Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență în legătură cu escaladarea situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Starea de urgență în legătură cu escaladarea situației din Ucraina, va rămâne în vigoare, atât timp cât există pericole la graniță. În acest context, premierul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență. Declarația a fost făcută luni seara de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.
„Atât timp cât avem război în vecinătatea noastră și există riscuri de escaladare în vecinătate care ar putea genera noi fluxuri de refugiați, atunci cred că este cazul să mergem să solicităm prelungirea stării de urgență”, a precizat Gavrilița.
Totodată, premierul a declarat că spațiul aerian nu va fi deschis.
Amintim că Parlamentul a aprobat la 24 februarie solicitarea Guvernului de a fi declarată stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina. Hotărârea a fost susținută de 88 de deputați. Tot în acea zi, la ora 12:00, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis, iar companiile aeriene au anunțat despre anularea tuturor zborurile dinspre și spre Moldova. Ulterior, la 21 martie, o porțiune a spațiului aerian național a fost deschisă pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel, fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Oficial! A fost instituită STARE DE URGENȚĂ în toată țara
Fluxul de știri
0