Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nu vom permite dușmanilor să pătrundă în rândurile eroilor

© SputnikПресс-конференция организаторов акции "Бессмертный полк онлайн" (12 мая 2020). Москва
Пресс-конференция организаторов акции Бессмертный полк онлайн (12 мая 2020). Москва - Sputnik Moldova
Abonare
Organizatorii acțiunii "Regimentul Nemuritor online" a remis Comitetului de Anchetă al Federației Ruse datele despre cei care au recurs la provocări în raport cu acest proiect.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. În cadrul conferinței de presă organizată de Agenția Internațională de Presă "Rossia Segodnea" au fost prezentate informații despre modul în care s-a desfășurat proiectul "Regimentul Nemuritor online". Cei care au dorit să participe la acțiune au fost în număr mare – peste 3 milioane de cereri de participare la acest marș online.

Deși proiectul s-a bucurat de un mare succes, s-au găsit și dintre cei care au încercat să pericliteze desfășurarea lui. S-au făcut tentative de a profana memoria soldaților sovietici căzuți în război și și a veteranilor a căror fotografii au fost postate online în cadrul proiectului de către urmașii lor.

Președintele mișcării naționale “Voluntarii Victoriei”, Olga Amelcenkova, a povestit în carul conferinței de presă cu ce dificultăți s-au confruntat organizatorii.

"Voluntarii au constatat cazuri de strigătoare la cer de ofensare a Poporului Sovietic și a actului de eroism. Astfel în loc de fotografiile veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, unii au expediat fotografiile unor personaje din filmele animate, dar și, ceea ce este și mai grav, fotografiile nor ideologi și conducători ai Germaniei naziste. Aceste fotografii nu au fost apărut în cadrul acțiunii online, ele fiind blocate de voluntari și de istoricii profesioniști", a povestit președintele mișcării naționale “Voluntarii Victoriei”, Olga Amelcenkova.

Când au îndeplinit anchetele în vederea participării la acțiunii, utilizatorii s-au autentificat prin conturile lor pe rețelele sociale, astfel că specialiștii în IT au putut să-i identifice și să-i blocheze, ca aceștia să nu poată plasa informația denigratoare. Serviciul de securitate cibernetică a stabilit că atacurile s-au efectuat de pe mai bine de 500 de adrese ip timp de câteva ore (plasarea fotografiilor unor lideri naziști), ceea ce probează că acestea au fost premeditate. Organizatorii proiectului sunt oripilați de acțiunile acelor oameni care au atentat la ceea ce este sfânt, plasând în rândurile veteranilor biruitori al Marelui Război pentru Apărarea Patriei portretele ideologilor și a conducătorilor armatei naziste.

"Noi nu vom lăsa nepedepsite aceste tentative de a profana sărbătoarea Marii Victorii la cea de-a 75 aniversare și toate materialele le vom transmite Comitetului de Anchetă ca să fie verificate procesual", a declarat șeful comitetului executiv al Mișcării Obștești din întreaga Rusie "Regimentul nemuritor al Rusiei".

Platforma pe care s-a desfășurat marșul online a rezistat și câtorva atacuri ale hackerilor. Deosebit de revoltătoare a fost tentativa de a bloca pagina "Regimentului Nemuritor online" chiar în ziua sfântă de 9 mai. Au fost efectuate mai bine de 9 milioane de solicitări pe site, cu o intensitate de 18 500 pe minut. În aceste condiții, site-ul s-a aflat la un pas de a fi deconectat de hosting. Drept rezultat, accesul pe site al oamenilor s-a efectuat mult mai anevoios.

Акция Бессмертный полк в городах России - Sputnik Moldova
Rusia
Marșul Regimentul Nemurilor online a fost supus unor atacuri cibernetice

Cu toate acestea, serviciul de securitate al organizatorilor a reușit să asigure funcționarea site-ului, dar și să urmărească adresele celor care au încercat să zădărnicească desfășurarea marșului online. Pentru efectuarea acestui atac cibernetic au fost folosite 646 de adrese IP unice. 64 la sută din serverele care au participat la atacul DDOS sunt situate în țările europene, 27% - pe teritoriul Americii de Nord și 3% în Asia.

Lucrările serviciului de securitate și moderarea chestionarelor continuă - toți voluntarii au urmat o pregătire prealabilă pe baza materialelor pregătite de decanul facultății de afaceri arhivistice la Institutul Istoric și Arhivistic al Universității de Stat din Rusia președinte al Consiliului Public al Administrației Arhivistice Principale din Moscova, șeful adjunct al Direcției Anului Memoriei și Gloriei Elena Malîșeva.

