Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a participat la acțiunea „Regimentul nemuritor”

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в шествии "Бессмертный полк"
Президент РФ В. Путин принял участие в шествии Бессмертный полк - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei participă la această acțiune deja pentru a cincea oară.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a alăturat marșului „Regimentul nemuritor” în Piața Roșie din Moscova.

Putin participă la această acțiune deja a cincea oară.

Acțiunea „Regimentul nemuritor” este un marș în timpul căruia oamenii poartă fotografiile rudelor care au participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În anul 2015, în ajunul Zilei Victoriei, președintele a povestit într-un editorial pentru revista „Russkii pioner” din amintirile părinților săi care, ca prin minune, au rămas în viață. Însă ei nu au avut sentimente de ură față de soldații nemți, deoarece aceștia erau captivi ai circumstanțelor, fiind mânați pe front. Putin a spus că tatăl său și-a făcut serviciul militar la Sevastopol ca marinar în detașamentul de submarine.

© Sputnik / Aleksey NikolskyiPreședintele Federației Ruse participă la marșul ”Regimentul Nemuritor”
Putin a participat la acțiunea „Regimentul nemuritor” - Sputnik Moldova
Președintele Federației Ruse participă la marșul ”Regimentul Nemuritor”

Când s-a început războiul, tatăl lui Putin muncea la o întreprindere militară și ar fi putut să beneficieze de scutirea de mobilizare. Însă el a depus o cerere să fie trimis pe front. A fost repartizat într-un detașament de diversioniști al NKVD-ului, iar în timpul unui atac a fost rănit.

În anul 2019, acțiunea „Regimentul nemuritor” se desfășoară deja pentru a șaptea oară consecutiv.

În anul 2017, acțiunea a întrunit peste hotare circa 250 de mii de participanți. Potrivit datelor MAE al Federației Ruse, marșul s-a desfășurat în peste 60 de țări, printre care se numără statele membre ale CSI, Serbia, Israel, Grecia, Bulgaria, SUA, Franța și Marea Britanie.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0