Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Pentru peste 90% dintre europeni creșterea costului vieţii este cea mai presantă problemă

© Sputnik / Mihai Caraus валюта
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nouă din zece cetățeni din UE consideră creşterea costurilor de a trăi drept „cea mai presantă problemă”, în timp ce în Grecia această problemă îngrijorează sută la sută din public.
BUCUREŞTI, 13 ian – Sputnik, Doina Crainic. Nouă din zece cetățeni din UE consideră creşterea costurilor de a trăi drept „cea mai presantă problemă”, în timp ce în Grecia această problemă îngrijorează un procent de 100% din public, a arătat joi un sondaj Eurobarometru, citat de Sputnik News.
„Creşterea costului vieții este cea mai presantă problemă pentru 93% dintre europeni”, potrivit sondajului, care adaugă faptul că „în fiecare stat membru al UE, mai mult de șapte din zece respondenți sunt îngrijorați de creșterea costului vieții, cu rezultate maxime în Grecia (100%), Cipru (99%), Italia și Portugalia (ambele 98%)”.
Până la 82% dintre respondenți se tem de sărăcie și de excludere socială, în timp ce atât schimbările climatice, cât și răspândirea potențială a conflictului din Ucraina rămân probleme care îngrijorează 81% dintre respondenţi.
În același timp, persoanele intervievate au exprimat niveluri ridicate de sprijin pentru Uniunea Europeană și se așteaptă ca blocul să continue să caute soluții pentru a atenua efectele crizelor.
Sondajul față în față a fost realizat de compania de date Kantar pentru Parlamentul European între 12 octombrie și 7 noiembrie 2022, fiind implicaţi 26.431 de respondenți din toate cele 27 de state membre ale UE.
Fluxul de știri
0