Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Forțele cu destinație specială NATO învață să asalteze Crimeea - Cum va răspunde Rusia?

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Seria de exerciții din luna mai a forțelor speciale și a grupului operativ comun de reacție rapidă a Alianței Atlanticului de Nord de pe teritoriul Bulgariei și României are un caracter deschis antirusesc.

Realizarea ipotetică a planurilor pentru utilizarea în luptă a forțelor speciale NATO în direcția Mării Negre (Crimeii) va deveni cel mai probabil ultima misiune din viață pentru majoritatea participanților – Bruxelles-ul și Washingtonul sunt conștienți de acest lucru, dar consideră opțiunea de a ʺstăviliʺ Rusia în detrimentul partenerilor Alianței din Europa de Est acceptabilă.

Президенты Молдовы и Германии Майя Санду и Франк-Вальтер Штайнмайер - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar spune despre Moldova ceea ce a zis Steinmeier
Exercițiile multinaționale neprevăzute Noble Jump 2021 ale Alianței Atlanticului de Nord se desfășoară în perioada 19 mai – 2 iunie în Bulgaria și România, cu participarea a aproximativ patru mii de militari din 12 țări. Scopul oficial – testarea capacității operative a grupului operativ comun de reacție rapidă. De fapt – practicarea unei operațiuni agresive cu forțele și mijloacele trupelor forțelor speciale.

Nimeni nu amenință Bucureștiul și Sofia, dar alegerea locației pentru manevrele neprevăzute nu este întâmplătoare – Bulgaria și România sunt situate la o distanță minimă de la peninsula Crimeea. Portul român Constanța și Sevastopolul rus se află la doar 380 de kilometri distanță. În plus, asistăm la o ʺmatrioșka militarăʺ integrată vertical: Noble Jump 2021 reprezintă un episod al exercițiilor militaro-navale din România Steadfast Defender 2021, care fac parte din manevrele globale ale Armatei SUA Defender Europe 2021. Principalul (existențialul) adversar militar al SUA și NATO – Federația Rusă.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
UE nu va da bani: experții, despre „trio asociat” - Moldova, Ucraina și Georgia
Potrivit scenariului Pentagonului, rolul principal într-un ipotetic război cu Federația Rusă este atribuit trupelor forțelor speciale (Forțelor de operațiuni speciale, scafandrilor militari, Navy SEALs etc.), care trebuie să ʺdezarmezeʺ, să dezactiveze sau să distrugă obiectele strategice ale Forțelor Armate Ruse din peninsula Crimeea – posturile de comandă, nodurile de comunicare, bazele aeriene și navale ale Flotei Mării Negre, sistemele de apărare antiaeriană, complexele de coastă de rachete anti-navă. Dacă forțele speciale își vor îndeplini sarcina, în Crimeea vor putea debarca, fără pierderi, principalele forțe NATO. Anume acest scenariu a fost practicat la începutul lunii mai, într-o ʺlocație strategicăʺ, nu departe de Rusia, în timpul exercițiilor Trojan Footprint și Black Swan de către subunitățile de operațiuni speciale din mai multe țări-membre și țări-partenere NATO.

Navy SEALs troieni

Regiunea Mării Negre a devenit o platformă pentru exersarea acțiunilor ipotetice ale forțelor speciale NATO în Crimeea. Subunități din Austria, Bulgaria, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Georgia, Muntenegru, România, SUA, Macedonia de Nord, Spania, Ucraina și Moldova au participat la desantarea instructivă și la operațiuni convenționale pe țărmul ʺlorʺ.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
De ce europenii l-au îndrăgit atât de mult pe Renato Usatîi
Pentagonul și NATO presupun că integrarea în luptă a trupelor operațiunilor speciale și a forțelor obișnuite va permite obținerea succesului în cadrul unui potențial conflict armat cu Rusia. Strategii, care nu au reușit în 20 de ani de operațiuni militare în Afganistanul ʺmedievalʺ, intenționează să ia prin surprindere o superputere de înaltă tehnologie, care dispune de rachete și arme nucleare. Ca și când primul eșalon al Navy SEALs și al ʺBeretelor verziʺ va putea distruge A2/AD (Anti Access/Area Denial) și ʺdeschide porțileʺ cetății Crimeii pentru trupele obișnuite ale Alianței. Subunitățile forțelor speciale ale Marinei SUA (SEAL) sunt capabile să debarce în secret pe coastă, să organizeze ambuscade, să instaleze mine și să pregătească diversiuni la obiectele Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Adrian Severin - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Scrisoarea lui Severin și decizia Moscovei privind ”Lista neprietenilor”
Arătă bine doar pe hârtie. Pe Navy SEALs troieni, pe ʺBeretele verziʺ, pe Army Rangers și pe alți luptători NATO înrăiți îi așteaptă pe coasta rusească o întâlnire fierbinte. În condițiile de creștere a pericolului militar, Ministerul Apărării al Federației Ruse ia măsuri corespunzătoare. Forțele speciale din Districtul militar Sud, pe teritoriul a patru subiecți federali ai Rusiei concomitent, exersează stabilirea ambuscadelor aer-sol. În același timp, ei folosesc sistemele de înaltă tehnologie ʺArbalet-2ʺ și fac schimb de informații, prin canale de comunicare securizate, la o distanță de până la 1000 km. Anterior, în Feodosia a fost format un nou regiment de asalt aerian – Forțelor de operațiuni speciale ale Alianței le va fi foarte greu să ajungă în Crimeea și le va fi complet imposibil să iasă de acolo.

Într-o situație de conflict militar real, pot fi grav afectate țările-tranzit ale agresiunii – Bulgaria și România. Atragem atenția la faptul că în timpul exercițiilor Black Swan 21, echipajele ambarcațiunilor de luptă cu destinație specială au exersat pe Dunăre acțiuni potrivit destinației lor, ceea ce face posibilă intuirea planurilor rău intenționate ale Alianței la adresa Moldovei (Transnistriei).

ʺStăvilireaʺ Rusiei – grație unei ʺmici catastrofeʺ a partenerilor

ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
"România arată Moldovei calea europeană" - susține LGBT de la Chișinău
În ultimii trei ani, oamenii de știință și experții militari din Regatul Unit și Statele Unite au analizat posibilele scenarii ale acțiunilor Statelor Unite, NATO și Rusiei în cazul unui conflict militar în regiunea Mării Negre (din cauza Ucrainei). Potrivit gazetei The Washington Post, în experimente, 46 de ex-experți și experți în exercițiu americani și europeni au luat 32 de decizii strategice într-un scenariu de criză realist și în toate cele 19 scenarii de dezvoltare a evenimentelor (simulații), Rusia a câștigat. Anterior, într-o simulare analoagă a realității pe computer (într-o altă regiune), Armata poloneză a fost învinsă în cinci zile.

Poate că pe Washington și Bruxelles îi aranjează o ʺmică catastrofăʺ în Europa de Est, dacă, în cele din urmă, aceasta va duce la consolidarea aliaților și la întărirea ʺizolăriiʺ Rusiei. În situația unui conflict militar cu Rusia în regiunea Mării Negre, Statele Unite și NATO pot sacrifica Bulgaria și Polonia. Ce le așteaptă pe Ucraina, Georgia și Moldova, în afară de o lovitură aprobatoare pe umăr și de rolul colectiv ʺAnti-Rusiaʺ? Nimic bun.

Fluxul de știri
0