Rusia poate apăra lumea împotriva a 8 000 de rachete de croazieră NATO

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaЗенитный ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rachete de croazieră ale NATO nu au fost concepute pentru apărere și securitate, dar pentru agresiune. Astăzi, doar armele antirachetă ale Rusiei pot să oprească Alianța de operațiunile militare agresive împotriva Eurasiei.

Miile de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, acumulate de țările Alianței Atlanticului de Nord, nu au nicio legătură cu ceea ce ține de apărare și securitate. Aceste complexe de atac au fost concepute inițial pentru agresiune. Anterior, rachetele NATO ʺsoluționau crizeleʺ și ʺsemănau democrațiaʺ în Irak, Iugoslavia, Libia și Siria. Astăzi, doar armele antirachetă puternice ale Rusiei opresc Alianța de la organizarea în continuare a operațiunilor militare agresive pe teritoriul statelor independente ale Eurasiei, desemnate în mod arbitrar ʺoutsideriʺ la Washington și Bruxelles. 

Ялтинская (Крымская) конференция союзных держав, 1945 год - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Presa britanică: Planul secret al lui Churchill împotriva URSS, dezvăluit

Directorul general al concernului rusesc de apărare ʺAlmaz-Anteyʺ, Yan Novikov, a declarat că țările NATO ʺau adunatʺ mai mult de 8 000 de rachete de croazieră noi și că acestea reprezintă principala armă a unui potențial atac aerospațial. În plus, navele spațiale secrete americane X-37 pot transporta la bord arme nucleare pe orbita Pământului: ʺS-a declarat oficial că aceste vehicule sunt create pentru diverse scopuri științifice și de recunoaștere. Dar noi înțelegem că, cu astfel de compartimente libere și posibilități, conform estimărilor noastre, o mică navă poate transporta până la trei focoase nucleare, iar una mare până la șase".

Statele Unite intenționează să lanseze încă două nave spațiale pe orbită până în 2025, mărind constelația X-37 până la opt, iar aceasta este o provocare serioasă. Cu toate acestea, Yan Novikov a subliniat că Rusia poate rezista oricăror mijloace moderne de atac aerospațial.

Президент РФ В. Путин провёл заседание Российского организационного комитета Победа - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Rusia
Putin a promis că va face totul pentru a păstra și întări Rusia

Concernul ʺAlmaz-Anteyʺ produce peste 30 de tipuri de radar mobile multifuncționale. Astfel, radarul ʺNebo-Mʺ ʺvedeʺ perfect cele mai noi avioane de luptă ʺinvizibileʺ, inclusiv avioanele de vânătoare americane F-22 Raptor și F-35 Lightning II. Din această serie de înaltă tehnologie mai fac parte și puternicele sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă S-400 "Triumf" și S-500 "Prometey", care nu au asemănare în lume. Dezvoltarea unor astfel de arme reprezintă o prioritate strategică pentru Federația Rusă. Noile provocări și amenințări necesită un răspuns prompt și eficient. O nouă serie de întâlniri între Ministerul Apărării și Complexul militar-industrial privind construcțiile militare și dezvoltarea armamentului, sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, începe pe 25 mai.

Amenințare spațială

Rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune au fost analizate până la cel mai mic detaliu de multă vreme de mass-media. Nava spațială US Space Force X-37 și-a efectuat primul său zbor de 220 de zile în afara atmosferei Pământului în 2010 și rămâne a fi în continuare un mister. Se știu puține lucruri despre capacitățile ei. Programul a fost clasificat în 2004, dar și până nu demult experții se întrebau: nava spațială este o amenințare militară sau un experiment științific al NASA și agenției DARPA? Cu fiecare lansare, durata aflării pe orbită a dronelor reutilizabile este în crește. De exemplu, al patrulea zbor al navei X-37 a durat 718 zile, iar al cincilea – 780. 

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Forțele cu destinație specială NATO învață să asalteze Crimeea - Cum va răspunde Rusia?

Conform informațiilor oficiale, programul X-37 reprezintă o dezvoltare experimentală a tehnologiilor în domeniul navelor spațiale fără pilot reutilizabile cu o anumită sarcină utilă. Aeronava are o lungime de 9 m, o anvergură de 4,5 m, o greutate la lansare de 5 tone și este capabilă să ia la bord (în compartimentul central cu un volum de câțiva metri cubi) aproximativ o tonă de sarcină utilă. Conturul navei spațiale seamănă cu naveta spațială reutilizabilă sovietică ʺBuranʺ sau cu cea americană Space Shuttle.

