Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre al treilea război mondial

© Sputnik / POOL / Sergei Savostyanov / Trecere la banca de fotografiiПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin consideră că incidentul cu distrugătorul britanic în Marea Neagră este o provocare, dar care nu avea cum să ducă la un conflict de proporții, cum ar fi declanșarea celui de-al treilea război mondial.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. În cadrul Liniei Directe de astăzi, discuția cu Putin a abordat și cazul cin Marea Neagră, când o navă militară britanică a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse.
Сторожевой корабль Ладный перед походом в Средиземное море - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Rusia
Flota rusă a tras un foc de avertisment în direcția unui distrugător britanic
Putin a mai precizat că și americanii s-au dedat, în aceeași zi, unei provocări în apele teritoriale rusești ale Mării Negre.
Președintele rus Vladimir Putin a spus că, chiar dacă navele rusești ar fi scufundat distrugătorul britanic Defender în timpul incidentului recent de pe coasta Crimeii, al treilea război mondial nu ar fi început, cel mai probabil.
"Cei care fac asta (autorii provocării - n.n.) înțeleg că nu vor ieși învingători din această situație", a spus liderul rus.
El a numit incidentul drept o provocare și a adăugat că nu doar britanicii, ci și americanii au luat parte la el. Șeful statului a adăugat că organizatorii au dorit să arate că nu respectă opinia cetățenilor din Crimeea.
Putin a mai precizat că această provocare a avut loc imediat după summit-ul SUA-Rusia.  
"În primul rând, aceasta, desigur, este o provocare, este absolut evident. Ce au vrut să arate și ce scopuri au încercat să atingă acești provocatori? ... Aceasta este o componentă politică - câteva zile înainte a avut loc o întâlnirea din Geneva - ne întrebăm de dracul a ce a fost săvârșită această provocare, de ce se face asta? De dragul de a sublinia că acești oameni nu respectă alegerea locuitorilor din Crimeea de a se alipi la Federația Rusă", a spus el.
Автомобильное движение на Кремлевской набережной в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Politică
Cum a comentat Kremlinul incidentul cu distrugătorul britanic
Amintim că în jurul amiezii, pe 23 iunie, distrugătorul britanic HMS Defender a violat frontiera de stat a Rusiei în apropierea peninsulei Crimeea, chiar dacă în ajun Federația Rusă a anunțat o restricționare a circulației în această zonă a Mării Negre din cauza desfășurării exercițiilor de tragere. Aflarea în apropierea unor zone închise reprezenta pericol pentru orice navă.
Distrugătorul Defender a pătruns la trei kilometri distanță în apele interne în regiunea Capului Fiolente. Cele câteva avertizări transmise prin radio au fost ignorate, iată de ce nava de pază a serviciului de grăniceri al FSB a deschis un foc de avertizare, iar bombardierul flotei de la Marea Neagră Su-24M a efectuat lansări de bombe de avertizare de-a lungul direcției de mișcare a distrugătorului britanic (patru bombe aeriene de 250 kilograme). Doar după acest gest, la 12:23, Defender a părăsit teritoriul rus, schimbându-și direcția spre Golful Persic.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0