Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Omenirea, amenințată de o criza alimentară - avertizează ONU

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă nu se iau măsuri urgente pentru protejarea micilor proprietari și menținerea lanțurilor de aprovizionare globale, planeta riscă să se confrunte cu o criză alimentară, avertizează Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

BUCUREŞTI, 1 apr – Sputnik, Doina Crainic. Lumea pe plan global s-ar putea confrunta cu o penurie alimentară dacă nu se iau măsuri rapide pentru sprijinirea celor mai vulnerabili și pentru menţinerea lanțurilor de aprovizionare la nivel mondial, avertizează Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Deocamdată, turbulenţele sunt minime, deoarece aprovizionarea cu alimente este suficientă, iar piețele au rămas stabile, asigură FAO pe site-ul organizaţiei, recunoscând totodată existența unor dificultăți logistice, potrivit Sputnik France. 

FAO consideră că pandemia de coronavirus amenință legăturile economice existente, inclusiv transferul de forță de muncă acolo unde este nevoie, către ferme.

Întreruperile în aprovizionare sunt așteptate din aprilie

Având în vedere că perturbările în lanțurile alimentare sunt așteptate încă din aprilie sau mai, guvernele trebuie să ia măsuri pentru a preveni agravarea crizei și pentru a facilita logistica pentru participanții pe piață și accesul la semințe și hrană pentru animale.

„Nu repetați greșelile din criza alimentară din perioada 2007-2008”

Cu toate acestea, concluziile FAO sunt liniștitoare.

„Însă acum nu este momentul să intrați în panică. La nivel global, există suficiente alimente pentru toată lumea. Factorii de decizie politică din întreaga lume trebuie să fie atenți să nu repete greșelile făcute în timpul crizei alimentare din 2007-2008 și să nu transforme această criză din sănătate într-o criză alimentară care poate fi pe deplin evitată”, arată organizația.

Fluxul de știri
0