Nu Rusia e de vină. Cine este adevăratul organizator al vânătorii de scalpuri americane

© Photo : U.S. Army photo by Spc Sherrod PercellАрмия США во время учений
Армия США во время учений - Sputnik Moldova
Abonare
În mare parte, principala conspirație împotriva influenței și măreției americane a fost organizată doar cu participarea redactorilor The New York Times, consideră editorialistul Ivan Danilov.

O nouă încercare de intensificare a isteriei anti-ruse a fost declanșată în ajunul alegerilor din SUA din interiorul celei mai influente publicații de peste ocean ”The New York Times”, scrie editorialistul Ivan Danilov pe site-ul RIA Novosti. Anume prin intermediul acestei instituții media a fost întreprins un nou atac împotriva țării noastre, cu scopul de a-l discredita pe Donald Trump și de a obține impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

De data aceasta, pretextul a fost ales unul extrem de exotic. Făcând trimitere la propriile surse din cadrul serviciilor speciale americane, se spune că: ”Rusia le-a acordat în secret distincții militanților afgani pentru nimicirea soldaților americani. Administrația Trump se gândea de luni întregi ce să facă cu concluzia șocantă a serviciilor de informații".

Din punctul de vedere al unui american de rând, dacă i-a crezut pe cei de la The New York Times, situația pare groaznică și extrem de umilitoare: în această imagine a lumii se dovedește că Rusia acționează ca un fel de colecționar de scalpuri și cadavre ale soldaților americani din Afganistan, iar militanții afgani devin „vânători de blănuri americane”, schimbându-i pe Yankees uciși pentru ”ruble murdare de sânge”, iar acest lucru se presupune că ar avea loc în condițiile unei inacțiuni totale a administrației Trump.

Georgiana Arsene - Sputnik Moldova
Acuzațiile privind implicarea Rusiei în atacul cibernatic împotriva Georgiei, o fumigenă?

Este înfricoșător să ne imaginăm ce emoții au cetățenii unei țări obișnuite să se considere a fi un hegemon mondial atunci când citesc următoarele secvențe în una dintre cel mai respectate publicații din America:

„Oficialii au anunțat că l-au înștiințat pe Trump despre concluziile serviciilor speciale, iar Consiliului de Securitate Națională a discutat problema în cadrul unei ședințe intersectoriale la sfârșitul lunii martie. Funcționarii au elaborat o listă de scenarii posibile - de la depunerea unei plângeri diplomatice la Moscova la o serie de sancțiuni de înăsprite și alte posibile acțiuni de răspuns. Cu toate acestea, Casa Albă nu a aprobat încă niciun pas, au declarat funcționarii. Operațiunea de încurajare a uciderii militarilor americani și a altor militari NATO ar fi fost o escaladare semnificativă și provocatoare a ceea ce oficialii americani și afgani numesc acordarea sprijinului pentru mișcarea ”Talibani* de către Rusia și aceasta ar fi prima dată când a devenit cunoscut faptul că unitatea rusă de spionaj a organizat atacuri asupra trupelor occidentale”.

Pe câmpul acestui „rechizitoriu” mediatic împotriva Rusiei, întocmit de publicația The New York Times în baza spuselor unor persoane necunoscute din structurile de forță americane, ar merita să facem câteva notițe.

Suveranitatea Internetului - Sputnik Moldova
SUA luptă pentru suveranitatea Internetului. Și învinge

În primul rând: după susținere media, logistică, diplomatică și informațională evidentă pe care Statele Unite, inclusiv mass-media americană, le-a oferit teroriștilor care au ucis mii de cetățeni ruși în anii 90 și 2000, Statele Unite nu ar avea dreptul moral să se plângă, chiar dacă în raport cu militarii lor, care sunt ocupanții de facto ai unui teritoriului străin, s-ar fi aplicat cu adevărat metodele de „mantie și pumnal”.

Mai ales că numărul de dovezi la acuzațiile aduse de obicei Rusiei este, în mod tradițional, egal cu zero.

A doua notă: în general, establishmentul american, în special acea parte față de care jurnaliștii de la New York Times simt o simpatie vădită din cauza viziunilor „imperiale” și al rusofobiei, este sută la sută creatorul Afganistanului de astăzi ca problemă teroristă nerezolvată.

Faptul creării mișcărilor teroriste afgane - și nu numai afgane - de către specialiști americani, cu bani americani și cu arme americane, este perfect stabilit. Putem aminti, de exemplu, că înainte de cunoscutele evenimente din 2001, domnul Bin Laden a fost ani de zile un favorit al mass-media și politicienilor americani.

