ambasada SUA în Afganistan, după care timp de trei ani a lucrat și în Ucraina în operațiuni foarte similare cu cele pe care urmează să le desfășoare aici.
Încă un element care deconspiră esența acestei structuri este finanțarea ei. Maia Sandu a spus că "activitatea acestui grup va fi susținută financiar de Uniunea Europeană și de către Statele Unite ale Americii, dar și alți potențiali donatori cu care se discută în acest sens". Dar noi toți știm că cine plătește, acela comandă muzica.  
Acum ne întrebăm ce va face Comitetul Consultativ Independent Anticorupție în Moldova.
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Republica Moldova
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
Maia Sandu a spus că va combate corupția mare, adică între înalții funcționari, politicieni, mari demnitari.
Bine. Dar iată ce ne spune însuși șeful acestui Comitet, James Wasserstrom.
El a povestit cum Comitetul va opera în Moldova. Potrivit lui Wasserstrom, în Moldova a fost creat al treilea grup de acest gen. Wasserstrom spune că anterior "noi (adică ei, nu noi - n.n.) am desfășurat așa fel de operațiuni în Afganistan, pentru prima dată, ulterior în Ucraina și aici suntem deja în a trei misiune".
Și ce s-a întâmplat în Afganistan și în Ucraina după ce "ei" au luptat cu corupția? A devenit Afganistanul sau Ucraina țări mai puțin corupte? Pe naiba! Au rămas la fel de corupte. Rezultatul este altul, acesta fiind și adevăratul scop: Ucraina a devenit total dependentă de SUA și de partenerii occidentali. Nu este cazul Afganistanului pentru că acolo planurile americanilor s-au prăbușit. Dar iată că Moldova are toate șansele să ajungă la fel de dependentă de SUA și Occident ca și Ucraina, rămânând, în același timp, la fel de coruptă.
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Deputații Partidului Șor, către ambasadorul român: Vrem procuror european
Deci, lupta cu marea corupție pe care Maia Sandu a decis să o dea pe banii și cu comisari UE și SUA nu e decât constituirea unor structuri ong-iste sau de alt caracter paralele cu cele ale statului, care vin, sub paravanul luptei cu corupția, să compromită activitatea instituțiilor de stat sau să instituie controlul asupra lor, să le dirijeze activitatea. Iar scopul final este trierea marilor demnitari, funcționari, politicieni, lideri de partid și de opinie nu după criteriul corupt sau integru, ci după altul: obedient, docil, servil sau nu Occidentului. Atât.
Dacă scopul al fi altul, atunci Maia Sandu nu ar constitui prin decret în Moldova Comitetul Consultativ Independent Anticorupție, ci ar purcede la consolidarea instituțiilor statului, la epurarea lor de hoți și bandiți, ca ele să devină eficiente, dacă tot vrea să lupte cu corupția. Pentru că ea este totuși șef de stat, nu de organizație neguvernamentală finanțată de Soros.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0