”Mai întâi de toate, istoricii au participat la crearea de conținut istoric a programului de instruire pentru voluntarii Victoriei. În cadrul modulului educațional, a fost acordată o atenție specială aspectelor vizuale - personalizare, formă, medalii, însemne, dar și părții de conținut. Astfel, după ce au trecut instruirea istorică adecvată, voluntarii Victoriei nu au acționat ca executori tehnici în procesul de moderare, ci ca adevărați gardieni ai memoriei istorice”, a spus Elena Malîșeva.

Marșul continuă și va continua până la ultimul chestionar încărcată pe site-ul web al Regimentului Nemuritor din Rusia www.polkrf.ru și al Regimentului Internațional Nemuritor www.polk.press, precum și pe rețelele de socializare VKontakte și Odnoklassniki și în cinematograful online „Okko”. Acesta a fost urmărit de peste 12,5 milioane de oameni.

LIVE: Акция Бессмертный полк в онлайн-формате - Sputnik Moldova
Video
Acțiunea „Regimentul nemuritor” în format online

"Este o realizare serioasă și însemnată care arată cât de important este ca oamenii să aducă de Ziua Victoriei un omagiu bunicilor și străbunicilor lor care nu s-au cruțat de dragul viitorului nostru pașnic. Proiectul nostru online a fost organizat într-un timp scurt și în această perioadă aproape 3 milioane de oameni din întreaga lume au completat chestionare. Mulți utilizatori au completat  mai multe chestionare, astfel încât toate rudele lor care au contribuit la Marea Victorie să intre în rândurile regimentului Nemuritor. Voi sublinia în special că difuzarea va continua până la ultima fotografie încărcată", a declarat co-președintele staff-ului central al mișcării publice „Regimentul Nemuritor al Rusiei” Elena Țunaeva.

Deja peste 600.000 de participanți la acțiune au primit e-mailuri care indică ora la care au fost afișate profilurile veteranilor lor. Distribuirea notificărilor continuă pe măsura completării materialului video. Utilizatorii care completează paginile cu veteranii lor de pe rețelele VKontakte și Odnoklassniki vor primi notificări prin intermediul rețelelor de socializare.

Dacă nu vă puteți conecta la transmisiune la ora indicată, site-ul web al Regimentului Nemuritor din Rusia www.polkrf.ru oferă posibilitatea de a reveni la ziua și ora dorită pentru a vă vedea eroii în Piața Roșie.

Подготовка к акции Бессмертный полк в Приднестровье - Sputnik Moldova
„Regimentul Nemuritor online” - numărul participanților este nelimitat

Tot în cadrul conferinței de presă au fost exprimate mulțumiri partenerilor proiectului care au dezvoltat platforma online de colectare a profilurilor pe site și în rețelele sociale - Sberbank PJSC și Mail.ru Group.

De asemenea, organizatorii le-au mulțumit partenerilor care au informat pe sursele lor medeia despre detaliile participării la proiect - editura ”Argumentî i Faktî” a devenit partenerul informațional principal al proiectului, iar Agenția Internațională Sputnik a devenit partenerul oficial de informare în țările din afara Rusiei. De asemenea, multe lucruri au fost relatate și de partenerii permanenți ai Regimentului Nemuritor - AIP „Rossiya Segodnya”, agenția de știri TASS și operatorii de telefonie mobilă Tele 2 și Megafon.

Organizatorii marșului online au adus mulțumiri speciale tuturor companiilor care au reușit să plaseze și să difuzeze evenimentul pe ecranele media și pe fațadele media ale clădirilor din toată țara.

Президент РФ В. Путин принял участие в шествии Бессмертный полк - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a participat la acțiunea „Regimentul nemuritor”

Organizator al proiectului Online al ”Regimentului Nemuritor” este Mișcarea Obștească ”Regimentul Nemuritor din Rusia”, partenerii proiectului sunt PJSC Sberbank și Mail.ru Group, mișcarea ”Voluntarii Victoriei”, principalul partener informațional este editura ”Argumentî i Faktî”, partenerul oficial de informare peste hotarele Rusiei - Agenția Internațională Sputnik.

Parteneri media: AIP „Russiya Segodnya”, agenția de știri TASS, operatorii de telefonie mobilă Megafon și Tele2, cinematografele online „Okko”, More.tv, Ivi.ru, STS, Victory.

Aplicațiile sunt moderate de voluntarii Victoriei, istoricii Regimentului Nemuritor din Rusia, Mișcarea de cercetași a Rusiei, „Cluburile de reconstrucție istorică a Rusiei” - în total sunt aproximativ 4000 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0