Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O experiență utilă: Specificul recrutării de primăvară - 2020 în Rusia

© Sputnik / Александр Мельников / Accesați arhiva multimediaПрохождение медкомиссии призывниками в Москве
Прохождение медкомиссии призывниками в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
În pofida epidemiei de coronavirus, recrutarea de primăvară în Rusia decurge conform planului. Și totuși, există unele trăsături specifice comparativ cu alți ani.

Algoritmii și eficacitatea Forțelor Armate ale țării nu ar trebui să depindă de condițiile de pace sau de război, de dezastre naturale sau de epidemii, deoarece armata și marina constituie temelia statalității, economiei și securității populației.

Автомобиль войск РХБЗ - Sputnik Moldova
Cum Armata Rusă poate face față coronavirusului?

În conformitate cu decretul prezidențial, 135.000 de oameni urmează să fie încadrați în serviciul militar în Rusia (aproximativ șapte divizii depline). Activitatea comisiilor respective ale comisariatelor militare a început pe 12 mai, campania va dura până pe 15 iulie. Sarcina principală a Ministerului Apărării este prevenirea apariției și răspândirii infecției cu coronavirus în rândul trupelor militare. Există mai multe subtilități tehnologice.

Recruții vor fi transportați la locul unde își vor satisface serviciul cu vagoane de cale ferată și curse aeriene separate, pentru a preveni contactul cu civilii, a declarat pe 13 mai Valery Gerasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale FR. Transportarea recruților la destinație va fi organizată cu utilizarea unor vehicule dezinfectate. În legătură cu pandemia, a fost ajustat programul de lucru al comisiilor de recrutare în 83 din 85 de subiecte ale Federației Ruse precum și data de înrolare a recruților în cadrul trupelor militare (nu mai devreme de 20 mai).

În conformitate cu condițiile fizice și geografice, în Republica Komi și în districtul autonom Iamalia-Neneția, recrutarea va avea loc abia în toamnă.

”Odată cu venirea recruților în toate tipurile și genurile de trupe, au fost planificate măsuri de carantină cu o durată de cel puțin 14 zile. Au fost identificate din timp instituțiile Rospotrebnadzor și instituțiile medicale în care vor fi direcționați pentru testare recruții cu simptome de infecție cu coronavirus. Aceasta este o amenințare reală.

Armata naţională - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a decis câți tineri vor fi înrolați în Armată până în luna iulie
Nimeni nu ascunde datele despre situația epidemiologică din cadrul trupelor militare: începând cu 11 mai, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în cadrul Ministerului Apărării din Rusia a ajuns la 3.357 de persoane: 373 de soldați, sublocotenenți și ofițeri sunt tratați în spitale, 622 se află în izolatoare acolo unde își fac serviciul, 20 în clinici civile și 674 de militari se află în izolare la domiciliu. De altfel, chiar și în lipsa unei astfel de situații, perioada recrutării este pentru mulți tineri și familiile destul de neliniștită, incomodă, care trezește teama de despărțire și de necunoscut. Prin urmare, au fost dezvoltați algoritmi speciali și garanții de securitate. Ministerul Apărării creează pentru recruți condiții dacă nu chiar ca acasă, apoi un nivel acceptabil de confort în drum și la locul serviciului. Ministerul Apărării al Federației Ruse organizează în mod tradițional o linie telefonică directă pentru rudele recruților.

Siguranța - mai întâi de toate

Serviciul militar începe de la punctul de recrutare. Două milioane de măști medicinale, un milion și jumătate de termometre fără contact, 12 tone de dezinfectanți și 270 de mii de sisteme de testare pentru a verifica starea de sănătate a tuturor recruților au fost livrate comisariatelor militare. Este prevăzută dezinfectarea periodică a mânerelor, comutatoarelor, balustradelor, zonelor comune. Tinerii cu febră și semne de infecție virală respiratorie nu sunt admiși în centrele de înrolare. Cei care au dreptul la o amânare (studenți, recruți cu doi copii, alte categorii de cetățeni) sunt primiți separat de cei care sunt absolut pregătiți și apți pentru serviciul militar.

День открытых дверей Военная Академия - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tinerii din Moldova scapă de armată. Serviciul militar obligatoriu va fi anulat

Ulterior, este exclusă deplasarea echipe militare de recruți fără măști medicinale în locuri aglomerate - pe stradă și în gări, în aeroporturi. În drum spre locul satisfacerii serviciului militar sunt excluse contactele cu pasagerii civili (aflarea izolată în sălile de așteptare) și sunt prevăzute măsuri pentru depistarea timpurie (izolarea) a celor bolnavi. La sosirea în punctul de dislocare permanentă, recruții vor fi plasați în cazărmi separate în timpul carantinei, cu masa și instruire organizate separat. Toate acestea sunt necesare pentru demobilizarea în timp util a celor care și-au încheiat serviciul în termen.

Sănătatea mai întâi de toate

Potrivit șefului adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse Evgheni Burdinski, rata celor care au fost înrolați în serviciul militar în 2019 este de 77%. Și acesta este un lucru foarte bun, de la an la an tineretul devine din ce în ce mai sănătos și mai puternic. Pe de altă parte, cerințele față de sănătatea recruților cresc din cauza intensificării antrenamentelor de luptă și a ritmului intens al dezvoltării echipamentelor militare moderne, în special în trupele de elită - Forțele Aeriene, Flota, Forțele de rachete strategice.

Armata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
Echipamente de protecție de mii de euro pentru Ministerul Apărării - Video

Atitudinea tinerilor față de serviciul militar se schimbă. Numărul dezertorilor este în continuă scădere. Dacă acum cinci ani în Rusia existau 6,2 mii de „fugari”, atunci în 2019 numărul acestora a fost de patru ori mai mic. Conform rezultatelor studiilor de monitorizare, nivelul de satisfacție privind condițiile de serviciu în Armata rusă este astăzi de 91%. Numărul de persoane care doresc să-și lege soarta de forțele armate este în creștere. Dacă recrutul are studii secundare sau superioare, el poate depune o cerere la comisariatul de la locul de trai.

În același timp, sunt tineri care, din anumite convingeri personale sau a stării de sănătate aleg serviciul militar de alternativă. Aceștia sunt trimiși în brigada a II-a de gardă de infanterie motorizată  a diviziei I-a de tancuri (Alabino), unde sunt create toate condițiile necesare. Termenul de satisfacere a serviciului miliar de alternativă este de 18 luni (în cadrul organizațiilor din afara Ministerului Apărării a Rusiei - 21 de luni). În condiții de democrație suverană, fiecare este liber să aleagă.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0