Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Forumul de la Davos planifică să distrugă Rusia

© AP Photo / Markus SchreiberForumul Economic de la Davos
Forumul Economic de la Davos - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Davos s-au adunat cei care pot fi numiți principalii beneficiari ai crizei geopolitice, pe care ei au pregătit-o minuțios și au provocat-o nu mai puțin meticulos.
Debutul de astăzi al lucrărilor forumului de la Davos - anume acela la care se prezintă în toată frumusețea adevărata avangardă a elitelor globaliste, a fost precedat de comunicate despre un nou, deja al zecelea pachet de sancțiuni împotriva țării noastre. Pe deplin oficiale, cu citate și referiri la conducerea Uniunii Europene și a organului său executiv - Comisia Europeană.
De fapt, astfel de coincidențe, care sunt de obicei numite cu cuvântul la modă „timing”, nu sunt deloc întâmplătoare. Întrucât posibilitățile de presiune economică directă, care în momentul de față se reflectă dureros asupra tuturor domeniilor economiei țărilor Europei și îi afectează pe locuitorii ei, sunt practic epuizate, cei care elaborează aceste măsuri restrictive vor trebui la inventarea sancțiunilor să-i ia de gât nu doar pe oamenii simpli, ci deja și corporațiile. Și sfânta sfintelor sunt registrele lor de contabilitate unde, în pofida pandemiei și a crizei economice, totul este bine și frumos, iar debitul depășește semnificativ creditul.
Industrie - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Analize și opinii
Economist: o criză uriaşă este inevitabilă
În aproape un an de când Rusia desfășoară operațiunea specială, europenii (anume ei, nu americanii) trag ponoasele pentru deciziile politicienilor, trăind în condiții de inflație fără precedent, cu teama deconectărilor de curent și au sărăcit în mod monstruos.
În schimb bursele, în primul rând cele americane, tot felul de DOW (indicele activității de afaceri în SUA), Nasdaq, S&P și alte NYSE, au afișat o sănătate de fier. Creșterea cotațiilor a fost din două cifre. Și nu doar de două cifre, ci a oscilat în intervalul de la 18 la 30 procente. Ele sunt un fundal perfect pentru amenințările publice împotriva Rusiei, care este un „agresor” și a dus „lumea în pragul războiului”.
Criza geopolitică provocată de globaliști pe teritoriul Europei a împins populația europeană la limita sărăciei, dacă nu chiar a sărăciei extreme, în schimb a contribuit în multe privințe la înfrumusețarea rapoartelor contabile și a cifrelor dividendelor care vor fi achitate acționarilor.
Nu se simt prost nici investitorii Bursei de la Londra. Băncile, corporațiile de asigurări (campionul este Lloyd’s, cel care a pus presiune pe potențialii concurenți, și aceia au încetat să mai facă asigurări și reasigurări ale proprietăților rusești, publice și private) și fondurile de investiții se simt minunat. Și da, acolo la fel sunt așteptate bonusuri și dividende uriașe pentru acționari.
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2023
Economie
Pentru peste 90% dintre europeni creșterea costului vieţii este cea mai presantă problemă
Iar omănașii mărunți să numere în continuare ultimele lire sterline, alegând dacă să cumpere de mâncare sau să plătească pentru electricitate.
La Davos s-au adunat cei care pot fi numiți principalii beneficiari ai crizei geopolitice, pe care ei au pregătit-o minuțios și au provocat-o nu mai puțin meticulos. La Davos au venit cei care, după ce au citit cu atenție toate prognozele și estimările, vor trebui să ajungă, mai devreme sau mai târziu, la o descoperire neplăcută pentru ei.
Încercarea de a se răfui cu Rusia, transformând-o, să fim sinceri, într-o semicolonie, a eșuat.
La început, au încercat să realizeze această transformare, cum s-ar zice, în mod simplu, într-o formă soft, dansând în jurul marelui business rusesc, făcându-i ochi dulci și risipind complimente. Surprinzător, dacă arunci o privire pe lista miliardarelor ruși (cei pe care au încercați să-i amețească) și să o compari cu a celor care sunt acum pe lista de sancțiuni - chiar și cu înghețarea activelor și altor bunuri - se dovedește că cele două liste sunt aproape identice.
Ulterior, când ceva nu a mers cum trebuie, deoarece puțini ruși au vrut să ofere controlul asupra businessului pentru cuvinte și ochi frumoși, în privința lor a fost aplicată măsura capitală de pedeapsă - exproprierea.
