Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Asistenţa SUA și NATO ca o „condamnare la moarte” pentru armata ucraineană

© AFP 2024 / ANATOLII STEPANOVForțele militare ale Ucrainei
Forțele militare ale Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Abonare
Primele 400 de zile ale operațiunii speciale au demonstrat convingător că livrările militare ale SUA și NATO nu vor ajuta regimul de la Kiev. Dimpotrivă, ajutorul american de miliarde de dolari condamnă FAU și statalitatea ucraineană la autodistrugere îndelungată.
Rusia reconstruiește cu încredere sectorul european al sistemului de securitate egală într-o lume multipolară. Asistența militară occidentală acordată regimului de la Kiev duce la înfrângerea completă a armatei ucrainene, slăbirea blocului NATO, degradarea economică a Uniunii Europene și distrugerea „hegemoniei” americane.
În războiul proxy cu Federația Rusă, Occidentul colectiv încearcă să ignore evidentul. Rusia demonstrează superioritatea de foc, tactică și strategică în teatrul de operațiuni ucrainean, creşte constant producția de arme și muniții. Regimul marionetă de la Kiev finalizează cu furie bolnăvicioasă „utilizarea” arsenalelor NATO și rezervelor de mobilizare ale FAU. În viitorul previzibil se profilează o altă înfrângere rușinoasă a SUA și a NATO.
„Contraofensiva” armatei ucrainene, promisă demult de Washington și Kiev, este amânată din diverse motive din iarnă în primăvară și din primăvară în vară - arsenalele „țărilor donatoare” sunt aproape goale, tehnica blindată disponibilă (străveche) este în reparaţie. Trupele rusești distrug metodic și eficient resursele și rezervele FAU adunate de prin toată lumea - până la 400 de mii de luptători – pe toată linia de contact și în spatele inamicului. Operația este ireversibilă. Şi dar cu un an mai devreme, Ucraina putea să îndeplinească pașnic condițiile Federației Ruse și să salveze sute de mii de vieți ale soldaților săi.
Mohammed bin Salman (d) îl salută pe președintele american Joe Biden (s) - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2023
Editoriale
Au făcut propriul joc: Rusia și saudiții au pus SUA la punct
Se apropie de sfârșit bătălia strategică pentru Artiomovsk - forțele ruseşti au împins garnizoana ucraineană din centrul „fortăreţei Bahmut” către periferia vestică a orașului, unde este reprimată metodic rezistența naziștilor. Toate clădirile administrative și obiectivele industriale importante din Artiomovsk au intrat săptămâna trecută sub controlul PMC Wagner. Luptele au loc în preajma satului Bogdanovka, la cinci kilometri vest de Artiomovsk, toate rutele de aprovizionare a FAU din direcţia Ceasov Iar se află sub focul artileriei ruseşti. Unitățile ucrainene supraviețuitoare părăsesc „mașina de tocat Bahmut” pe cărări secrete.
Inamicul fortifică liniile de apărare și desfășoară tehnica de luptă nemijlocit în orașul Ceasov Iar, care este situat pe o înălţime la vest de Artiomovsk/Bahmut. Cedând semnificativ în ceea ce privește numărul tehnicii blindate grele și artileriei, FAU nu vor putea menține teritoriul. Întreprinderile SUA și ale altor țări NATO vor avea nevoie de mulţi ani pentru a putea să producă numărul de tancuri și obuze de artilerie necesare Kievului. Duşmanilor Rusiei nu le sete pus la dispoziţie atât de mult timp.

