Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum Armata Rusă poate face față coronavirusului?

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль войск РХБЗ
Автомобиль войск РХБЗ - Sputnik Moldova
Abonare
Metodele rusești de combatere a COVID-19 sunt suficient de concrete și de o tehnologie înaltă, bine organizate și susținute de o experiență îndelungată a pregătirii militare ale trupelor speciale – de protecție radioactivă, chimică și biologică (RHBZ).

În regiunile Rusiei sunt desfățurate spitale de teren și tipuri de trupe, se efectuează exerciții speciale care se pot transforma în ceva mai de amploare, în funcție de situație.

Coronavirusul a paralizat activitățile armatelor occidentale (e o concluzie a publicației americane Foreign Policy), au dat peste cap planurile de efectuare a manevrelor, inclusiv Defender Europe 2020. Însă, Armata Rusă își păstrează capacitatea de luptă și se află pe linia întâi în lupta cu COVID-19. Pe 25 martie, la Ministerul Apărării a demarat un control inopinant al nivelului de pregătire a trupelor pentru lichidarea amenințărilor de contagiere în masă și răspândire a infecțiilor virale. Pe șapte poligoale ale districtelor militare Vest și Centru se desfășoară exerciții speciale. Sunt implicare trupele RHBZ, forțele Aero-Spațiale, trupele de rachetă de destinație strategică, trupele inginerești și organizațiile responsabile de asistență medicale de subordonare centrală.

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие войск РХБЗ ВС РФ проводят обработку поверхностей в ходе проверки готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями
Cum Armata Rusă poate face față coronavirusului? - Sputnik Moldova
Военнослужащие войск РХБЗ ВС РФ проводят обработку поверхностей в ходе проверки готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями

În cadrul exercițiilor se practică un complex între de măsuri de carantină și măsuri de tratare, precum și dezinfectarea obiectelor și localităților în zonele indicate. Regimul de carantină este asigura de poliția militară și unitățile aviației fără pilot. Sunt desfășurate module de diagnosticare, spitale de teren, puncte de recunoaștere epidemiologică și zonele de prelucrare specială. Trupele inginerești îndeplinesc lucrările de fortificare. Unitățile medicale de destinație specială rezolvă sarcini de tratament și evacuare.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Zece mii de teste pentru diagnosticarea COVID-19 au ajuns din Moscova la Chișinău - Video
Unitățile de asistență medicale desfășoară măsuri sanitare și anti-epidemiologice pe obiectivele și punctele de dislocare permanentă ale trupelor. Este organizată cazarea și alimentația în condiții de teren.

Manevrele au fost organizate într-un moment util, odată ce pe teritoriul Federației Ruse, la 27 martie, au fost înregistrate peste 1000 de persoane infectate cu noul coronavirus. Au fost efectuate peste 223 mii de teste, iar sub supravegherea medicilor rămân 145 mii de cetățeni ruși. Deocamdată, măsurile speciale se desfășoară în poligoane ale Forțelor Armate, fără implicarea organelor puterii de stat și serviciilor subiecților federației, instituțiior teritoriale și altor ministere sau departamente.

Misiunile de lupta

Cele patru grupări de trupe specializate, create în patru regiuni de pe teritoriul districtului militar Vest, au efectuat marșuri spre poligoanele militare din regiunile Leningrad, Nijegorodsk, Voronej și Kursk. Au fost implicați peste 1000 de militari și peste 200 de unități ale tehnicii speciale și de luptă.

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль войск РХБЗ ВС РФ проводит обработку фасада здания в ходе проверки готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями
Cum Armata Rusă poate face față coronavirusului? - Sputnik Moldova
Автомобиль войск РХБЗ ВС РФ проводит обработку фасада здания в ходе проверки готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями

În componența fiecărei grupă există sisteme mobile tehnico-inginerești de protecție chimică (biologică), mașinile termice pentru prelucrarea specială a tehnicii (TMS-65U), laboratoare de teren (KLP-10), stație de pulverizare mobilă (ARS-15KM) și altă tehnică.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Încă 22 de cazuri de COVID-19: Bilanț în Republica Moldova - 199 de îmbolnăviri
Cu ajutorul mașinilor a misiunii de recunoaștere chimică în regiuni sunt prevelate probe ale aerului, apei și solului, care au fost prelucrate de sistemele de laboratoare de teren (KLP-10). În cazul identificării unui virus, frontierele zonei în care a fost descoperit sunt marcate pe o hartă electronică. Iar în Sankt Petersburg centrul regional de coordonare a sediului districtului militar Vest colectează în regim non-stop datele și analizează condițiile epidemiologice în zona de activitate a trupelor.

