Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine și de ce încearcă să bage zâzanie între Trump și Rusia

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaВашингтон перед инаугурацией Д.Трампа
Вашингтон перед инаугурацией Д.Трампа - Sputnik Moldova
Abonare
Învinuirile aduse Federației Ruse de încălcare a Acordului privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune urmăresc de fapt exercitarea unor presiuni asupra președintelui SUA, Donald Trump, consideră Constantin Kosaciov

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Constituirea unor relații parteneriale dintre Rusia și SUA după inaugurarea lui Donald Trump este anevoioasă. Învinuirile aduse Federației Ruse privind încălcarea Acordului care prevede lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune au d fapt menirea să exercite presiuni asupra președintelui SUA, pentru ca acesta să nu facă „un viraj peste Atlantic" la revizuirea politicii externe a SUA. De această părere este Constantin Kosaciov, președintele Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Externe.

„Scurgerile de informații către presă sunt o continuare banală a războiului informațional împotriva Rusiei și împotriva adepților normalizării relațiilor cu Rusia din cadrul noii administrații americane", a spus Kosaciov, citat de RIA Novosti.

Există forțe care sunt sigure probabil că atât politicienilor, cât și opiniei publice trebuie să li se inoculeze în continuare o stare de frică în fața pericolului imaginar din exterior, a menționat Kosaciov.

„Scopul este de a nu-i permite noului președinte să-și realizeze „virajul peste Atlantic", a subliniat senatorul.

Acordul cu privire la lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune interzice părților să aibă rachete balistice și rachete de croazieră cu raza de acțiune de la 500 până la 5,5 mii kilometri, amplasate în baze terestre. Periodic, Rusia și SUA se învinuiesc reciproc de violarea acestui Acord care a fost semnat încă în anul 1987 de Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0