Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marșul Regimentul Nemurilor online a fost supus unor atacuri cibernetice

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Accesați arhiva multimediaАкция "Бессмертный полк" в городах России
Акция Бессмертный полк в городах России - Sputnik Moldova
Abonare
O serie de atacuri cibernetice au fost efectuate asupra proiectul Regimentul Nemuritor online în ziua de 9 mai.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Proiectul “Regimentul Nemuritor online” a găsit un ecou în inimile multor persoane, la marșul-oline, lansat pe 9 mai și care va dura două săptămâni, participă aproximativ 3 milioane de oameni din întreaga lume.

Hitler cu generalii - Sputnik Moldova
Societate
În Marea Britanie au fost publicate ultimele mesaje ale naziștilor
Acest succes are și o parte inversă a medaliei. În ajunului sărbătorii site-ul pe care este transmisă campania www.2020.polkrf.ru , site-ul mișcării “Regimentul Nemuritor” www.polkrf.ru, site-ul mișcării “Voluntarii Victoriei”, ai cărui membri au ajutat la organizarea marșului, precum și telefonul liniei fierbinți ai campaniei, solicitat în ajunul sărbătorii, au fost supuse în mai multe rânduri unor atacuri cibernetice. În prezent, tentativele de a întrerupe mersul marșului-online au fost dejucate. Totodată, transmisiunea a fost urmărită de peste 7,5 milioane de persoane.

Partenerii acțiunii, dezvoltatorii platformei online a Sberbank, au luat mai multe măsuri de precauție și au securizat la maxim resursa. Specialiștii au reușit să respingă atacurile, în primul rând, cele care expediau un număr mare de solicitări pentru a bloca funcționarea paginilor.

Pe 9 mai, de la ora 6 până la ora 9 (ora Moscovei), răufăcătorii au încercat să împiedice transmisiunea marșului. Au fost expediate peste 9 milioane de solicitări site-ului, forța atacului fiind de 18 500 de solicitări pe secundă. Punctul maxim al atacului a fost înregistrat la ora 7:50. Drept urmare a acestor acțiuni, a fost suprasolicitat serverul virtual, site-ul era pe cale să fie dezactivat de către compania de găzduire. Pentru internauți accesul la pagină a fost îngreunat semnificativ.

Specialiștii au reușit să prevină atacul, să elimine vulnerabilitățile și să restabilească operativ funcționalitatea site-ului, precum și să detecteze sursa. În atac au fost utilizate 646 de adrese unice IP. 64 la sută din servere, care au participat la atacul DDOS se află pe teritoriul statelor europene, 27 la sută – pe teritoriul Americii de Nord, iar 3 la sută – în Asia.

Cum a fost celebrat 9 mai în țările din spațiul postsovietic pe timp de pandemie - Sputnik Moldova
Video
Cum a fost celebrat 9 mai în țările din spațiul postsovietic pe timp de pandemie
La ora 11 a avut loc un nou atac de o putere similară, însă datorită măsurilor întreprinse anterior, aceste acțiuni nu au afectat funcționalitatea paginii.

Organizatorii fac tot ce este posibil pentru ca acțiunea “Regimentul Nemuritor online” să se desfășoare normal și nimic să nu poată umbri sărbătoarea. De asemenea, ei își exprimă recunoștința dezvoltatorilor sistemului de securitate, capabilă să respingă astfel de atacuri puternice.

Din 9 mai, marșul online este transmis de cinematografele online “Okko”, pe site-ul RIA Novosti și a agenției Sputnik, pe portalul Regimentului Nemuritor Rusia www.polkrf.ru și Regimentul Nemuritor Internațional www.polk.press.

Organizatorii proiectului “Regimentul Nemuritor online” este mișcarea civică “Regimentul Nemuritor Rusia”, partenerii proiectului sunt Sberbank și Mail.ru Group, mișcarea “Voluntarii Victoriei”, principalul partener informațional sunt editura “Argumentî i Faktî”, partenerul informational oficial în vecinătatea apropiată este Agenția Internațională Sputnik.

Partenerii informaționali: AIP Rossiya Segodnya, agenția TASS, operatorii de telefonie mobilă Megafon și Tele2, cinematografele online “Okko”, More.tv, ivi.ru, posturile de televiziune STS, Podeba.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0