Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Bătălia decisivă pentru Donbas

© Sputnik / Виктор Антонюк / Accesați arhiva multimediaРабота Росгвардии в населенном пункте Попасная в ЛНР
Работа Росгвардии в населенном пункте Попасная в ЛНР - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Sarcina Rusiei este de a atinge toate obiectivele stabilite, minimizând pierderile. Așadar, Forțele Armate ale Federației Ruse vor acționa „ritmic, calm, conform planului care a fost propus inițial de Statul Major”.
Scopul bătăliei pe scară largă a grupărilor ruse de trupe din Donbas este eliminarea celor mai pregătite formațiuni și unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, distrugerea realității virtuale a „victoriilor” ale regimului de la Kiev, determinarea dinamicii ulterioare a demilitarizării și denazificării, termenul finalizării operațiunii militare speciale a Forțelor Armate Ruse în Ucraina.
Pe 12 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a confirmatcă operațiunea specială din Ucraina a fost „pasul potrivit, nu a existat altă opțiune, obiectivele vor fi atinse”. Și a subliniat: „Ucraina a început să fie transformată într-un cap de pod… anti-rusesc. Au început a fi cultivate acolo vlăstarurile naționalismului și neonazismului care existau acolo de mult timp”.
Confruntarea cu Moscova era inevitabilă. Sarcina Rusiei este de a atinge toate obiectivele stabilite, minimizând pierderile. Așadar, Forțele Armate ale Federației Ruse vor acționa „ritmic, calm, conform planului care a fost propus inițial de Statul Major”.
Acum o zi, reprezentantul oficial al Miliției Populare a RPD, Eduard Basurin, a vorbit despre pregătirile pentru încercuirea în Donbas a celui mai pregătit grup de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei, în număr de până la 100 000 de „baionete”. Nu se cunoaște numărul exact de militari ruși care participă la operațiune.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Rusia
Putin: Rusia nu are de gând să se izoleze
Conform legilor strategiei și tacticii, cei care sunt în ofensivă au nevoie de o superioritate cantitativă și calitativă semnificativă. Bătălia se va desfășura pe un front de aproximativ 200 de kilometri lățime (orientativ de la Guliai-Pole până la Slaviansk) și aproximativ același număr de kilometri adâncime. Cel puțin 250 de mii de soldați și multe mii de unități de echipament militar vor participa de ambele părți.
Forțele armate ale Federației Ruse lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Momentul bătăliei va determina în mare măsură disponibilitatea militarilor ucraineni de a muri pentru interesele SUA și „idealurile” nazismului. Într-o zi de ciocniri obișnuite pe 11 aprilie, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei s-au ridicat la 1186 de oameni uciși, pe 12 aprilie - alți 1144 de luptători uciși, răniți și capturați.
Bătălia pentru Donbas se va desfășura cu siguranță într-un ritm diferit, cu utilizarea masivă de către Rusia a armelor aeriene, a rachetelor ghidate de înaltă precizie și a munițiilor termobarice.
Pentru Ucraina, chiar și menținerea granițelor ocupate în Donbas va fi considerat un succes. Rusia, pentru a deține victoria, are nevoie să meargă mai departe. Prin urmare, apărarea stratificată, zonele fortificate betonate ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt în mod evident sortite distrugerii. Trucurile „chimice” ale batalioanelor naționale și adresările regimului de la Kiev către stăpânii americani nu vor opri armata rusă. Pierderile semnificative ale Forțelor Armate ale Ucrainei în forță vie și echipamente nu vor putea fi compensate de valurile de „mobilizare generală” și asistență militară din partea țărilor occidentale (SUA și NATO).
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Forţele ruse l-au eliminat pe un lider al grupului ultranaționalist Sectorul de Dreapta