Dușmanii Rusiei nu trăiesc mult

În teatrul de operații ucrainean, Forțele Armate ale Federaţiei Ruse distrug cu încredere unitățile, tehnica militară, arsenalele și bazele FAU la Avdeevka, Dnepropetrovsk, Konstantinovka, Kramatorsk, Mariinka, Ugledar, precum și în Zaporojie, regiunile Harkov, Herson și Cernigov. Loviturile masive aeriene și de artilerie asupra obiectivelor și pozițiilor trupelor ucrainene sunt aplicate metodic, de mai multe ori pe zi.
În direcția Avdeevka, unitățile Forțelor Armate ale Rusiei au avansat spre Krasnogorovka, Vesioloe și Kamenka, ceea ce promite o încercuire a orașului din trei părți (ca anterior la Soledar și Artiomovsk). FAU au construit în câţiva ani la Avdeevka zeci de treceri subterane care leagă subsolurile fabricii de cocsificare cu alte întreprinderi. De aceea loviturile artileriei ruseşti asupra zonei fortificate ucrainene nu își ating întotdeauna scopurile. Punctul de cotitură a fost atins datorită utilizării masive a bombelor glisante ghidate UPAB-1500 cu focos care cântărește mai bine de o tonă.
Cu bombe aeriene similare au fost nimicite rezervele inamicului (SOF) în preajma satului Kizomîs de pe malul drept al regiunii Herson, un tren cu arme și muniții pentru armata ucraineană în suburbia Dnepropetrovskului.
Cu lovituri ale rachetelor rusești de înaltă precizie, în regiunea ​​orașul Zaporojie au fost distruse în totalitate depozitele de armamente și muniții de rachete și artilerie, precum și un depozit cu 70 de mii de tone de combustibil pentru „contraofensiva” FAU.
Au fost zădărnicite încercările de contraatac ale unităților ucrainene de lângă Seversk și de rotație în direcția Kupiansk. Pe 9 aprilie, trupele ruseşti au „demilitarizat” printr-un atac cu rachete postul de comandă avansat al grupării operative Harkov a FAU din regiunea cu același nume. Acest obiectiv strategic era situat în apropierea satului Velikii Burluk, la aproximativ 20 km de granița Federației Ruse. În doar o lună au fost nimicite opt posturi de comandă ale armatei ucrainene - de la nivelul de batalion și mai sus.
Occidentul demonstrează o neconcordanță militar-tehnologică cu intențiile și declarațiile de politică externă în toate sferele de aplicare în luptei. Bombele inteligente americane în Ucraina se ”prostesc”. FAU, elementar, nu au suficiente avioane de atac și sisteme de apărare aeriană occidentale, fără de care doar niște zombi pot „ataca Crimeea”. Apropo, după recenta pierderea umilitoare a dronei MQ-9 Reaper, Pentagonul le-a ordonat piloților săi să nu zboare mai aproape de 80 km de Crimeea.
Flag NATO  - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2023
Editoriale
Finlanda este în NATO – noi probleme ale Alianței
Primele 400 de zile ale operațiunii militare speciale au demonstrat în mod convingător că livrările militare ale SUA și NATO nu vor ajuta regimul de la Kiev. Dimpotrivă, ajutorul american de miliarde de dolari condamnă FAU și statalitatea ucraineană la o autodistrugere fizică îndelungată - de dragul intereselor economice și iluziilor Washingtonului despre rolul său pe planetă. Expertul militar american Scott Ritter a estimat pierderile FAU într-un an de ostilități la 330 de mii de morți. Și aceasta nu este cea mai radicală evaluare.
În ceea ce privește forța tehnicii militare occidentale, trupele rusești au distrus numai în ultimele trei luni 59 de sisteme de artilerie M777, 13 sisteme de artilerie autopropulsate Paladin și 14 sisteme de artilerie HIMARS MLRS de producție americană, precum și 30 de sisteme de artilerie autopropulsate livrate Ucrainei de Franța, Germania, Polonia și Cehia. În acest ritm, „virtuosul” bloc NATO ar putea rămâne fără artilerie până la sfârșitul lui 2023.
Pe acest fundal se observă în mod deosebit creșterea potențialului militar și stabilitatea economică a Rusiei, care permit mișcarea cu încredere către obiectivele operațiunii militare speciale și alte repere ale securității egale și indivizibile a lumii multipolare.
Fluxul de știri
0