Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Uniți pentru fapte bune: Agenții economici continuă să doneze bani în lupta cu COVID-19

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Agenții economici donează sume mari de bani pentru a ajuta autoritățile să lupte cu epidemia COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 april – Sputnik. Uniți pentru fapte bune. Agenții economici din Moldova nu sunt indiferenți față de situația epidemiologică din țară.

ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Biserica Ortodoxă, în ajutorul persoanelor din grupul de risc

Aceștia s-au solidarizat în aceste momente grele pentru țara noastră și donează bani în lupta cu COVID-19. Administratorii vinăriilor, băncilor, firmelor care produc lactate și textile au întins o mână de ajutor autorităților.

Proprietarii mai multor vinării din Moldova s-au alătură inițiativei Ministerului de Finanțe de combatere a coronavirusului și de sprijinire a eforturilor derulate de instituțiile care gestionează criza.

Compania Vinăria din Vale a donat suma de 50.000 de lei pentru achiziționarea echipamentelor speciale: aparate de ventilat și materiale sanitare și de igienă.

”Sistemul nostru medical, în lupta cu COVID-19, se va confrunta probabil cu cea mai dură perioadă de până acum. Este nevoie de toată susținerea posibilă pentru spitale din prima linie și pentru cadrele medicale care vor îngriji oamenii dragi nouă.” – a declarat Andrian Davidescu, directorul comercial al comapnaiei Vinăria din Vale.

La fel, grupul Purcari a anunțat că va contribui cu două milioane de lei la fondul pentru combaterea epidemiei COVID-19 în Republica Moldova și România.

Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Societate
Omenirea, amenințată de o criza alimentară - avertizează ONU

Președintele Consiliului de Administrație va renunța la salariul de un an, iar membrii consiliului vor ceda câte jumătate de salariu pentru trei luni. CEO companiei va ceda salariul pentru șase luni, managementul de top - 25% din salariul pentru trei luni.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) s-a alăturat campaniei de colectare a fondurilor pentru combaterea virusului COVID-19, transferând, cu suportul angajaților ANRCETI, suma de 100 de mii de lei la contul trezorerial deschis în acest sens de Ministerul Finanțelor.

”Sperăm că aportul nostru îi va ajuta pe medici și personalul medical în lupta pentru salvarea cetățenilor Republicii Moldova”, anunță Agenția într-un comunicat de presă.

Și companiile care produc produse alimentare, dar și textile s-au alăturat campaneii.

Пробоотборные устройства, используемые для диагностики нового коронавируса COVID-19 - Sputnik Moldova
Ajutor pentru Republica Moldova în lupta cu COVID-19

Lactalis-Alba a oferit medicilor și pacienților din cadrul a patru instituții medicale din țara noastră 6.000 de măști de unică folosință și o tonă de lapte. Reprezentanții companiei spun că doar prin solidaritate vom reuși să depășim criza provocată de coronavirus. 

La fel, compania OLDCOM a oferit peste 7.000 de ciupici de cauciuc în valoare de aproape 200 de mii de lei pentru medicii care sunt în „prima linie”, în lupta cu virusul. 

Și mai multe bănci din Moldova au decis să doneze bani în lupta cu COVID-19.

Moldova Agroindbank a donat suma de 500 000 de lei  Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

”O situaţie precum este cea cauzată de COVID-19 constituie un catalizator care ar trebui să unească întreaga societate şi să-i mobilizeze pe oameni la fapte bune”, au declarat reprezentanții Instituției bancare.

Și Victoriabank, parte a Grupului Banca Transilvania, a decis să susțină populația Republicii Moldova în această perioadă de impas, creată de virusul COVID-19. Conducerea băncii a decis donarea a 250 000 de lei în sprijinul Spitalului Clinic de Boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Declarația care dă peste cap teoria Coronavirus și contestă măsurile radicale

La fel, Rompetrol Moldova, a donat  aproximativ 6 500 de litri de carburanți către administrațiile locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni. Scopul acțiunii este de a susține eforturile în combaterea noului tip de coronavirus - COVID-19.

Guvernul a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea coronavirsului (COVID-19). Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi bancare în acest sens, în lei moldovenești, dar și în dolari americani și euro.

Fluxul de știri
0