Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a preluat președinția Consiliului Arctic

© REUTERS / POOLAntony Blinken și Serghei Lavrov
Antony Blinken și Serghei Lavrov  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Federația Rusă a preluat președinția Consiliului Arctic pentru următorii doi ani. Ceremonia a avut loc în capitala Islandei Reykjavik.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Rusia a preluat președinția Consiliului Arctic pentru doi ani. Ceremonia a avut loc în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai celor opt țări din Consiliul Arctic la din Reykjavik.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Rusia
Zaharova: Discuția dintre Lavrov și Blinken a fost constructivă

Fostul președinte, ministrul islandez de externe Goodlaugur Tor Tordarson, i-a predat omologului său rus Serghei Lavrov ciocanul ceremonial care fusese dezinfectat anterior în legătură cu măsurile de prevenire a coronavirusului.

Înainte de aceasta, Lavrov și colegii săi au semnat o declarație în cadrul sesiunii de la Reykjavik.

Consiliul Arctic, înființat în 1996, este un forum interguvernamental la nivel înalt care promovează cooperarea în regiune, în special în domeniul protecției mediului.

Consiliul include Danemarca (inclusiv Groenlanda și Insulele Feroe), Islanda, Canada, Norvegia, Rusia, SUA, Finlanda și Suedia. Rotația președinției are loc la fiecare doi ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0