Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Asta este Moldova: A fost condamnat doar după ce a comis al doilea omor

Abonare
Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Procuratura Generală ne anunță că, după trei ai, procurorii au reușit să demonstreze vinovăția unui șofer care a ucis o bătrână. Doar că, până a fi condamnat, acesta l-a mai ucis în bătaie pe un alt bărbat.

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Secția Relații Publice a Procuraturii Generale ne anunță printr-un comunicat de presă că Procuratura Municipiului Chișinău a demonstrat vinovăția unui conducător auto, care acum trei ani, a accidentat mortal o femeie, care mătura strada. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 27 iunie 2014, când inculpatul, care se deplasa la volanul autoturismului pe strada Mihail Kogălniceanu din Capitală, nu a manifestat prudență la trafic, lovind mortal cu mașina o femeie de 72 de ani, care mătura carosabilul. După ce a ucis femeia, mașina inculpatului a lovit din inerție un alt automobil, care era parcat pe marginea carosabilului.

Bătaie - Sputnik Moldova
Societate
Priviți cum a fost lovit Braguța: ca să fie ucis, nu bătut. Cine este următorul?

Doar că individul nu a fost condamnat pentru crima săvârșită pentru că, culmea, o spun chiar procurorii!, acesta nu și-a recunoscut vina.

"Inculpatul așa şi nu şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate, declarând că nu el s-ar fi aflat la volan, ci o altă persoană", precizează Secţia Relații Publice a Procuraturii Generale.

Și tot Procuratura Generală ne anunță că, la scurt timp după ce a ucis bătrâna din Chișinău, acesta a mai comis o crimă, poate chiar mai odioasă.

"Tot el, peste trei luni de la comiterea accidentului, aflându-se în stare de ebrietate narcotică pe malul râului Nistru, și-a omorât în bătăi amicul, cu care avuse un conflict", precizează procurorii.

Ca mai jos, în același comunicat de presă, aceștia să ne anunțe triumfalist că, după ce au trecut trei ani de la comiterea celor două crime, ei au reușit, în sfârșit!, să demonstreze în instanță vinovăția individului și acesta să fie condamnat.

Полуоткрытый люк - Sputnik Moldova
Mafia fierului uzat pradă orașul, iar poliția prinde doar pești mărunți

"Recent, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În total, pentru concurs de infracțiuni, prin cumul parțial al pedepsei stabilite, acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă definitivă de 15 ani de închisoare, inclusiv pentru comiterea omorului intenționat", precizează Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale.

Să mori de râs nu alta sau, mai degrabă, de plâns pentru că este vorba totuși de viața unor oameni.

Procurorii chiar nu înțeleg că cel de-al doilea omor, comis intenționat, este pe conștiința lor? Dacă ar fi acționat profesionist și operativ, acest nu mai ajungea să meargă drogat la Nistru la pescuit, unde să mai ucidă un om. Fie și amicul lui, admitem că poate și acela era un narcoman, un depravat ca și ucigașul, dar totuși — un om.

Aici este vorba sau de lipsă crasă de profesionism, sau de corupție.

De ce le-a trebuit atât timp unor anchetatori profesioniști să demonstreze în instanță că individul a ucis cu mașina o femeie pe strada Mihail Kogălniceanu din Capitală, care este plină de camere de supraveghere?

Toyota Rav4 Hybrid în dotarea poliției Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Culmea: Poliția vrea să o amendeze pe femeia doborâtă de mașina guvernamentală

Dar dacă nu e vorba de lipsă de profesionism, atunci este vorba de corupție. Nu cunoaștem detaliile acestui caz, nu știm cum a derulat procesul și nu ne apucăm să judecăm pe cineva. Dar cunoaștem cu toții că avem și procurori, și polițiști, și avocați, și judecători corupți. Și dacă ancheta a fost desfășurată corect și profesionist, atunci individul nu a fost încătușat și condamnat imediat după săvârșirea crimei doar pentru că, probabil, a reușit să mituiască cumva pe cineva.

Dar dacă este așa, atunci procurorii sunt cei care trebuie să facă lumină. Să vadă de ce procesul a fost tergiversat, dacă a fost tergiversat, cine este vinovatul, ce nu a mers corect în procesul de înfăptuire a justiției.

Întrebarea este simplă: De ce individul, după ce a comis un omor, a fost lăsat la libertate ca după trei luni să mai comită unul, de data aceasta cu premeditare? Cine poate să ne spună?

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0