Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Belarusul acuză Ucraina de planificarea unui atac

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Abonare
Belarusul a acuzat Ucraina că „intenționează să conducă un atac” împotriva statului vecin, a declarat duminică Ministerul de Externe al Kievului, dezminţind acuzaţia ca fiind un „truc” al Moscovei pentru a crea „o provocare”.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Potrivit Kievului, Igor Kisim, ambasadorul său la Minsk, a fost chemat sâmbătă seara la Ministerul de Externe din Belarus și i s-a înmânat o notă oficială care preciza că „Ucraina intenționează să conducă un atac pe teritoriul Belarusului”.
Ca răspuns, Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că „respinge categoric insinuările recente din partea regimului din Belarus”, adăugând că ar putea face parte dintr-un plan rusesc de a „pune în scenă o provocare și a acuza” Kievul.
Potrivit RT, Ministerul a adăugat că Ucraina nu a încălcat niciodată teritoriul altor țări, cerând autorităților belaruse să nu se mai „supună capriciilor Kremlinului și să înceteze imediat să sprijine Rusia în agresiunea sa”.
La începutul acestei săptămâni, președintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a criticat Kievul, susținând că armata ucraineană este angajată în încercări repetate de a pune în scenă provocări la granița ţării. El a menționat că Ucraina a concentrat până la 15.000 de trupe în apropierea graniței, înființând poziții și conducând misiuni de recunoaștere împotriva armatei Belarusului.
Lukaşenko insistă că, deşi Minskul participă la operațiunea militară a Rusiei în Ucraina, rolul său este limitat. Potrivit acestuia, Belarusul împiedică răspândirea conflictului pe teritoriul său, asigurându-se, în acelaşi timp, că „nimeni nu-i va împușca pe ruși pe la spate de pe teritoriul Belarusului”.
Vineri, Ministerul Apărării din Belarus a declarat că are capacitatea de a trimite pe câmpul de luptă 500.000 de trupe instruite „dacă va fi necesar”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Rusia
Putin: Atacul terorist de pe podul Crimeii a fost organizat de serviciile ucrainene
Fluxul de știri
0