Reiese că Statele Unite mai întâi creează condițiile pentru războaie civile, ucideri în masă și creșterea terorii în diverse țări, iar când consecințele neprevăzute ale acestor acțiuni încep să ducă la moartea militarilor americani și rușinea Statelor Unite pe arena internațională (iar Statele Unite s-au predat recent în Afganistan, după ce au semnat o pace incredibil de umilitoare cu talibanii), apoi imediat din intestinele mass-media americane și ale complexelor militare încep să se audă țipete că Rusia este de vină pentru tot și trebuie impuse sancțiuni urgente împotriva acesteia.

Dar sunt și vești bune.

Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov a comentat învinuirile lui Macron la adresa Russia Today și Sputnik

Dacă anterior încrederea publică în „scurgerile” de informații lansate de serviciile speciale din SUA, care sunt publicate cu regularitate în publicații precum NYT sau The Washington Post, era atât de mare încât faptul publicării obliga aproape imediat administrarea Trump să „plătească și să se pocăiască”, în plus să impună urgent noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru a se justifica cel puțin în ochii publicului, acum situația arată complet diferit.

Se pare că perioada cu ”Russiagate” și acuzațiile absolut false și dosare false cu materiale compromițătoare anti-ruse și-au făcut treaba: un segment semnificativ al societății americane nu mai crede în propriile sale media și în propriile sale structuri ale putere, iar politicienii își pot permite atât să acuze direct cele mai prestigioase mass-media și sursele lor de minciuni, cât și să acționeze în conformitate cu aceste atitudini.

Președintele Donald Trump a răspuns acuzațiilor prin intermediul Twitter: "Știrile false ale The New York Times ar trebui să dezvăluie sursa sa "anonimă”. Fac rămășag că nu pot face acest lucru, acest "om" probabil nu există deloc”!

Directorul interimar al serviciului Național de Informații al SUA Richard Grenell a intrat chiar într-o polemică pe o rețea de socializare cu un congresman al Partidului Democrat despre această situație, acuzându-l de folosirea informațiilor secrete în scopuri politice:

”Nu am auzit niciodată despre acest lucru. Și este dezgustător faptul că continuați să politizați Serviciul Secret. Se pare că nu înțelegeți cum se verifică informațiile brute. Scurgerile de informații parțiale către jurnaliști din surse anonime este periculoasă deoarece oameni ca dumneavoastră o manipulează pentru a obține capital politic".

O contestare oficială, cel puțin a acelei părți din articolul New York Times care este legată de acțiunile președintelui, a fost deja publicată, inclusiv de Serviciul de informație american. Este clar că, în teorie, așa trebuie să funcționeze totul, dar chiar și o astfel de normalitate fantomatică este un adevărat miracol conform standardelor Americii moderne.

Вашингтон перед инаугурацией Д.Трампа - Sputnik Moldova
Cine și de ce încearcă să bage zâzanie între Trump și Rusia

Apropo, dacă jurnaliștii americani doresc să-i vadă pe adevărații instigatori ai uciderii forțelor militarilor americani, atunci trebuie să se uite în oglindă. Recompensele pentru cadavre - până la urmă, nu sunt întotdeauna materiale, iar practica arată că obținerea faimei sau aprobarea publică este adesea un stimulent mult mai eficient pentru terorism decât chiar sumele foarte mari de bani.

The New York Times și alte mass-media americane, care demonizează și dezumanizează polițiștii americani, precum și susținătorii valorilor conservatoare și pe „trampiști”, promit de fapt un fel de „recompensă emoțională” celor care le vor aplica violența emoțională, psihologică - și nu trebuie să excludem faptul că și cea fizică. Sângele polițiștilor americani uciși în timpul revoltelor recente este evident și pe conștiința practic a tuturor jurnaliștilor liberali și progresivi, care au fost pe rol de instigatori și apologeți ai protestelor.

Инаугурации 45-го президента США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump nu se teme vandalii ”progresiști”: ”Dacă arzi Drapelul, te duci la pușcărie!”

Dar viața polițiștilor americani nu are o însemnătate prea mare pentru astfel de jurnaliști, iar deasupra trupurilor neînsuflețite ale acestora ei vor să plângă doar atunci când sancțiunile anti-ruse sau interesele Partidului Democrat pot fi promovate cu aceste lacrimi.

Nu este deloc surprinzător faptul că sunt din ce în ce mai puțini oameni dispuși să creadă pe cuvânt astfel de structuri media, atât în ​​SUA, cât și în lume. În mare parte, principala conspirație împotriva influenței și măreției americane a fost organizată anume cu participarea redactorilor The New York Times. Li s-ar putea propune acordarea unui premiu, însă ei vor face toată munca pe gratis.

*organizație interzisă în Federația Rusă

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova

Fluxul de știri
0