Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comentat învinuirile lui Macron la adresa Russia Today și Sputnik

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiСергей Лавров
Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din inerție, liderul francez continuă campania antirusească, așa a comentat Lavrov acuzațiile lui Macron aduse în adresa Russia Today și Sputnik

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comentat declarațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a afirmat că postul de televiziune Russia Today și agenția Sputnik fac „propagandă mincinoasă".

Redactorul-șef al Agenției Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Rusia
Margarita Simonian a răspuns la învinuirile lui Macron în adresa Sputnik și RT

„Cred că în aceste aprecieri se reflectă cunoscuta inerție a campaniei antiruse declanșată încă de administrația Obama și care a cuprins un șir de alte țări", a spus ministrul.

Acesta a menționat că partenerii occidentali nu pot nicicum ieși din această inerție.  

Ministrul de Externe al Rusiei a amintit că nu demult regulatorul media britanic Ofcom (Office of Communications — Biroul de Comunicare) a adus învinuiri asemănătoare, însă „în toate aceste învinuiri nu vedem nici un fapt concret".

La conferința de presă susținută după negocierile cu Vladimir Putin, Macron a declarat că le-a interzis jurnaliștilor RT și Sputnik accesul la sediul stafului care i-a organizat campania sa pentru prezidențiale pe motiv că „răspândeau știri false". Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a menționat că Kremlinul nu este de acord cu afirmațiile lui Macron referitor la Sputnik și RT.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0