Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungaria îi dă peste nas Occidentului și ironizează dur Olanda și pe Soros

Varga Judit - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Acuzată că încalcă libertatea presei, conducerea de la Budapesta dă o replică dură, arătând ce se întâmplă, de fapt, în Occident.
BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik. Spre deosebire de România care înghite orice critică și chiar ingerință, Ungaria nu lasă nimic ”neplătit” Occidentului.
Acum, în fața acuzațiilor privind „libertatea presei” din Ungaria, ministrul Justiției de la Budapesta, Varga Judit, transmite un mesaj dur: ”Un jurnalist este împușcat în Olanda, dar ei se tem de libertatea presei maghiare!”.
”În ciuda campaniilor internaționale de denigrare, există o presă gratuită reală și echilibrată în Ungaria și un adevărat pluralism media”, scrie Judit Varga. ”În Ungaria, jurnaliștii își pot face munca în pace, au toate condițiile, opinia jurnaliștilor este liberă”.
Pentru cei care nu cred asta, ministrul maghiar îi invită să meargă la locurile de difuzare a presei: ”uitați-vă în jur la chioșcurile de ziare sau pe internet”.
Trecând la contraatac, apriga politiciană maghiară arată că ”în schimb, în ​​ultimii ani, jurnaliștii au fost uciși în mai multe state membre ale Uniunii Europene pentru că și-au făcut treaba”.
”Marți, un jurnalist de investigație care a fost împușcat în „statul model” european, Olanda, încă luptă pentru viața sa”, scrie Varga Judit, completând ”De aici, ne rugăm pentru recuperarea sa!”.
Ironică, Varga Judit scrie că deși ”știm că, potrivit unor organizații ”obiective, independente”, cum ar fi ”Jurnaliști fără frontiere”, nu există presă liberă în Ungaria, iar jurnaliștii trăiesc cu teamă”, ei bine ”cred că ar trebui să discutăm acum cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte!”
”Libertatea presei din Ungaria va mulțumește din suflet pentru grijă, e bine, nu cere o nouă campanie de expirare politica!
”Datorită libertății presei din Ungaria, este bine, nu cere o altă campanie de politică expirată!”, încheie ministrul Varga Judit mesajul său.
***
Și premierul maghiar, Orban Viktor, a ironizat acuzațiile privind ”lipsa libertății presei” în Ungaria. Premierul a fost filmat într-o discuție cu un vânzător de ziare, într-un chioșc plin cu publicații. Vânzătorul a fost uimit de acuzațiile UE, iar premierul Orban îi explica, tot ironic, că este vorba de acuzațiile aduse de organizații lui ”Soros baci”.
De altfel, premierul maghiar face des asemenea ieșiri spontane, dezinvolte, în locuri publice, nu numai în Ungaria, dar și în vizitele sale private în România, în Transilvania.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0