Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce nava olandeză Evertsen nu a repetat “isprava” britanicului Defender?

© REUTERS / SERGEY SMOLENTSEVЭсминец "Дефендер" ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Federația Rusă este gata întotdeauna să-i întâmpine pe toți oaspeții nechemați care pătrund în apele sale teritoriale.
După tentativă provocatoare britanică de a domina situația la țărmul Crimeii, în ajunul exercițiilor Sea Breeze-2021, forțele navale ale SUA și NATO acționează timid, încercând să evite situațiile tensionate cu navele flotei rusești de la Marea Neagră. Nu în zadar președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat în cadrul Liniei Directe disponibilitatea de a scufunda navele “partenerilor”.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin, despre al treilea război mondial
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o nouă vizită de lucru în raionul Anenii Noi - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu își demolează propriul piedestal - Iată ce face în raioane
Marea Britanie și Olanda sunt capabile doar de o simulare a forței militare pe mare, fără a dispune de resurse reale pentru desfășurarea unor acțiuni militare. Planurile care circulă în Kiev de a trece cu tot “Sea Breeze” în apropierea țărmurilor Crimeei, adică provocarea Rusiei în apele ei teritoriale ar putea deveni un act sinucigaș pentru forțele navale ale Ucrainei și NATO.

Ultima avertizare

Pe 30 iunie președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în timpul „provocării complexe” la țărmurile Crimeei, simultan cu nava britanică HMS Defender, acționa și un avion american de recunoaștere.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
“Chiar dacă am fi scufundat această navă, oricum e greu să ne imaginăm că lumea ar fi ajuns în pragul celui de-al treilea război mondial. Pentru că cei care procedează în acest fel știu că nu vor putea învinge în acest război. E un lucru foarte important”, a declarat prompt liderul rus.
Președintele rus a subliniat: “Pe teritoriul nostru luptăm pentru noi, pentru viitorul nostru. Nu noi am decis să venim la ei la mii de kilometri, pe calea aerului sau pe apă – ei sunt cei care au venit la frontierele noastre și au pătruns în apele noastre teritoriale”.
Dominația prin forță a SUA și NATO au rămas în trecut, iar talibanii afganezi demonstrează odată în plus acest lucru. Amenințările militare în adresa Rusiei sunt periculoase, mai întâi de toate, pentru cei care le lansează ușuratic. Vizibila supremație tehnologică a Federației Ruse în raport cu statele de frunte ale Occidentului în domeniul armelor îi permit ei să promoveze o politică externă și internă suverană, fără a atrage atenția la “reguli”, pe care încearcă să le dicteze (impună) Washington și Bruxelles.
Президент Турции Тайип Эрдоган приветствует своих сторонников по прибытии на церемонию закладки фундамента моста Сазлидере над запланированным маршрутом канала Стамбул - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Rusia
Ambiții turcești: Canalul Istanbul - o amenințare pentru Flota Rusă?
Forțele navale ale SUA au respins operativ pe 30 iunie informația distribuită în internet despre distrugătorul american Ross, care s-ar fi îndreptat în direcția Crimeei. Reamintesc că această navă a participat în aprilie 2017 la atacul lipsit de sens cu rachetele Tomahawk asupra bazei aeriene Shayrat, iar probabila lui mișcare în direcția capului Fiolente deja e o provocare.
Acum e devreme să facem concluzii. USS Ross staționat în Odesa nu înseamnă o încheiere a manevrelor Sea Breeze-2021, însă se observă anumite aparențe constructive.
Există și alte semne bune. Prestigioasa revistă Forbes observă cu îngrijorare: “După incidentul cu Defender, cel mai probabil, Rusia va fi înclinată să fie mai agresivă cu portavionul Queen Elizabeth”, referindu-se la zborurile în Marea Mediterană a avioanelor rusești MiG-31K cu rachetele hipersonice “Kinjal”.
Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Politică
Manevrele „Sea Breeze 2021”, culisele marii confruntări
Publicația britanică Independent transmite: “Rusia declară că poate trage în navele militare invadatoare” și adaugă pesimist: “Diplomația canotorilor nu va reface puterea Britaniei… Confruntările la țărmurile Crimeei a demonstrat frivolitatea periculoasă care stă la bază politicii britanice… Prea multe discursuri despre protecția Ucraine ar putea face pe autoritățile de la Kiev să creadă că SUA, NATO și Marea Britanie sunt gata să lupte pentru ei cu Rusia, chiar dacă judecând după ceea ce s-a întâmplat începând cu 2014, vorbește despre faptul că ei nu o vor face”. Este evident că “partenerii” se deșteaptă treptat. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Dacă mâine va fi un război

