Editorialist
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Ultimul avertisment ruso-chinez către Statele Unite

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Trecere la banca de fotografiiimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Patrularea comună de luptă a bombardierelor strategice purtătoare de rachete ale Rusiei și Chinei peste Oceanul Pacific pe 24 mai a coincis cu întâlnirea de la Tokyo a președinților SUA, Japoniei, Indiei și Australiei, consideră observatorul militar Alexandr Hrolenko.
Tendința patologică a Washingtonului de a crea zone de tensiune militaro-politică și conflicte militare regionale amenință securitatea și suveranitatea Federației Ruse și a Chinei. Prin urmare, Moscova și Beijingul sunt pregătite în egală măsură să răspundă politicii externe agresive a Statelor Unite - împreună și prin toate mijloacele, inclusiv cu arme nucleare strategice.
Bombardiere strategice purtătoare de rachete Tu-95MS și Hun-6K ale Forțelor Aerospațiale Ruse și ale Forțelor Aeriene Chineze au efectuat patrule comune programate în regiunea Asia-Pacific marți, 24 mai.
Bombardierele strategice erau acoperite de avioane de luptă rusești Su-30SM. În anumite etape ale rutei, grupul aerian ruso-chinez a fost însoțit de avioane F-15 și F-2 ale Forțelor Aeriene ale Japoniei și Coreei de Sud.
În 13 ore, avioanele transportatoare de rachete au traversat Marea Japoniei, Chinei de Est și Marea Filipinelor, adică au avut ocazia să exerseze în mod constant accesul la poziții pentru lansarea de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune asupra bazelor militare ale SUA, Japoniei și Australiei (ipotetic, în raza de acțiune au intrat și Yokosuka, Guam, Pearl Harbor, Garden Island și altele).
Tu-95MS rusesc este capabil să transporte la bord până la 16 rachete de croazieră Kh-101 sau Kh-102 (cu un focos termonuclear) cu o rază de acțiune de 5.500 km, care nu au analogi în lume. În condiții de luptă, un transportator de rachete Tu-95MS poate distruge mai multe baze militare sau orașe inamice fără a intra în zona sa de apărare antiaeriană.
Работа российских РСЗО Ураган на Харьковском направлении - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Editorialist
Spargerea defensivei de la Severodonețk: „Volkssturm” fuge spre vest
Purtătorul de rachete chinezesc Khun-6K este capabil să transporte șase rachete strategice de croazieră CJ-10K (CJ-10A) cu o rază de acțiune de până la 3.000 km.
Potențialul total de luptă al grupării aeriene ruso-chineze este asociat cu „Armagedonul mobil”.
Avioanele purtătoare de rachete din Federația Rusă și China au acționat în conformitate cu Regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian peste ape neutre și nu au încălcat granițele altor state.
Ministerul rus al Apărării a remarcat că patrulele comune nu au fost îndreptate împotriva țărilor terțe, iar departamentul militar chinez a indicat că scopul principal a fost creșterea nivelului de interacțiune între aviația strategică a Chinei și a Rusiei.
Astfel, din punct de vedere tehnologic și laconic, Moscova și Beijingul și-au conturat interesele și capacitățile în regiunea Asia-Pacific, au evaluat teatrul probabil de operațiuni militare (TOM). Și au trimis un anumit semnal către Washington, care încearcă să creeze probleme militaro-politice pentru Rusia și China.

