Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Publicarea „secretelor” Pentagonului - o justificare pentru eșecul „contraofensivei” FAU

© Photo : U.S. Air ForceDepartamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară
Departamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Abonare
Posibil, prin scurgerea pseudo-secretelor Pentagonului, NSA și CIA, americanii încearcă să „anuleze” contraofensiva nepregătită, sinucigașă pentru FAU și periculoasă pentru NATO.
Prezentarea americană a „contraofensivei” Forțelor Armate ale Ucrainei (FAU) s-a cam lungit. Rusia urmărește liniștită acest circ și pregătește „surprize” pentru „clovnii” neîndemânatici. Washingtonul se îndoiește de succesul trupelor ucrainene, așa că scurgerea de proporții a banalităților operaționale „supersecrete” din partea Pentagonului și a serviciilor de informații americane arată ca o acțiune organizată care să încâlcească lucrurile și, sub un pretext inventat, să amâne (anuleze) sinucigașa pentru regimul de la Kiev și foarte periculoasa pentru țările NATO „contraofensivă” cu ”luarea Crimeii”.
De aproape o săptămână, Pentagonul evaluează non-stop daunele provocate scurgerea de amploare pe Internet a documentelor ”strict secretizate” privind securitatea națională a SUA. Ziarul Washington Post a comunicat că oficialii străini, în special aliații SUA, au fost „consternați” de scurgerea informațiilor confidențiale: „Perspectiva de a turna miliarde de dolari într-un impas militar... ar putea slăbi hotărârea susținătorilor Kievului din Europa și SUA". După scurgere, Kievul a anunțat despre modificarea forțată a planurilor „contraofensivei”. Și totuși, nu am aflat nimic nou.
Forțele militare ale Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Editoriale
Asistenţa SUA și NATO ca o „condamnare la moarte” pentru armata ucraineană
Peste o duzină de servicii de spionaj americane și-au urmărit întotdeauna adversarii și aliații - în egală măsură, fără excepții. Evident, președintele ucrainean Vladimir Zelenski se află „în vizor” măcar și pentru că este păzit non-stop de forțele speciale ale NATO. Alți vasali ai SUA de pe toate continentele sunt monitorizați nu chiar atât de deschis și totuși această practică nu este pentru nimeni un secret. Israelul menționat în X-Files cu siguranță nu este surprins.
O anume „dezvăluire” a planurilor egiptene de a-i furniza Rusiei 40 de mii de rachete provoacă zâmbete, pentru că o asemenea cantitate de obuze pentru MLRS gruparea de trupe rusești din teatrul ucrainean de acțiuni o consumă în aproximativ două zile. Voi aminti că Rusia se află în fruntea listei furnizorilor de arme către Egipt - aproximativ 34% din toate volumele, pozițiile a doua și a treia sunt ocupate de Italia și Franța – câte 19% fiecare.
Evaluările publice (optimiste) americane a capacității FAU de a-i rezista Armatei Ruse contravin atât de mult faptelor și bunului simț, încât îndoielile „desecretizate” ale SUA cu privire la succesul așteptatei „contraofensive” a trupelor ucrainene sunt o revenirea așteptată la realitate. „Neajunsurile în formarea și asigurarea” FAU, deficitul de sisteme de apărare aeriană occidentale, muniții și vehicule blindate, de neînlăturat în următorii ani, implicarea semnificativă a Pentagonului în acțiunile de luptă din Ucraina (informații de spionaj despre posturile de comandă, depozitele de muniții și alte puncte cheie ale grupării de forțe rusești) – nu sunt pentru nimeni un secret.

