Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a decis câți tineri vor fi înrolați în Armată până în luna iulie

© Sputnik / Rodion ProcaArmata naţională
Armata naţională - Sputnik Moldova
Abonare
În octombrie 2019 - ianuarie 2020, în Armata Națională au fost înrolați 1.227 de recruți. Printr-o hotărâre adoptată astăzi, Guvernul dispune încorporarea altor peste 1.200 de recruți în aprilie - iulie 2020. 

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința sa din 13 mai hotărârea "Cu privire la reztltatele încorporării in serviciul militar în octombrie 2019 - ianuarie 2020 și încorporarea în serviciul militar în aprilie - iulie 2020”.

Полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Echipe formate din polițiști și militari patrulează prin Chișinău

Proiectul, prezentat de ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu necesită cheltuieli suplimentare de la Bugetul de Stat.

Conform deciziei Guvernului, în aprilie - iulie 2020 vor fi încorporați pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Naţională până la 1.210 de recruţi, iar în serviciul  militar cu  termen  redus  - până la 10 recruţi.

Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar se va efectua pe etape, conform unui grafic elaborat de Ministerul Apărării.

În cadrul campaniei de înrolare anterioare, din octombrie 2019 - ianuarie 2020, au fost înrolați în Armată 1.227 de cetățeni, atât cât era prevăzut.

Precizăm că serviciul militar în termen în Armata Națională are o durată de 12 luni. Durata serviciului militar cu termen redus este de 3 luni, pentru acesta fiind înrolați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0