Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Comitetul de Investigații va ancheta incidentului de la ambasada Rusiei la Chișinău

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Abonare
Anchetatorii ruși urmează să solicite informații de la Ministerul de Externe pentru a stabili toate împrejurările incidentului de la Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Comitetul de Investigații al Rusiei va da o apreciere juridică corespunzătoare a „faptului unei acțiuni ostile împotriva Ambasadei Rusiei la Chișinău”, potrivit unui mesaj postat pe canalul oficial de telegram al departamentului.
„Comitetul de Investigații al Rusiei va da o apreciere juridică corespunzătoare a faptului unei acțiuni ostile împotriva Ambasadei Rusiei la Chișinău (...) Anchetatorii Comitetului de Investigație al Rusiei vor solicita informațiile necesare de la Ministerul de Externe al Rusiei și vor stabili toate împrejurările incidentului”, transmite Comitetul de Investigații al Rusiei.
Amintim că în seara zilei de vineri, 7 octombrie, a avut loc o acțiune ostilă împotriva Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.
„Din cauza indulgenței complice a autorităților (Republicii Moldova – n.n.), a fost comis un atac asupra misiunii diplomatice ruse: exploziile de petarde au deteriorat clădirea, s-a încercat intrarea neautorizată în complexul ambasadei, s-au scris inscripții jignitoare pe gardul misiunii diplomatice”, se arată într-o declarație a misiunii diplomatice ruse.
Ambasada a remarcat că incidentul, din fericire, nu s-a lăsat cu victime în rândul angajaților și familiilor acestora.
Ambasada Federației Ruse la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Moldova și Rusia
Ambasada Rusiei în Moldova a fost atacată
Fluxul de știri
0