Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

„Terminatorii” ruși accelerează demilitarizarea Ucrainei

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Rusia a început să folosească vehicule de luptă de sprijin pentru tancuri „Terminator” (BMPT) în operațiunea specială pentru a accelera demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.
Vehiculele de luptă de sprijin al tancurilor „Terminator” fac posibilă creșterea potențialului de lovitură al trupelor și dinamica operațiunilor ofensive, precum și suprimarea contraatacurilor Forțelor Armate ale Ucrainei în Donbas și în alte direcții, notează observatorul militar Sputnik Alexandr Hrolenko.
Rusia a început să folosească vehicule de luptă de sprijin pentru tancuri „Terminator” (BMPT) în operațiunea specială pentru a accelera demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.
Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea de aglomerație Lisiceansko-Severodonețk au făcut deja cunoștință cu acest „vehicul blindat pe steroizi”. „Terminatorii” au „demontat” rapid pozițiile inamice, inclusiv punctele de tragere pe termen lung și blindajele, au distrus mai multe echipaje antitanc cu complexe de fabricație occidentală.
Luptele intense cu arme combinate în teatrul european de operații, cu utilizarea unei game largi de sisteme de rachete portabile de modele NATO, vor servi la îmbunătățirea armelor, tacticilor și algoritmilor pentru utilizarea a BMPT-urilor ca parte a grupurilor blindate mobile ale armatei ruse.
Anterior, a fost exersată utilizarea BMPT-urilor împreună cu tancurile în ofensivă și apărare, la efectuarea unui marș și ca armă de foc de serviciu în apărare.
Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Editoriale
Erdogan obligă Finlanda și Suedia la umilire publică
„Terminatorii” au fost incluși în dotarea armatei ruse în 2018, au trecut cu succes testele din Siria și au mers activ la trupele ruse în 2021.
La exercițiile comune „Zapad-2021” din Republica Belarus, BMPT-urile au operat în formațiuni de luptă ale Armatei 1 de tancuri de gardă a districtului militar de vest - într-un singur circuit de recunoaștere și lovitură cu sisteme de apărare antiaeriană și drone operaționale „Inohodeț” și „Forpost”. Aceasta indică integrarea mașinii într-un singur sistem de control tactic (implementarea conceptului de „război centrat pe rețea”).
Creat pe baza tancului T-72 (prima modificare este T-90), ținând cont de experiența modernă de luptă, Terminator este un vehicul manevrabil, polivalent, cu o protecție înaltă, cu arme puternice și un sistem de control avansat.
BMPT este conceput pentru a proteja tancurile T-72, T-80, T-90, T-14, adică distrugerea intensivă a vehiculelor blindate, aeronavelor care zboară la altitudine joasă, elicoptere și drone, precum și arme anti-tanc.
„Terminator” este capabil să lovească vehicule blindate ale Forțelor Armate ale Ucrainei cu rachete ghidate ale complexului „Ataka” - la o distanță de până la 6 mii de metri, cu foc dintr-un tun de 30 mm - la o distanță de 1,5 mii de metri.
Tunul automat 2A42 poate doborî ținte aeriene la o distanță de până la 2,5 mii de metri, distruge personal militar la o distanță de până la 4 mii de metri. Mitraliera coaxială PKTM de 7,62 mm asigură o mare de foc (până la 2 mii de focuri în 150 de secunde) la o distanță de până la 3,8 mii de metri.
Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Editoriale
Ofensiva rusă în Donbas: noi linii de demarcație și perspective
Mașina este bine adaptată pentru a lupta la o distanță minimă. Pe teren, un „Terminator” protejează două tancuri, iar în condiții urbane, două BMPT protejează un tanc, iar aceasta este o veste proastă pentru unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei și Gărzii Naționale, care preferă să opereze în mediul urban.

Oaspete din viitor

Pe 17 mai, două batalioane mecanizate ucrainene au încercat să contraatace unități ale Forțelor Armate Ruse din regiunea Zaporojie. Înaintarea vehiculelor blindate ale Forțelor Armate ale Ucrainei a fost înregistrată de echipamente de recunoaștere (drone). Pe linia de desfășurare a formațiunilor de luptă, dronele, artileria, tancurile și vehiculele de luptă ale infanteriei au atacat inamicul. Ca urmare, 26 de tancuri ucrainene, 12 vehicule de luptă de infanterie și aproximativ 100 de militari au fost distruse. Poate că și „Terminatorii” au jucat un rol aici.
Tancurile sunt concepute în primul rând pentru a contracara tancurile și fortificațiile inamice. „Terminator” este un soldat universal din viitor, capabil de mai mult. Mijloacele eficiente de detectare și recunoaștere a țintelor, un sistem automat de control al focului, sinteza armelor cu cu țeavă și rachetelor ghidate oferă avantaje enorme pe câmpul de luptă. Vehiculul de luptă unic este capabil să lovească până la trei grupuri de ținte cu toate tipurile de arme simultan folosind mai multe obiective (combinate cu canale optice și termice, panoramice cu un canal de imagini termice și un telemetru laser, precum și obiective de zi și de noapte ale operatorilor lansatoarelor de grenade - în modificările timpurii ale mașinii).
Comandantul echipajului are funcții avansate - poate afișa imaginea din luneta trăgătorului pe un panou separat, poate întoarce turela în orice direcție și poate controla arma.
„Terminator” are un sistem de ecranare cu aerosoli care protejează împotriva armelor de înaltă precizie și a sistemelor laser semi-active de detectare a inamicului. Sistemul de supraveghere automată asigură detectarea optică și acustică a radiației laser, țintirea automată a ecranului cu aerosoli asupra muniției antitanc inamice și rotirea lunetei panoramice al comandantului către sursa de radiație laser. Oportunități suplimentare sunt oferite de integrarea mașinii într-un singur sistem de control tactic.
Militar ucrainean și tehnică militară - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Editoriale
Occidentul a creat în Ucraina un titan militar, care îl va distruge
În exterior, BMPT diferă de tanc, pe platforma căruia a fost creat, prin absența unei turele. „Terminator-2” (având la bază tancul T-72) poartă un modul de armă fără prezența omului, cu telecomandă și muniție într-o capsulă blindată.
Echipaj - 3-5 persoane (în funcție de modificare). Comandantul și trăgătorul sunt plasați într-un compartiment blindat separat. Caracteristicile distinctive ale „Terminator” sunt, de asemenea, sistemul de navigație GLONASS, armura combinată multistrat și protecția dinamică a noii generații „Relic” (echivalent armura de până la 1,1 mii mm). Protecția suplimentară este asigurată de paravane și grile anti-cumulare de pe caroserie. Motor diesel V-92S2 cu o capacitate de 1 mie CP – din categoria armelor puternice.
„Uralvagonzavod” continuă să dezvolte un proiect bazat pe platforma „Armata” cu un modul de luptă fără prezență umană și un tun Baikal de 57 mm. Se dezvoltă o modificare „fără pilot” a „Terminator” cu inteligență artificială.
Astfel de tehnologii nu sunt disponibile în prezent pentru SUA și NATO.
Publicația germană Stern a sugerat că „Terminator” va deveni un bestseller la export. De la începutul producției în serie, a fost remarcată o singură livrare de BMPT în străinătate - Kazahstanul a primit 10 vehicule. Și totuși, „Terminator-ul” rusesc are un potențial uriaș de export în absența concurenței - nu există analogi în lume.
Президент РФ В. Путин принял участие во встрече лидеров государств - членов ОДКБ - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Rusia
Putin: Politica energetică europeană este sinucidere economică
Fluxul de știri
0