Panică la Casa Albă

Americanii au reacționat dureros la avertismentul ruso-chinez. Potrivit unui înalt oficial al administrației americane, care a vorbit la Fox News, Rusia și China „au lansat bombardiere nucleare” în timpul călătoriei președintelui Biden în Asia de Est pentru a demonstra seriozitatea parteneriatului strategic „nemărginit” dintre cele două țări.
„China își continuă cooperarea militară cu Rusia în Indo-Pacific, chiar dacă Rusia se comportă dur cu Ucraina”, a spus oficialul.
Washingtonul a spus că „încercările de intimidare a aliaților și partenerilor americani nu vor face decât să întărească hotărârea colectivă”. Mă întreb la ce se aștepta Casa Albă după seria recentă de amenințări militare împotriva Moscovei și Beijingului?
Cu furnizarea de arme, muniție, informații de inteligență și „specialiști”, SUA și aliații lor duc un război proxy cu Rusia pe teritoriul Ucrainei.
Președintele american Joe Biden a declarat pe 23 mai că armata americană va apăra Taiwan-ul în cazul unei invazii a Chinei. Și acesta este un pas către al treilea război mondial. Permiteți-mi să vă reamintesc că provincia „separatistă” Taiwan este o parte legală și integrantă a RPC, „statalitatea” insulară nu este reprezentată la ONU și este recunoscută de 15 țări ale lumii.
Многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на воздушном параде Победы в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Editorialist
Scopul „terminatorului aerian” Su-57 este demilitarizarea Ucrainei
Washingtonul parcă ar susține politica „o singură China”, dar folosește problema teritorială a Taiwan-ului pentru a pune presiune asupra Beijingului. SUA îi înarmează activ pe insulari, ținând cont de experiența furnizării de arme regimului de la Kiev în timpul operațiunii militare speciale ruse din Ucraina. Statele Unite promit Taiwan-ului avioane de luptă F-16, mai multe lansatoare de rachete, arme anti-navă și chiar date de inteligență militare.
Forțele armate chineze au efectuat manevre în apele din apropierea insulei Taiwan ca un „avertisment serios” pentru SUA.
Anterior, avioanele chineze din Marea Chinei de Sud au exersat deja lovituri împotriva portavionului american Theodore Roosevelt cu rachete hipersonice CH-AS-X-13 cu o rază de acțiune de până la 1.500 km.
Și apariția unui grup ruso-chinez de port-rachete strategice peste Oceanul Pacific pare destul de legitimă. Un provocator agresiv poate fi lovit peste mâini și chiar peste cap.

Mișcarea haotică regională a „hegemonului”

Liderii țărilor din Dialogul de Securitate Quadrilateral (QUAD) sunt la Tokyo pentru a discuta despre combaterea influenței tot mai mari a Chinei. Cu toate acestea, Statele Unite folosesc summitul pentru a forma o nouă coaliție militară, al cărei obiectiv principal este să consolideze prezența americană în regiunea Indo-Pacific și să „descurajeze” China cu orice preț.
Conflictul armat nu este exclus. Din contul resurselor Japoniei, Indiei și Australiei, americanii intenționează să formeze o „încercuire”, un sistem de „sufocare” economică și militaro-politică a RPC. O configurație europeană similară - țările NATO și Ucraina - este un instrument funcționabil pentru implementarea politicii anti-ruse a Washingtonului.
Guvernul anti-rus și anti-chinez al Japoniei este gata să apere interesele americane în regiune prin mijloace militare.
Anterior, SUA au convenit cu Australia asupra construirii de noi baze navale și aeriene americane pe teritoriul său.
India nu este un satelit american și introduce un element de imprevizibilitate în Big Four, dar rivalitatea geopolitică dintre New Delhi și Beijing creează baza cooperării în format QUAD.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Editorialist
„Terminatorii” ruși accelerează demilitarizarea Ucrainei
Conceptul celor Patru Mari este dezvoltarea „bazată pe reguli” a unei regiuni Indo-Pacific „deschise, libere și sigure”, spre deosebire de „lumea chineză a haosului”.
China îndeamnă participanții la QUAD să nu facă acuzații fără temei și să nu creeze blocuri, deoarece acest lucru amenință de fapt pacea și stabilitatea regională. Mai mult decât atât, Statele Unite au desemnat două superputeri drept adversari în același timp - China ("provocare strategică") și Rusia ("amenințare imediată").
Periculoasa agitație indo-pacifică a Washingtonului împinge Beijingul și Moscova să consolideze cooperarea militaro-strategică, să formeze noi instrumente de securitate pe continentul eurasiatic, în oceane și spațiul cosmic.
Fluxul de știri
0