Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi măsuri anti COVID-19 în Chișinău: Ce avem voie să facem

© Sputnik / Anatolii Kiriakcarabinieri, imagine simbol
carabinieri, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Membrii Comisiei Teritoriale de Sănătate Publică Chișinău au aprobat noi măsuri anti-coronavirus care se referă la activitatea teatrelor, sălilor de concert, bibliotecilor, activităților extrașcolare și evenimentelor în aer liber.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Chișinăul aplică noi măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19. Deciziile au fost luate miercuri, 9 februarie, în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău.
Una dintre măsuri permite reluarea activităților extracurriculare în instituțiile de învățământ din Chișinău cu prezența fizică a copiilor. Acest lucru va fi posibil imediat după publicarea ultimei decizii a Comisiei.
Ce ține de activitatea teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, bibliotecilor, muzeelor, se va desfășura doar la capacitate de 50% din numărul de locuri existente. Fiecare persoană care va dori să participe la spectacole sau concerte va fi obligată să prezinte certificatul COVID-19.
Activitățile organizate în aer liber se vor desfășura în spațiile destinate cu respectarea tuturor normelor de sănătate publică cum ar fi purtatul măștii, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței sociale de minim un metru.
Ion Ceban a reiterat îndemnul autorităților pentru cetățeni ca să se vaccineze și cu doza booster. Pentru asigurarea imunizării în Chișinău există peste 60 de puncte, inclusiv cele mobile - un autobuz și un troleibuz.
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Coronavirus
Tulpina „omicron” predomină în Moldova: Câte cazuri avem cu subvariantele acesteia
Trebuie precizat, începând de sâmbătă, 22 ianuarie, au intrat în vigoare restricțiile stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
Ultima hotărâre a CNESP a fost adoptată pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și a prezenței tulpinii omicron pe teritoriul Republicii Moldova.
Astfel, din 22 ianuarie accesul în incinta tuturor spaţiilor comerciale, spaţiilor de deservire şi agrement de tip închis se permite doar în baza prezentării certificatului COVID-19.
Este de menționat că fac excepție unitățile alimentare, farmaciile, orice unitate de comercializare specializată sau nespecializată de produse alimentare, unitățile de comercializare a produselor pentru animalele de companie, cele de comercializare a produselor de igienă, unitățile medicale de vaccinare, băncile, organizațiile de creditare non-bancare, serviciile poștale, furnizorii de servicii comunale, birourile de asigurare, birourile operatorilor de telecomunicații și casele de schimb valutar. În rest, în celelalte unități se cere certificatul COVID.
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Coronavirus
Vaccinarea copiilor sub 12 ani: Ce examinează Ministerul Sănătății
Fluxul de știri
0