Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O țară africană vrea investiții majore din partea Rusiei

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaMonedă de aur în valoare de 50000 de ruble rusești
Monedă de aur în valoare de 50000 de ruble rusești - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Companiile rusești ar trebui să investească activ în economia Angolei, iar misiunea diplomatică a ţării la Moscova va sprijini astfel de inițiative în toate modurile posibile.
CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Companiile rusești ar trebui să investească activ în economia Angolei, iar misiunea diplomatică a ţării la Moscova va sprijini astfel de inițiative în toate modurile posibile, a declarat marți ambasadorul țării africane.
Vorbind pentru agenția de știri RIA Novosti, ambasadorul țării africane, Augusto Da Silva Cunha, a spus că Luanda solicită antreprenorilor ruşi să fie mai activi, întrucât, până acum, prezența afacerilor Rusiei în Angola a fost modestă.
De asemenea, el a subliniat că, după începerea conflictului din Ucraina, unele ţări occidentale s-au îndreptat către Africa pentru resurse, având în vedere că unele țări de pe continent, inclusiv Angola, dețin depozite mari de petrol și gaze.
„Vrem să îi motivăm pe oamenii de afaceri ruși să profite de deschiderea Angolei către investițiile străine. Vrem ca aceștia să participe la diverse proiecte pentru a dezvolta economia țării, cât și pentru a câștiga bani”, a spus ambasadorul, potrivit RT.
Într-un interviu anterior acordat Ria Novosti, Cunha a spus că întreprinderile rusești au investit până acum mai ales în industria de diamante din Angola și în sectorul său bancar, dar există și proiecte dezvoltate în sectoarele agriculturii, transporturilor și industriei.
Angola este membră a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și al doilea cel mai mare producător de petrol din Africa. De asemenea, are rezerve majore de gaze naturale. Ţara a obținut independența față de Portugalia în 1975.
Рубли и юани - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Rusia
Rusia va dubla ponderea de yuani în Fondul Național
Fluxul de știri
0