Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Regimul de la Kiev folosește metode teroriste - Rusia va răspunde dur

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin s-a întâlnit cu Consiliul Suprem de Securitate
Vladimir Putin s-a întâlnit cu Consiliul Suprem de Securitate - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a anunțat despre pașii duri ai Rusiei ca răspuns la posibilele încercări ale Kievului de a comite atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Regimul de la Kiev folosește de mult timp metode teroriste, au fost comise o serie de atacuri teroriste împotriva instalațiilor de energie electrică și a infrastructurii de transport al gazelor din Rusia, care nu mai pot rămâne fără răspuns, a declarat președintele rus Vladimir Putin înainte de ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
Vladimir Putin a spus că „prin acțiunile sale, regimul de la Kiev s-a pus de fapt la același nivel cu formațiunile teroriste internaționale, cu cele mai odioase grupări”.
„Datele examinărilor criminalistice și altor expertize, precum și informațiile operaționale, vorbește despre faptul că explozia din 8 octombrie este un act terorist, un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile și critice a Rusiei”, a spus Putin.
Președintele Rusiei a precizat că „clienții, organizatorii și autorii atacului terorist sunt serviciile speciale ucrainene”.
Liderul rus a anunțat că regimul de la Kiev a desfășurat atacuri teroriste împotriva centralei nucleare de la Kursk, precum și o încercare de a submina gazoductul TurkStream.
„Serviciile speciale ale Ucrainei au efectuat și trei acte teroriste împotriva CNE Kursk din Rusia, subminând în mod repetat liniile de înaltă tensiune ale centralei. (...) O serie de alte atacuri teroriste și tentative de infracțiuni similare au fost comise și împotriva instalațiilor de energie electrică și a infrastructurii de transport al gazelor din țara noastră, inclusiv o încercare de subminare a uneia dintre secțiunile sistemului de transport al gazelor TurkStream. Toate acestea sunt dovedite de date obiective, inclusiv de mărturiile autorilor reținuți ai acestor atacuri teroriste”, a declarat Vladimir Putin.
Președintele Rusiei a reamintit, de asemenea, despre recentele lovituri cu rachete ale Ucrainei asupra centralei nucleare de la Zaporojie, dar și alte atacuri teroriste.
„Regimul de la Kiev deja de mult timp folosește metode teroriste. Acestea sunt crimele unor persoane publice, jurnalişti, oameni de ştiinţă, atât în ​​Ucraina, cât şi în Rusia. Sunt atacuri teroriste asupra orașelor din Donbass, care au loc de mai bine de opt ani. Acestea sunt acte de terorism atomic, mă refer la lovituri cu rachete și artilerie asupra centralei nucleare din Zaporojie”, a spus Putin.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Moldova și Rusia
Comitetul de Investigații va ancheta incidentului de la ambasada Rusiei la Chișinău
Totodată, în cadrul declarațiilor Putin a spus că reprezentanții ruși nu le este permis să participe la ancheta Nord Stream.
„După cum știți, reprezentanții Rusiei nu au voie să investigheze cauzele exploziilor și distrugerii sistemelor internaționale de transport de gaze care trec de-a lungul fundului Mării Baltice. Dar suntem cu toții conștienți de beneficiarul final al acestei crime”, a spus liderul rus.
El a remarcat că Rusia nu mai vede posibil să lase fără răspuns crimele regimului de la Kiev, care sunt la un nivel cu grupările teroriste.
„Astfel, regimul de la Kiev, prin acțiunile sale, s-a pus la egalitate cu formațiunile teroriste internaționale, cu cele mai odioase grupuri. Este pur și simplu imposibil să lași astfel de crime fără răspuns”, a spus Putin.
Președintele Rusiei a spus că în această dimineață, la sugestia Ministerului Apărării și conform planului Marelui Stat Major rus, a fost lansată o armă masivă cu ghidaj de precizie cu rază lungă de acțiune aerian, maritim și terestră împotriva unei instalații de energie, comandă militară și comunicații din Ucraina.
„Dacă încercările de a comite atacuri teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile din partea Federației Ruse vor fi dure și ca amploare vor corespunde nivelului de amenințări reprezentate de Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în această privință”, a mai declarat Vladimir Putin.
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Belarusul acuză Ucraina de planificarea unui atac
Fluxul de știri
0