Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 în Moldova: Biserica Ortodoxă, în ajutorul persoanelor din grupul de risc

© Photo : Mitropolia.mdÎPS Vladimir
ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolitul Vladimir cheamă la intensificarea acțiunilor de caritate în această perioadă de criză cauzată de epidemia de COVID-19. Ierarhul atenționează că vor fi reguli stricte de selectare a voluntarilor, ținându-se cont de recomandările autorităților.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Mitropolia Moldovei îndeamnă la înmulțirea activităților cu caracter filantropic al Bisericii, în această perioadă de criză, cauzată de pandemia de coronavirus, ținându-se cont de respectarea riguroasă a dispozițiilor legale în vigoare.

”Astfel, atât la nivel de episcopii, protopopiate, parohii și mănăstiri, clerul și organizațiile de tineret, cât și echipele de voluntari ale parohiilor vor identifica și monitoriza cazurile bătrânilor și a persoanelor vulnerabile, stabilind posibilitățile concrete de ajutorare a acestora”, precizează Mitropolia printr-un mesaj semnat de Mitropolitul Vladimir.

Totodată, este subliniat că în aceste activități participanții urmează să fie selectați cu multă atenție, așa încât să aibă o vârstă de până la 63 de ani și să îndeplinească celelalte cerințe legale pentru acest tip de activitate.

Распятие  - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne, Pavel Voicu, spune cum se vor desfășura slujbele de Paști în Moldova

Activitățile principale în această perioadă de pandemie să fie concentrate în distribuirea de alimente neperisabile și hrană caldă, efectuarea și livrarea cumpărăturilor uzuale (alimente, medicamente, produse de igienă), precum și identificarea de binefăcători care să se implice financiar sau prin donații de produse alimentare și igienico-sanitare în beneficiul persoanelor vulnerabile identificate în parohie.

În toate activitățile derulate se vor respecta riguros regulile de igienă și cele de protejare a sănătății beneficiarilor, cât și a voluntarilor.

Fluxul de știri
0