Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va dubla ponderea de yuani în Fondul Național

© Sputnik / Alexandr Demyanchuk / Accesați arhiva multimediaРубли и юани
Рубли и юани - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Abonare
Cota maximă din Fondul Național de Asistenţă Socială din Rusia (NWF) care poate fi constituită de yuanul chinez va fi dublată la 60%.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Cota maximă din Fondul Național de Asistenţă Socială din Rusia (NWF) care poate fi constituită de yuanul chinez va fi dublată la 60%, pe măsură ce Moscova va continua să reducă expunerea la monedele ţărilor „neprietenoase”, a anunțat Ministerul rus al Finanțelor, potrivit RT.
De asemenea, ponderea permisă de aur în NWF va fi dublată, la 40%, în timp ce soldurile în lira britanică și yenul japonez au fost reduse la zero, a adăugat ministerul.
Fondul, care acumulează venituri din exporturile de petrol, a fost creat pentru a sprijini sistemul național de pensii și pentru a ajuta în acoperirea deficitelor bugetare atunci când este necesar. Activele fondului s-au ridicat la 186,5 miliarde de dolari până la 1 decembrie.
„Ministerul rus al Finanțelor continuă reducerea constantă a cotei monedelor statelor neprietenoase în structura activelor Fondului Național de avere”, a declarat ministerul.
„Structura valutară a NWF a devenit mai bine adaptată provocărilor cu care se confruntă Federația Rusă în condițiile macroeconomice și geopolitice actuale”, a subliniat acesta.
Șeful ministerului, Anton Siluanov, a declarat anterior că „printre monedele țărilor prietenoase, yuanul are caracteristicile unei monede de rezervă și o lichiditate suficientă pe piața noastră valutară internă în cea mai mare măsură”.
Yuanul a eliminat dolarul american în comerț la Bursa din Moscova, potrivit lui Iuri Denisov, șeful bursei. Acesta a spus recent că, în 2023, volumele de tranzacționare yuani-ruble vor depăși volumele de tranzacționare rude-dolari, pe măsură ce legăturile financiare dintre Moscova și Beijing continuă să se consolideze.
India, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Internațional
India semnează cu Austria un nou pact "Working Holiday"
Fluxul de știri
0