Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Koktebel Jazz Party va improviza în susținerea medicilor

© RIA NovostiKoktebel Jazz Party сымпровизирует в поддержку врачей
Koktebel Jazz Party сымпровизирует в поддержку врачей  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De Ziua Internațională a Jazz-ului, stabilită de UNESCO pe 30 de aprilie, festivalul de muzică Jazz Party lansează un maraton online Koktebel Jazz Party.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Evenimentul se va desfășura în susținerea celor care se află în prima linie în lupta cu pandemia, spitalele rusești și angajații lor, medicii și celălalt personal.

Igor Chistol - Sputnik Moldova
Coronavirusul dă planurile peste cap: Mai multe proiecte din cinematografia rusă, stopate
“Doctor Jazz”, o compoziție din anul 1926 a cunoscutului jazman Joseph "King" Oliver, a devenit simbolul maratonului. Unul din versurile ei: “Când ajungi într-o ananghie, frontierele se șterg” (“When I’m in Trouble Bounds are Mixed”)  - exprimă spiritual jazz-ului, a forței globale care consolidează înțelegerea reciprocă și contribuie la dialog și ajutorul reciproc între oameni. Pe 30 aprilie, muzicanții din întreaga lume vor demonstra că acestea nu sunt vorbe goale.

Fondatorul festivalului Koktebel Jazz Party, jurnalistul Dmitri Kiseliov, a menționat: “Rusia este solidară cu întreaga lume în războiul împotriva coronavirusului. La festivalul nostru Koktebel Jazz Party întotdeauna a sunat și va suna o muzică convertibilă internațional. Toți banii colectați în cadrul maratonului îi vom oferit medicilor care ne ajută în aceste momente dificile”.

Denis Roșca - Sputnik Moldova
Actori moldoveni - celebri în Rusia: Proiect de excepție creat de Denis Roșca
Maratonul online de caritate va fi lansat pe 30 aprilie, la ora 16:00 (ora Moscovei) și va reuni diverse locații – de la scene improvizate, până la studiouri de acasă, într-un singur spațiu muzical. La maraton vor participa jazmeni din Rusia și din alte țării, o listă completă a participanților a fost publicată pe site-ul koktebel-jazz.ru. Evoluțiilor artiștilor se vor alătura și medicii, cu niște mesaj video de la locurile lor de muncă – din spitale și centre medicale, acolo unde luptă pentru viață și moarte.

Maratonul online va include și programul “Jazzul cu viteza luminii”, realizată în premieră la nivel mondial la festivalul Koktebel în 2006, devenind o parte integrală a Koktebel Jazz Party. Ideea centrală a programului constă în a arăta că jazzul șterge orice frontiere, unește jazmenii într-un singur spațiu virtual al improvizării. Drept o confirmare a acestei forțe muzicale, organizatorii Doctor Jazz Party vor desfășura un tradițional jam session în format de videoconferință cu Sankt Petersburg.

Valentina Savina - Sputnik Moldova
Ziua Mondială a Circului: Interviu cu directoarea Colegiului de Stat de Circ din Rusia
Maratonul va fi transmis în direct pe site-ul RIA Novosti, rețeaua de socializare Vkontakte și festivalul Koktebel Jazz Party (https://www.koktebel-jazz.ru), precum și pe pagina Stop Coronavirus (https://стопкоронавирус.рф).

Resursele financiare pentru susținerea spitalelor rusești, precum și pentru achiziționarea mijloacelor de protecție individual a medicilor în spitalele și clinicele regionale pot fi transferate cu sprijinul fondației pentru ajutorarea adulților “Jivoi” (https://livefund.ru), devenit coordonatorul maratonului. Cei care doresc să contribuie la această campanie pot trimite un SMS cu mesajul scurt “JAZZ” și indicarea sumei (spre exemplu, “JAZZ 300”) pe numărul scurt 3443. Procedura de colectare a donațiilor a fost demarată deja.

Toate sumele transferate în cadrul maratonului Doctor Jazz Party vor ajunge pe contul fundației “Jivoi” pentru achiziționarea mijloacelor de protecție individuală a medicilor și personalului medical din spitalele regionale rusești.

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Bijuterii arhitecturale: Ion Ștefăniță, despre starea patrimoniului istoric al Moldovei
Organizatorul maratonului online caritabil Doctor Jazz Party sunt Agenția Internațională de Presă Rossiya Segodnya, grupul media Krasnîi Kvadrat și festivalul internațional de jazz Koktebel Jazz Party, cu susținerea Fondului Rusesc al Investițiilor Directe (RFPI) (https://rdif.ru) și Alianța pentru combaterea coronavirusuluiu COVID-19.

Partenerii informațional ai maratonului online de caritate Doctor Jazz Party sunt postul de televiziune Rossiya 24 (https://www.vesti.ru/onair) și Rossiya Kultura (https://www.vesti.ru/onair), postul TV de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM (http://radiovesti.ru/), Radio JAZZ 89.1 FM (https://radiojazzfm.ru/), motorul de căutare și portalul Yandex (https://yandex.ru), organizația necomercială autonomă “Prioritățile naționale”, site-ul Stop Coronavirus (https://стопкоронавирус.рф), radio Sputnik (https://radiosputnik.ria.ru).

Знак процента в витрине. - Sputnik Moldova
Care va fi soarta acordului de creditare cu Rusia: Opinia puterii și opoziției
Koktebel Jazz Party  (https://koktebel-jazz.ru) a luat naștere în 2003, la inițiativa jurnalistului Dmitri Kiseliov. Festivalul, care ocupă astăzi un loc de onoare printre cele mai prestigioase evenimente internaționale de jazz, poartă numele unui sat din Crimeea. Evenimentul este desfășurat de Agenția Internațională de Presă “Rossiya Segodnya”. De organizarea festivalului se ocupă grupul media “Krasnîi Kvadrat”. Din 2014 Koktebel Jazz Party se desfășoară cu susținerea Ministerului Culturii al Rusiei.

Fundația de caritate pentru adulți “Jivoi” (https://livefund.ru) a fost înființată în 2010 pentru oferirea unui ajutor persoanelor cu vârsta între 18-60, care au nevoie de un tratament urgent și reabilitare. Din 2017 fundația oferă sprijin spitalelor rusești și instituțiilor de ajutor social. În legătură cu pandemia de coronavirus, fundația a decis să lanseze un proiect de achiziționare și expediere a mijloacelor de protecție individuală spitalelor regionale din Rusia. Pe 22 aprilie fundația a oferit ajutoare 26 de spitale de tot teritoriul Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0