Negocieri și rezerve nu vor fi

Rusia nu își propune să ștergă toată Ucraina de pe fața pământului. În ajunul bătăliei din Donbas, sistemul de rachete hipersonice Kinjal a distrus un post de comandă adâncit și bine apărat al grupării Forțelor Armate ale Ucrainei, lângă satul Ceasov Iar.
Anterior, Forțele Aerospațiale Ruse, cu o serie de lovituri aeriene, au distrus rezervele sosite în Donbas pentru gruparea ucraineană. Forțele armate ruse „macină” metodic infrastructura militară, vehiculele blindate, depozitele de muniție, depozitele de combustibil, „anihilează” locurile de concentrare a rezervelor de forță vie și echipamente ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Cu un număr limitat, trupele ruse manevrează activ și blochează cu succes unitățile ucrainene în zonele și orașele fortificate. Forțele aerospațiale ruse domină aerul și pot „neutraliza” orice instalații și fortificații militare de la sol. Nu este nevoie de atacuri de infanterie asupra mitralierelor.
Loviturile de înaltă precizie asupra punctelor de comandă și peste sistemul logistic, dar nu pe suprafețe, sunt o prioritate tactică de care se ghidează trupele ruse în timpul operațiunii speciale. Probabila intensificare a unor astfel de lovituri în Donbas nu exclude utilizarea rachetelor termobarice extrem de puternice și a bombelor de detonare volumetrică împotriva inamicului (în afara zonelor populate). Înverșunarea confruntării va crește în zilele și săptămânile următoare.
Trebuie de avut în vedere că până la 24 februarie, armata ucraineană avea în serviciu peste 250 de mii de militari, iar ulterior și-a mărit rândurile (nu forțele) datorită mobilizării în masă și a activității voluntarilor (de apărare teritorială).
Regimul de la Kiev discută fixarea în legislație a numărului Forțelor Armate ale Ucrainei la nivelul de 500-600 de mii. Asta înseamnă că trupele ruse „fugăresc” inamic prin Ucraina care are un avantaj numeric dublu (cel puțin). Rezultatul preliminar este impresionant - de la începutul operațiunii militare speciale până în dimineața zilei de 12 aprilie au fost distruse: 130 de avioane, 99 de elicoptere, 443 de drone, 2139 de tancuri și alte vehicule blindate, 1158 de unități de artilerie și sisteme de rachete cu lansare multiplă, 244 de sistemele de rachete antiaeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Numai în prima lună de luptă, Ucraina a pierdut peste 14 000 de militari uciși.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Sarcinile operațiunii speciale din Ucraina vor fi îndeplinite, a spus Putin
Nimeni din Occident nu are dubii că Rusia nu va rămâne fără obuze și rachete în următorii ani. Dacă gruparea de militari ucraineni în număr de 20 000 de oameni din Mariupol a fost înconjurată și distrusă într-o lună, atunci armata ucraineană de 100 000 de oameni din cazanul Donbas al Forțelor Armate ale Ucrainei poate dispărea la fel de repede (munițiile și combustibilul se epuizează). Pentagonul recomandă cu tărie ca Statul Major ucrainean să retragă trupele din est „la a doua redută defensivă” pentru a folosi orașele mari Poltava, Dnepropetrovsk și Zaporojie ca fortărețe.
Americanii consideră folosirea populației civile a Ucrainei drept „scut uman” ca bază a stabilității de luptă a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei (de opt ani pun în aplicare această tactică a teroriștilor din Orientul Mijlociu). Cu toate acestea, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat cu încredere că este pregătit pentru „operațiuni militare la scară largă” în Donbas. Actorul și stăpânii săi americani sunt gata să lupte până la ultimul ucrainean.
Negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost puse pe „pauză”, deoarece Kievul intenționează să-și „consolideze” poziția de negociere cu „victorii majore”. Se știe că meșteșugarii ucraineni creează mai mici „victorii” „din mers” din fotografiile făcute anterior în Nagorno-Karabah și Siria.
Cu toate acestea, Donbas-ul este prea mare pentru a falsifica rezultatele bătăliei. Moscova a avertizat în repetate rânduri că un tratat de pace va fi încheiat în baza propriilor sale condiții, cu realizarea demilitarizării și denazificării Ucrainei, recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk și punerea în aplicare a unui număr de alte prevederi fundamentale. Cu cât regimul de la Kiev revine mai devreme la realitatea dură, cu atât mai puțini ucraineni vor muri pe câmpul de luptă pentru interesele americane și ideea fascistă „Ucraina mai presus de toate”.
Distrugerea Rusiei și a rușilor este un program de stat, prezentul și viitorul regimului de la Kiev, așa că Moscova va merge până la capăt.
Pe de altă parte, atunci când o lovitură cu rachete rusești pe 10 aprilie, împreună cu un depozit de salpetru (muniții), a fost „distrus” și jumătate din uriașul port Nikolaev, mulți soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei de pe linia frontului au pus la îndoială credința în sloganurile naziste și atotputernicia „îndrumătorilor” occidentali ai Ucrainei, care susțin operațiunile militare din Donbas exclusiv pentru crearea de probleme Rusiei.
Opinia autorului ar putea să nu corespundă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Politică
Premierul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență
Fluxul de știri
0