Dacă ar fi să revenit la afirmația lui Putin despre “scufundarea” vaselor agresive, Rusia nu dispune de prea multe variante. Ministerul Apărării a Olandei a întrevăzut o amenințare în Marea Neagră din partea rachetelor avioanelor Su-30SM și Su-24M, care ar fi zburat timp de cinci ore “hărțuind” iresponsabil echipajul și echipamentul electronic al fregatei Evertsen. Dincolo de linia orizontului în Crimeea au rămas invizibile sistemele de arme mult mai puternice.
Международные учения Sea Breeze-2019 в Одессе - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Rusia
Expert: Participarea Moldovei la Sea Breeze este un pas neprietenos în raport cu Rusia
Sistemul de coastă “Bestion” cu rachete de croazieră cu orientare automată au capacitatea de a lovi navele de diverse clase (cu orice tonaj), inclusiv grupurile de portavioane la o distanță de peste 300 de kilometri de țărm (potrivit altor date – 500 kilometri). Chiar și în condițiile unui atac cu focuri și mijloace radioelectronice. Sistemul asigură o protecție a țărmului pe o lungime de 600 de kilometri, desfășurarea lui pe pozițiile de luptă durează cinci minute. Racheta cu o masă de stat de 3 tone se mișcă spre țintă de 2,5 ori mai repede decât viteza sunetului, fiind imperceptibilă pentru sistemele moderne de apărare antiaeriană și antirachetă. Divizia sistemelor de coastă “Bastion” include opt lansatoare, adică sunt gata în permanență pentru lansarea a 16 rachete. Rezerva totală de muniții a diviziunii este până la 36 de rachete de croazieră antinavă.
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”
Sistemul nu are nevoie de indicarea exactă a țintei, principalul lui avantaj constă în “intelectul” lui de bord al rachetei, fiind deosebit de eficient în lansări în salve. În timpul zborului rachetele fac un schimb permanent de informații și distribuie automat între ele țintele (fără a reacționa la cele false). În memoria fiecăreia există “portrete electronice” ale tuturor navelor ale inamicului convențional. Softul alege de sine stătător tactica de atac, luând în considerație capacitățile sistemului de apărare antiaeriană și mijloace de contracarare radioelectronică a agresorului. După distrugerea navei-amiral, ceilalți „participanți” la atac se reorientează spre alte ținte, fiind exclus lovirea simultană a unei nave cu două rachete. În condițiile de luptă “Bastion” a fost testat în premieră în toamna 2016 pe uscat – lovitura cu rachetă asupra obiectivelor insurgenților din Siria au fost exacte și fatale.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Republica Moldova
Un alt Filat - primul "mare corupt" doborât de Maia Sandu
Pentru distrugerea garantată a unui distrugător de tip Defender sau Ross, sunt suficiente opt rachete a sistemului de coastă „Bel”, cu o rază de acțiune mai scurtă. Mijloacele navale de apărare antiaeriană vor putea respinge, ipotetic, cel mult 30 la sută din focoase, numărul antirachetelor la bordul navei este limitată, iar rezerva de muniții a unui sistem Bel în Crimeea este de 64 de rachete.
În afară de aceasta, echipajul submarinei diesel-electrice “Kolpino” a flotei Mării Negre a desfășurat pe 30 iunie exerciții complexe în regim de scufundare. Submarinul este dotat cu rachete și torpile puternice (inclusiv rachetele de croazieră „Kalibr”), cu un sistem informațional și de control automatizat, cu cel mai nou sistem inerțial de navigare.
АрМИ — 2020. Танковый биатлон. Эстафета. Финал - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Rusia
Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?
În cazul în care “partenerii” vor implica în exercițiile Sea Breeze-2021 și aviația militară (probabil, F-35 a portavionului britanic Queen Elizabeth), piloții flotei rusești din Marea Neagră și formațiunile aeriene ale Districtului Militar Sud al Rusiei au testat pe 29 iunie capacitatea apărării antiaeriene a Crimeei.
Aproximativ 20 de avioane și elicoptere (Su-24, Su-27, Su-30SM, Mi-8, Ka-27), în calitate de ținte de control pentru unitățile de apărare antiaeriană, au acționat din diverse direcții, la o distanță maximă de zonele de detectare a radarelor, la altitudini extrem de mici (utilizând drept acoperire relieful zonei). Unitățile sistemelor S-400 “Triumf” și „Panțir” au detectat țintele și au efectuat lansări electronice (fără a trage, practic).
După orizontul evenimentelor vizibile în Marea Neagră se întâmplă multe lucruri interesante și periculoase pentru oaspeții nechemați din SUA și NATO.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
 
Fluxul de știri
0