Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Echipamente de protecție de mii de euro pentru Ministerul Apărării - Video

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19
Armata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Donațiile pentru ministerul Apărării Republicii Moldova continuă să vină. Un lot de echipamente a ajuns aseară în țara noastră.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Un lot de echipamente de protecție în valoare de peste 5 000 de euro a primit Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Donația vine de la o companie din România. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Alexandru Pînzari scrie că lotul conține dezinfectante, viziere, geluri pentru mâini, mănuși latex și chirurgicale, precum și geluri antibacteriene.

Materialele urmează a fi distribuite în unitățile militare, instituțiile medicale ale armatei, precum și în alte subdiviziuni aferente.

Negocierile au avut loc prin intermediul ambasadorului onorific al Casei Regale a României, Luc J.G. von Francois, care anunță tot prin intermediul rețelei de socializare că donațiile au ajuns în Republica Moldova, după „un joc de ping pong între serviciile vamale, direcția sanitară și poliția de frontieră din România și două ore de diplomație și convorbire la telefon”.

Tot ieri, ministerul Apărării a mai primit un lot de 1000 de perechi de mănuşi, 1000 de măşti, 223 viziere de protecţie şi 12 litri de dezinfectant.

Fluxul de știri
0