Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Culmea: Poliția vrea să o amendeze pe femeia doborâtă de mașina guvernamentală

© Facebook / Poliția Republicii MoldovaToyota Rav4 Hybrid în dotarea poliției Republicii Moldova
Toyota Rav4 Hybrid în dotarea poliției Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Polița Capitalei este atât de indulgentă cu guvernanții când mașinile acestora spulberă pe șosele femei care poartă copii în brațe încât anunță apriori, până la documentarea definitivă a cazului, că victima este pasibilă de amendă.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Nu este o glumă. Poliția Capitalei spune că femeia care avea un copil în brațe și a fost doborâtă pe strada Alba Iulia din sectorul Botanica de un automobil cu plăcuțe de înmatriculare guvernamentale este pasibilă de a fi amendată.

Nefericitul caz a avut loc marți, 10 octombrie. La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj al Secției Supraveghere Transport şi Circulație Rutieră din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chişinău, pentru a documenta cazul.

Inspectoratul Național de Patrulare - Sputnik Moldova
Pe timp de calamitate, poliția vine cu amenințări: iată ce le-a făcut șoferilor

Poliția Capitalei confirmă că automobil de model "Skoda Superb" cu plăcuțe de înmatriculare guvernamentale, condus de șofer în vârstă de 36 ani, a lovit o doamnă de 36 ani, care avea un copil cu în brațe.

Dar Poliția Capitalei a ținut să precizeze că femeia de 36 de ani, care avea și un copil în brațe, "traversa neregulamentar strada". Ulterior victima a fost preluată de un echipaj al Serviciului 903 şi transportată la spital pentru acordarea ajutorului medical, fiind constatate leziuni neînsemnate.

Poliția a deschis o anchetă pe acest caz și anunță că vor fi audiați martorii accidentului rutier. Totodată, oamenii legii precizează că, "dacă şoferul va fi găsit vinovat, el riscă 6 puncte de penalizare şi amendă de 1500 de lei. Totodată, dacă în cadrul anchetei se va stabili că femeia este vinovată, ea va fi atrasă la răspundere conform Articolului 245 al Codului Contravențional al Republicii Moldova "Încălcarea regulilor de circulație de către pietoni şi alți participanți la circulația rutieră", care prevede amendă de la 450 lei la 600 lei".

Avem impresia că șefii Direcției de Poliției Chișinău au așa mare dragoste de guvernanți (nu vrem să credem că le este frică, un polițist moldovean nu poate, prin definiție, să fie fricos) încât sunt gata să amendeze cu 600 de lei o biată femeie spulberată pe șosea cu tot cu copil de mașina nu știu cărui demnitar.

Operațiunea „Umbriș” - Sputnik Moldova
Pofta de intimitate i-a lăsat fără plăcuțe de înmatriculare – VIDEO

Domnilor ofițeri, fiți atenți, astfel de cazuri sunt grave. Probabil că ați uitat că potrivit normelor legale, dar și mai ales morale, dacă un pieton trece neregulamentar strada nu este musai ca un șofer să treacă cu mașina peste el, chiar dacă vehiculul are plăcuțe de înmatriculare guvernamentale.

Dacă biata femeie va fi amendată, atunci respectivii ofițeri din poliție vor putea fi acuzați, cel puțin, de multă, multă ipocrizie. Și asta pentru că în orașul acesta aproape poți pietonii traversează neregulamentar strada, dar nici măcar unul nu este amendat de agenții de circulație, de polițiștii de patrulare. Ați găsit-o pe această femeie să o amendați pentru "vina" de a fi ajuns sub roțile unei mașini cu care se plimbă un barosan din Guvern sau Parlament, sau din altă instituție de stat.

Fluxul de știri
0