Măsuri similare sunt întreprinse în Ural și Siberia. Unitatea medicală de destinație specială, ridicală pe alarmă a întreprins un marș din Ekaterinburg spre unul din poligoanele din regiunea Sverdlovsk, unde medicii militare au desfășurat un spital de teren modular, dotat cu echipament modern (corturile sunt de domeniul trecutului). Manevrele sunt destinate verificării nivelului de pregătire ale medicilor, tehnicii speciale și echipamentului pentru îndeplinirea sarcinilor de localizare a situației excepționale.

Spital în Italia - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus: Italia încă nu a atins vârful infecţiilor – peste 700 morţi într-o singură zi
Spitalul de teren dispune de propria secție de reanimare, modulul de terapie intensivă, un complex mobil de ajutor medical. Toate obiectele sunt dotate cu sisteme autonome de alimentare cu energie eletrică, sisteme de asigurare a vieții normale, aparate de climatizare și purificare a aerului, alimentarea cu apă, încălzire și ventilare – care sunt foarte importante în tratamentele de boli infecțioase. A se observa, nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândurile forțelor armate ale Rusiei. De fapt, observăm o grijă pentru populația civilă.

Pe poligoanele din regiunile Kemerovo și Novosibirsk a fost creată o grupare a medicilor militari, ingineri și chimiști a districtului militar Centruy. Militarii exersează îndeplinirea misiunilor de localizare a situațiilor excepționale, legată de pericolul de infectare și răspândire a infecției. Sunt asigurate sistemele de aprovizionare tehnico-materiale și inginerească, patrulele pedestre și mobile de protecție a perimetrului zonei convenționale de infectare, activitatea punctelor de filtrare, dotate cu echipamente. Din grupare fac parte peste 500 de militari și peste 60 de unități de tehnică specială din componența armatei 41 a districtului militar Centru, dislocată în ținutul Altai, regiunile Kemerovo și Novosibirsk.

Forțe, mijloace perspective

Édouard Philippe - Sputnik Moldova
Societate
Premierul francez: ne aşteapţa „zile foarte grele” - totalul de cazuri: aproape 30.000
Pe poligoane funcționează tehnica special modern. Astfel, unitățile de protecție radioactivă, chimică și biologică ale trupelor de rachetă de destinație strategică în regiunea Sverdlovsk au utilizat mașini termice unificate (UTM-80) pentru prelucrarea specială deplină a 80 de unități a obiecte de dimensiuni mari, inclusiv lansatoarelor sistemului de rachetă “Yars”.

Unor observatori străini sistemele militare de protecție ar putea părea învechite și imperfect, totuși acestea sunt foarte sigure, reutilizabile, protejează de praful radioactiv și pericolele biologice.

POMPIERII SMURD - Sputnik Moldova
Coronavirus în România: Bebeluși, infectați cu COVID-19
În cadrul măsurile speciale sunt verificate capacitățile de transportare a Ministerului Apărării de transferare cu navele aeriene și calea ferată a forțelor și mijloacelor necesare în zonele îndepărtate pentru ajutorarea celor bolnavi și pentru îndeplinirea unui complex de măsuri de carantină și tratament. Peste zece avioane militare de transport Il-76 au zburat din regiunile Tver, Pskov, Orenburg și Ulianovsk pe aerodromul operativ de pe lângă Saratov. Echipajele se ocupă cu transferul trupelor de protecție radioactivă, chimică și biologică, și tehnicii în puncte îndepărtate. Verificarea se va încheia pe 28 martie.

În afară de exerciții speciale ale trupelor de apărare radioactivă, chimică și biologică, care în contextul coronavirusului devin tot mai extinse și tot mai complexe, Ministerul Apărării al Rusiei planifică până la mijlocul lunii mai demararea construcției a 16 centre infecționiste modulare în diverse regiuni ale țării (în acest scop au fost alocate peste 9 miliarde de ruble din fondul de rezervă a guvernului rus). Desigur, pentru forțele armate aceste centre nu sunt necesare, ele sunt create în perspectivă, și pentru securitatea populației civile.

Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Coronavirus în Spania, ultimul bilanţ: 769 morţi într-o singură zi

Printre misiunile centrale ale unităților de protecție radioactivă, chimică, biologică sunt identificarea și aprecierea situației biologice pe câmpul de război. Baza trupelor îl reprezintă brigăzile separate multifuncționale, capabile să îndeplinească totul complexul de măsuri de protecție. Totuși, Rusia a anunțat un luptă mult mai extinsă împotriva pandemiei coronavirusului, este gata să sprijine vecinii apropiați și mai devreme a expediat în Italia pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19 unul din cele 15 laboratoare, 20 de automobile pentru dezinfectare din cele 2065 unități și 66 de specialiști din cei 20 de mii ai trupelor de protecție radioactivă, chimică și biologică.

Spațiul comun al vieții și securității nu se desparte de granițele naționale și nici nu sporește prin acțiuni militare.

Fluxul de știri
0