Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenţie, părinţi: lapte praf pentru copii, contaminat cu salmonella

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaMelkeproduksjon på supermarked i Moskva
Melkeproduksjon på supermarked i Moskva - Sputnik Moldova
Abonare
Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Combaterea Fraudelor (DGCCRF) din România a anunţat că s-a cerut retragerea de pe piaţă a unor formule de lapte praf și produse alimentare pentru copii fabricate de gigantul francez Lactalis, care își comercializează produsele și în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. Potrivit Direcției Generale pentru Concurență, Consum și Combaterea Fraudelor din România, companiei franceze Lactalis i s-a recut de către autoritățile franceze să retragă de pe piaţă produse alimentare pentru copii, inclusiv formule de lapte praf, după ce s-a descoperit că mai multe dintre aceste au fost infestate cu bacteria salmonella.

medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Copiii de la grădiniţa din Briceni au fost infectaţi cu Salmonella

Astfel, vor fi oprite vânzările şi vor fi retrase produsele exportate în Europa, Africa și Asia, inclusiv produse din România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Pe 3 decembrie, autoritățile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, sub șase luni, au fost infectați cu bacteria salmonella, potrivit Agerpres. În săptămâna care a trecut au fost raportate alte cinci cazuri de infecție cu bacteria salmonella.

Рыба - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ȘOC: În grădinițe copiii sunt hrăniți cu pește cu helminți, conform normei

Michel Nalet, purtătorul de cuvânt al companiei franceze, a afirmat că produsele pot fi schimbate în farmacii sau supermarketuri și a dat asigurări că orice bacterie salmonella este distrusă dacă laptele este fiert două minute.

Simptomele unei infecţii cu bacteria salmonella sunt crampe stomacale, febra, diaree, la 12 până la 72 de ore de la infestare.

Lactalis este lider de piață în România, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact și Covalact.

Lactalis este prezentă și pe piața din Republica Moldova atât prin produse lactate importate, cât și produse aici.

Lactalis a procurat " Fabrica de brânzeturi din Sororca". Potrivit anunțului făcut chiar pe site-ul grupului, începând cu 2004, în " Fabrica de brânzeturi din Sororca" au fost investite peste 17 milioane de euro. Acum la fabrică sunt angajate peste 220 de persoane.

Laborator, produse alimentare, orez - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce rol au avut instituțiile de stat în livrarea produselor alterate în grădinițe

Întreprinderea are următoarele capacități de producere: produse lactate proaspete — 80 tone/zi, cașcaval tare — 7 tone/zi.

Datorită filialelor " Grupului Lactalis" în străinătate, grup din care face parte și "Fabrica de Brânzeturi din Soroca", cașcavalul tare produs în Republica Moldova este vândut în Kazahstan și Ucraina.

Autoritățile sanitare din Republica Moldova nu au comentat deocamdată în niciun fel informațiile cu privire la produsele Lactalis din Europa infectate cu Salmonella și nici nu au precizat dacă acestea ar putea să pună în pericol consumatorul din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0