Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarație șocantă: Șor este gata să întoarcă miliardul furat din bănci

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор 11.10.2016
Илан Шор 11.10.2016 - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Ilan Șor a anunțat câteva minute în urmă, într-un briefing de presă ținut online, că este gata să recupereze miliardul de dolari care a fost furat din sistemul bancar.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Șor a spus că acționarii băncilor pe care el le reprezint sunt gată să acopere banii lipsă din sistemul bancar, adică miliardul furat, după care acești acționari sunt gata să recupereze acești bani de la cei care într-adevăr au jefuit sistemul bancar.

Ilan Șor spune că el poate să facă acest lucru cu o condiție: să fie lăsat să revină în țară, să poată să participe la procesele din instanțele de judecată, să participe la anchetă și să nu fie reținut sau arestat de autorități.

Anunțul făcut de Șor este confirmat și de un comunicat de presă al partidului lui:

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Politică
Gîrbu: Declarația lui Șor este una absurdă și electorală
"Fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, afirmă că este gata să returneze suma de bani care i se impută și să o revendice apoi de la adevărații beneficiari ai fraudei din sistemul bancar moldovenesc. Șor a mai spus că foștii acționari ai celor trei bănci, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, vor cere în instanța de judecată repararea prejudiciului cauzat. De asemenea, Ilan Șor susține că este gata să ajute la deconspirarea adevăraților vinovați ai „furtului miliardului” și să contribuie la recuperarea banilor furați. Declarațiile au fost făcute marți, în cadrul unei conferințe de presă".

Banca de economii - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Fostul președinte al Băncii de Economii va fi judecat: Ce acuzații îi aduc procurorii
Potrivit lui Ilan Șor, subiectul „furtului miliardului” a fost politizat la maximum în ultimii ani, iar scopul real nu a fost niciodată aflarea adevărului, ci obținerea dividendelor politice. Mai mult, potrivit lui, băncile au fost devalizate cu mult înaintea anului 2014, iar garanțiile de stat, acordate ilegal, au fost irosite de funcționarii Băncii Naționale și cei ai Comitetului Național de Stabilitate Financiară.

„Nimeni dintre noi, acționarii și managementul băncii, nu a avut vreo legătură cu banii din bugetul de stat. Noi nu i-am primit și nu i-am folosit. Mai mult decât atât, în momentul înlăturării noastre de la conducere, toate cele trei bănci dețineau active importante, de care am fost practic deposedați. În perioada următoare, vom depune plângeri civile și penale privind prejudiciul cauzat acționarilor”, a declarat președintele Partidului „ȘOR”, citat într-un comunicat de presă al formațiunii.

Молоток судьи  - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2020
Societate
Șase învinuiți în dosarul fraudei bancare, eliberați din penitenciar
El a precizat că intenționează să obțină recuperarea prejudiciului și să direcționeze acești bani în bugetul de stat.

„Chiar dacă nu am fost printre beneficiarii banilor furați și am demonstrat acest lucru, eu sunt gata să achit integral suma de bani pe care o invocă instituțiile de drept atunci când formulează pretenții juridice față de mine. Sunt gata să garantez plata acestor resurse financiare”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, Ilan Șor pune la îndoială faptul că procurorii vor să investigheze în mod obiectiv cazul legat de frauda bancară.

Liberty Summit Ilan Șor Илан Шор - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2020
Politică
Stoianoglo: Pregătim o nouă învinuire pe numele lui Șor
„Nu înțeleg poziția Procuraturii care, intenționat, îmi limitează dreptul de a participa la ședințele de judecată, solicitând arestarea mea. Eu am sarcina de a ajuta Procuratura în procesul de investigare, să prezint informații noi și extrem de importante. Nu vreau să admit faptul că Procuratura se teme de prezența mea și de informațiile pe care le pot furniza”, a mai spus Șor. 

În final, Ilan Șor a solicitat Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor să înceapă un dialog atât cu el, cât și cu avocații săi privind despăgubirile pentru daunele provocate băncilor și statului. Președintele Partidului „ȘOR” a mai accentuat faptul că intenționează să recupereze banii de la beneficiarii reali ai furtului din sistemul bancar, indiferent de funcțiile pe care le ocupau atunci sau acum.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0