A fost decis acest lucru la Davosul geografic? Evident că nu. Dar faptul că acest lucru a fost decis la Davosul politic este fără îndoială așa.
Davosul nu este o conversație lângă șemineu al unor doamne și domni respectabili, așa cum încearcă în mod constant să-i prezinte acest forum opiniei publice responsabilii scumpi și foarte scumpi de PR.
Davosul este statul major unde se elaborează planuri de dezvoltare a expansiunii globaliștilor. Ca în orice stratagemă, aici nu există lucruri mărunte. Iar distribuirea investițiilor de multe sute de miliarde are nevoie de sprijinul societății.
Creând-o pe Greta Thunberg (își mai amintește cineva de această amazoană - luptătoare împotriva schimbărilor climatice?), ei evident i-a fost oferită o platformă pentru a-și ține discursurile.
Iar când piața tranziției la tehnologiile ecologice a fost împărțită, problema emiterii așa-ziselor obligațiuni verzi a fost aproape soluționată cu băncile, atunci de Thunberg nu mai este nevoie. În locul ei la Davos astăzi sunt cei care vor primi bani din această tranziție și se vor bucura de profituri.
Pe parcursul pandemiei, forumul ba era anulat, ba era desfășurat în regim online. Mult lăudatul vaccin ARN, creat de două corporații americane (acum Pfizer și Moderna luptă în instanță pentru a dovedi întâietatea în dezvoltarea medicament de o eficacitate îndoielnică cu o grămadă de efecte secundare), nu a dus și nu putea să ducă, după cum spuneau experții, la dispariția covid-ului, în schimb au reușit să adune bani nemăsurați. Numai UE a cumpărat doze de medicament profilactic în valoare de zeci de miliarde de euro.
Un pensionar numără bănuții din buzunar - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Economie
Economiștii emit previziuni sumbre pentru 2023
Forumul din acest an, dacă te uiți la programul oficial și la lista celor care vor lua cuvântul la colocvii și discuții, arată ca un imn pentru elitele globaliste.
Directori generali ai FMI, președinți ai Băncii Centrale Europene, șefi ai celor mai mari corporații - pe scurt, cei care se erijează în stăpâni și stăpânitoare a lumii.
Bineînțeles că scuipă ei pe ecologie: toți călătoresc cu avioane private, iar spre castelele îndepărtate (comparativ) sunt transportați cu elicoptere. Modul economic? Ce cuvânt straniu în acest cerc - numai contingentul militar care păzește liniștea și somnul puternicilor acestei lumi constituie cel puțin cinci mii de oameni.
Pentru comparație, aceasta este aproximativ jumătate din întreaga populație a Davosului însuși.
Acolo, aruncându-și privirile peste piscurile alpine, respirând cel mai pur aer de munte, cei adunați vor decide cum să se facă pe sine și mai bogați, iar pe toți ceilalți - și mai săraci.
Asta în ce ține de filistinii europeni, oricât și-ar ridica ei nasul pe sus atunci când îi privesc pe ruși.
Faptul că vor vorbi despre Rusia este la fel de sigur. Doar că dacă Europei îi este sortită pur și simplu sărăcia, atunci nouă – bineînțeles, cu ajutorul „celui de al zecelea pachet” – ne este prezisă din nou dezintegrarea, moartea și alte „Hagues”.
Prima parte a planului, dacă e să privim indicatorii economici, cel mai probabil, va fie realizată. Cât despre a doua, vom lăsa ficțiunea non-științifică pe seama celor care beau vin fiert la Davos. Noi am mers pe o altă civilizațională și, cu cât mergem mai departe, cu atât suntem mai siguri de corectitudinea și obiectivitatea alegerii noastre.
Cătușe și bancnote - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Economie
Moscova avertizează că va lua măsuri de răspuns dacă Germania va confisca activele ruseşti
Dar de visat (fie și în „centrul de luare a deciziilor”) despre modul în care poate fi distrusă Rusia și cât de mult își doresc să o distrugă principalii decidenți pot să viseze, asta nu este dăunător. Dăunător - pentru înșiși cei care visează - este să încerce să facă asta.
Încercările de nimicire vor fi pur și simplu anulate. Rapid, tehnic și eficient. Pentru a descuraja această dorință pentru mult timp, dacă nu pentru totdeauna.
Fluxul de știri
0