Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comentat învinuirile lui Macron la adresa Russia Today și Sputnik

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaСергей Лавров
Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Din inerție, liderul francez continuă campania antirusească, așa a comentat Lavrov acuzațiile lui Macron aduse în adresa Russia Today și Sputnik

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comentat declarațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a afirmat că postul de televiziune Russia Today și agenția Sputnik fac „propagandă mincinoasă".

Redactorul-șef al Agenției Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Rusia
Margarita Simonian a răspuns la învinuirile lui Macron în adresa Sputnik și RT

„Cred că în aceste aprecieri se reflectă cunoscuta inerție a campaniei antiruse declanșată încă de administrația Obama și care a cuprins un șir de alte țări", a spus ministrul.

Acesta a menționat că partenerii occidentali nu pot nicicum ieși din această inerție.  

Ministrul de Externe al Rusiei a amintit că nu demult regulatorul media britanic Ofcom (Office of Communications — Biroul de Comunicare) a adus învinuiri asemănătoare, însă „în toate aceste învinuiri nu vedem nici un fapt concret".

La conferința de presă susținută după negocierile cu Vladimir Putin, Macron a declarat că le-a interzis jurnaliștilor RT și Sputnik accesul la sediul stafului care i-a organizat campania sa pentru prezidențiale pe motiv că „răspândeau știri false". Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a menționat că Kremlinul nu este de acord cu afirmațiile lui Macron referitor la Sputnik și RT.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0