Navele spațiale americane au fost lansate cu ajutorul vehiculelor de lansare spațială Atlas V 501 și Falcon 9. Pe orbitele din apropierea Pământului, cu o altitudine cuprinsă între 200 și 750 de km, navele au investigat, manevrat și au redus sarcina utilă. Publicația Military Watch a dezvăluit specializarea aeronavei pe 23 mai: ʺX-37 poate efectua atacuri nucleare din spațiuʺ. Realizarea unor astfel de posibilități este interzisă de acordurile internaționale, dar autorii publicației au identificat imediat (în titlu) și ținta probabilă: ʺEste oare Rusia capabilă să oprească un atac nuclear al X-37?ʺ. Americanii cred că astfel de vehicule pot oferi Statelor Unite un avantaj decisiv într-un potențial război pe viitor. De fapt, X-37 face parte din programul de militarizare a spațiului cosmic și nu este o coincidență faptul că, în 2019, a fost creată oficial a șasea ramură a Forțelor Armate ale SUA – Forțele Spațiale. Rusia este nevoită să răspundă în mod adecvat la amenințarea din spațiul cosmic.

Antony Blinken și Serghei Lavrov  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Rusia
Rusia a preluat președinția Consiliului Arctic

Răspuns asimetric

Nu este rentabil din punct de vedere economic să construim o flotă ʺoglindităʺ de avioane de vânătoare spațiale fără pilot, deși este posibil din punct de vedere tehnologic, iar Rusia dispune de astfel de aeronave. Este mai eficient și mai ieftin să formăm o apărare modernă antirachetă și antisatelit pe Pământ.

În caz de necesitate, sistemul rusesc hipersonic de apărare antiaeriană și antirachetă cu rază lungă de acțiune S-500 ʺPrometeyʺ va ʺeliminaʺ cu succes navele spațiale și sateliții inamici de pe orbită. Caracteristicile S-500 depășesc semnificativ sistemul S-400 și oferă o rază de distrugere de 600 de kilometri a țintelor care zboară la viteze de până la 25 mii km/h. Sistemul ʺPrometeyʺ a fost creat pentru a combate o gamă largă de echipamente, inclusiv mijloacele de atac aerospațial (și cele care nici măcar nu au fost inventate încă) – la altitudini de până la 200 de km. Vă reamintesc, că sistemul de apărare antiaeriană S-400 ʺTriumfʺ a fost dezvoltat ținând cont de capacitățile de luptă ale avioanelor de vânătoare de-a cincea generație a F-22 și F-35 ale Forțelor Aeriene ale SUA și funcționează la altitudini cuprinse între 5 metri și 60 de kilometri, iar raza de distrugere a țintelor este de 400 de km.

Următoarea generație de interceptori grei rusești – MiG-41 – va fi dezvoltată în principal pentru operațiuni de luptă în spațiul cosmic apropiat. Anterior, directorul general al corporației ʺMiGʺ, Ilya Tarasenko, a spus că avionul nou din punct de vedere tehnologic va zbura la viteze de 4-5 Mach, adică la viteze de peste 6000 km/h și va îndeplini sarcini în spațiu. Vehiculul pilotat este dezvoltat cu perspectiva de a trece la producția unei versiuni de bază fără pilot.

Флаги России, ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Consiliul European rămâne la formula ostilă față de Rusia

Astăzi, pentru a neutraliza navele spațiale și sateliții inamici, Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse sunt capabile să utilizeze avioanele modernizate MiG-31, care sunt considerate cele mai puternice avioane de luptă din lume, în ciuda apariției avioanelor de luptă de generația a cincea. Avionul de vânătoare a celei de-a patra generație MiG-31 este capabil să transporte un arsenal cu o greutate mai mare de 9 tone și să folosească rachete la viteze de până la 2,83 Mach. Potrivit Military Watch, MiG-31 își poate folosi armele și în spațiul cosmic.

Pe fondul sistemelor rusești perfecționate de apărare antiaeriană și antirachetă și al avioanelor de vânătoare, superioritatea în luptă a navelor spațiale americane fără pilot X-37 nu este evidentă – sunt prea vulnerabile pe orbita Pământului. Iar rachetele de croazieră ale Statelor Unite și ale NATO sunt cu atât mai accesibile, numărul lor nu asigură un salt calitativ. Rusia rămâne un lider în dezvoltarea și producția sistemelor de arme de înaltă tehnologie, consolidând în acest mod pacea pe planetă.

Fluxul de știri
0