Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ajutor pentru Republica Moldova în lupta cu COVID-19

© AFP 2022 / ED JONESПробоотборные устройства, используемые для диагностики нового коронавируса COVID-19
Пробоотборные устройства, используемые для диагностики нового коронавируса COVID-19 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Uniunea Europeană va acorda 140 de milioane de euro pentru statele membre ale Parteneriatului Estic, adică și Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că Uniunea Europeană, în pofida dificultăților cu care se confruntă, vine cu un suport de 140 de milioane de euro pentru statele din Parteneriatul Estic. Astfel, bani pentru necesitățile urgente în lupta cu COVID-19 va primi Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru moldovenii din străinătate: Orarul curselor charter, aprobat: Detalii
Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare semnată de Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, prin care a fost informat despre suportul acordat țării noastre. Printre altele, Varhelyi a scris că UE salută măsurile adoptate de Guvernul Republicii Moldova împotriva COVID-19. Oficialul european a anunțat că UE va furniza dispozitive medicale și echipamente personale, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de protecție.

Sprijinul acordat Moldovei face parte dintr-un pachet mai larg. Astfel, Uniunea Europeană sține sistemul de sănătate din Moldova printr-o contribuție financiară la Organizația Mondială a Sănătății pentru activitatea sa din Moldova.

Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Antirecord în Spania: Peste 12 mii de cadre medicale testate pozitiv cu COVID-19
UE mai oferă 30 de milioane de euro pentru a se asigura că aceste livrări de echipamente necesare sunt procurate și distribuite în mod eficient sistemelor de sănătate din cele șase țări ale Parteneriatului Estic în următoarele săptămâni.

O nouă inițiativă a UE pentru securitatea sănătății va implica pregătirea și consolidarea capacității epidemiologilor și a personalului din sistemul de sănătate din prima linie și consilierea acestora de către specialiști din cadrul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

În aceeași scrisoare, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere a anunțat și alte măsuri care urmează să fie întreprinse pentru cele șase țări din Parteneriatul Estic. Este vorba despre finanțarea personalului medical, a societății civile, a întreprinderilor mici și mijlocii, dar și consolidarea liniilor de credite, granturi și o asistență macrofinanciară.

Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Societate
Moldova, sub pragul de 300 de cazuri de infecție cu COVID-19
Premierul Ion Chicu a menționat că, în curând, UE va lansa un nou Centru de Inovare TIC în orașul Cahul, care va oferi împrumuturi nerambursabile pentru start-up-uri în inovații.

La fel, prim-ministrul moldovean i-a mulțumit Uniunii Europene și abasadorului Peter Michalko din țara noastră pentru eforturile de a sprijini Republica Moldova în aceste momente dificile.

În acest moment, în Republica Moldova avem 298 de infectați cu coronavirus, a anunțat ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că din cele 298 de cazuri 65 sunt de import, iar 233 cu transmitere locală. Numărul total în Moldova au fost tratate de coronavirus 18 persoane, iar două bolnave au decedat. 

Fluxul de știri
0