Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump nu se teme vandalii ”progresiști”: ”Dacă arzi Drapelul, te duci la pușcărie!”

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaИнаугурации 45-го президента США Дональд Трамп
Инаугурации 45-го президента США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a propus și lipsirea de cetățenie a celor care distrug sau vandalizează simboluri: ”Vorbim despre libertatea de exprimare în Primul Amendament, dar asta este profanare!”.

BUCUREȘTI, 22 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Devastările din SUA, demolarea unor statui și alte atacuri la simboluri naționale îl revoltă pe republican-conservatorul Donald Trump. Sătul de această bătaie de joc, președintele SUA anunță că va propune o lege care să incrimineze profanarea simbolurilor naționale.

De fapt, picătura care a umplut paharul a fost arderea unui drapel (al SUA) la protestul împotriva nedreptăților rasiale, desfășurat în apropierea mitingului de ieri al președintelui american, la Tulsa, Oklahoma.

”Ar trebui să prevedem în legislație că dacă ardeți steagul american, mergeți la închisoare pentru un an”, a declarat Trump la miting, reluând, de fapt, o idee din campanie.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump, anunț care cutremură lumea! Ar putea avea efecte imposibil de evaluat!
Arderea drapelelor nu trebuie protejată de Primul Amendament, spunea atunci Donald Trump, iar acum el subliniază că ”Vorbim despre libertatea de exprimare (în Primul Amendament, n.n.)... dar asta este profanare!”. De asemenea, în campanie, Trump vorbea chiar de pierderea cetățeniei americane pentru cei care comit asemenea gesturi.

Și față de cei care vandalizează, distrug sau demolează monumente Trump consideră că trebuie luate măsuri ferme.

În acest sens, Trump solicită chiar arestări pentru acțiuni de tipul celei prin care, recent, a fost dărâmată statuia lui Albert Pike din Washington DC – general confederat, mare reformator și teoretician al Masoneriei moderne și... unul dintre liderii al organizației Ku Klux Klan, imediat după înființarea acestuia.

Revenind la protestele începute după uciderea lui George Floyd, acestea au adoptat forme de vandalism în numele justiției rasiale, mai ales în SUA, unde au fost demolate statui și au fost arse steaguri americane.

”Cu toate acestea, deși vandalismul este încă ilegal din punct de vedere tehnic, arderea pavilionului american nu mai e considerată ilegală din 1989, când Curtea Supremă a SUA a decis că este o formă de ”discurs simbolic” protejat de Constituție”, scrie Russia Today

Elena Lungu este contabilă la o companie de construcții din Franța, iar soțul ei muncește în calitate de inginer constructor la aceeași companie. Precizăm că la o lună de la ridicarea stării de urgență în Moldova, grădinițele din țara noastră rămân închise, iar deocamdată nu se cunoaște când acestea își vor relua activitatea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0