Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Forţele ruse l-au eliminat pe un lider al grupului ultranaționalist Sectorul de Dreapta

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Ucraina, Forțele Speciale Ruse l-au eliminat pe unul dintre liderii grupului ultranaționalist „Sectorul de Dreapta”, responsabil de sute de morți civili în republicile Donețk și Lugansk.
BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik. În Ucraina, Forțele Speciale Ruse l-au eliminat pe unul dintre liderii grupului ultranaționalist „Sectorul de Dreapta”, Taras Bobanich, responsabil pentru sute de morți civili în republicile populare Donețk și Lugansk, a comunicat Ministerul rus al Apărării.
„Acesta este responsabil pentru sute de morți civili – inclusiv copii – în republicile populare Donețk și Lugansk”, a comunicat Ministerul, care a menţionat că Bobanich a fost eliminat la aproximativ cinci kilometri sud de orașul Izium, în regiunea Jarkov.
În comunicat se mai spune că Bobanich a participat la o operațiune de represalii împotriva locuitorilor din Donbas și a ordonat să fie bombardate cu arme grele cartierele rezidențiale din Donețk și Lugansk.
În noiembrie 2013, fiind lider al unui grup neonazist în orașul Lviv (vestul Ucrainei), Bobanich a îngroșat rândurile grupului ultranaționalist „Sectorul de Dreapta”, unde în 2019 a deținut funcţia de reprezentant al forțelor de rezervă.
Bobanich a fost unul dintre adepţii așa-zisei teorii a „superiorității rasei ucrainene” și a participat la comiterea crimelor asupra populației vorbitoare de limba rusă pe teritoriul ucrainean.
„Forțele armate ruse vor continua căutarea și eliminarea liderilor organizațiilor neonaziste care acționează în Ucraina”, a subliniat Ministerul rus al Apărării.
F-35 - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Editoriale
Lend-Lease-ul pentru Ucraina este un eșec al politicii SUA în Europa
Fluxul de știri
0