Ceața războiului

Spectacolul informațional impresionant cu X-Files este exagerat de american și amintește de captivanta vânătoare din februarie a forțelor aeriene americane de nave extraterestre deasupra lacului Huron. Spre deosebire de ucraineni, extratereștrii deocamdată nu au avut de suferit. În ambele cazuri, atenția comunității internaționale este garantată, iar obiectivele adevărate nu sunt evidente.
Cred că scopul furtunii informaționale din aprilie a SUA este de a crea o „ceață de război”, în dosul căreia are loc regrupare a forțelor sau modificarea strategiei. Posibil, prin scurgerea pseudo-secretelor Pentagonului, NSA și CIA, americanii încearcă să „anuleze” contraofensiva nepregătită, sinucigașă pentru FAU și periculoasă pentru NATO.
Mohammed bin Salman (d) îl salută pe președintele american Joe Biden (s) - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2023
Editoriale
Au făcut propriul joc: Rusia și saudiții au pus SUA la punct
Documentele „desecretizate” conțin date despre formarea de către Statele Unite și aliații săi din NATO a 12 brigăzi ucrainene, dintre care nouă sunt pregătite (instruiesc rezerviștii și asigură cu arme) nemijlocit de către americani. Toate cele 12 brigăzi (aproximativ 60 de mii de luptători, 250 de tancuri și 350 de BTR-uri și transportoare blindate) vor fi transferate în teatrul ucrainean pe 30 aprilie, iar aceste întăriri sunt insuficiente pentru succesul „contraofensivei”. Trupele ucrainene nu sunt pregătite cantitativ și calitativ pentru atac în niciuna dintre direcțiile operaționale. De mult timp nu dispun o forță aeriană și apărare aeriană sistemice. În ce constă secretul?
Încă în februarie, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a vorbit într-un interviu pentru CNN despre pregătirea de către Statele Unite a câtorva brigăzi motorizate ale FAU, capabile să „spargă apărarea rusească și să manevreze”. În aprilie, accentul a fost schimbat. Posibil că Washingtonul „încălzește” comunitatea mondială înainte de abandonarea proiectului ucrainean: „Uitați, noi am făcut tot ce am putut și ne spălăm pe mâini”. La fel a fost și cu cultivarea democrației occidentale în Afganistan. Este timpul ca comediantul principal al „independentei” să cadă în disperare - americanii nu sunt gata să moară pentru Ucraina.
De altfel, regimului de la Kiev i-a fost oferită o ultimă șansă în Occident. În cazul eșuării „contraofensivei” declarate a FAU, asistența militară a „țărilor donatoare” va fi redusă drastic, iar toată Ucraina de Vest ar putea trece către Polonia – președinții Vladimir Zelenski și Andrzej Duda au convenit asupra acestui lucru în cadrul unei recente întâlniri. Situația este de așa natură încât Washingtonul cere deja plata pentru împrumuturi și tehnică militară, iar datoriile regimului de la Kiev au depășit 150 de miliarde de dolari. Polonia, la rândul ei, intenționează să acumuleze toți banii adunați de diverse țări pentru restabilirea Ucrainei. Publicația Niezależny Dziennik Polityczny a precizat: „Știind dinainte că contraofensiva anunțată este sortită eșecului, iar presiunea SUA se va intensifica, Zelenski a luat singura decizie corectă – să revină la subiectul... Ucrainei de Vest”. Subliniez: este vorba de vânzarea Patriei și nu de lipsa granițelor între Ucraina și Polonia.
Militari ucraineni capturați de armata rusă, imagini din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Editoriale
Capcana armelor Occidentale: degradarea NATO, tristețe în forțele armate ucrainene învinse
Cea mai interesantă întrebare: cum au putut să se scurgă în Rețea zeci de documente militare și de spionaj „strict secrete” ale SUA, la care au acces doar persoane cu cel mai înalt nivel de autorizare guvernamentală? Casa Albă încearcă să „identifice sursa celei mai semnificative încălcări privind datele de spionaj ale SUA din ultimul deceniu”. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, a declarat luni: „Nu știm cine se află în spatele acestui lucru. Nu știm care este motivul. Și... nu știm ce altceva ar mai putea fi acolo”.
Washingtonul trebuie să propună ceva mai convingător și mai consistent decât invazia extratereștrilor deasupra Huronului.
Fluxul de știri
0